Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Deniz Feneri' davasında Zahid Akman'ı Gemi yaktı
Deniz Feneri ile ilgili soruşturmada Akman'ın gözaltına alınmasına, yardım paralarıyla alınan Baltic Kristina isimli gemiyle ilgili belge neden oldu.

Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü Deniz Feneri Derneği soruşturmasına, Derneğin topladığı yardım paralarıyla alındığı belirlenen gemi damgasını vurdu. Gözaltı kararının bu belgenin savcılığa ulaşmasıyla belirginleştiği ve sorgularda bu konuya değinildiği ortaya çıktı. Soruşturmada dün eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın ifadesi alındı. Gözaltında bulundurulduğu Emniyet Müdürlüğü'nden sabah saat 8.30'da, Ankara Adliyesi'ne getirilen Akman, üç savcı tarafından sorgulandı. Akman yaklaşık 8 saat süren sorgusunun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AKMAN'A 20 SORU

Akman'a sorgusunda 20 soru yöneltildiği belirtildi. Soruların önemli bir bölümünü Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nden Türkiye'ye gönderilen paralar için kuryelik görevi üstlendiğine ilişkin iddialar oluşturdu. Akman'ın bu iddiaları reddettiği öğrenildi. Ayrıca Deniz Feneri Derneği ve Akman ile bağlantılı 9 şirketin muhasebe kayıtlarına ilişkin açıklama istendi. Bu arada önceki gün sorgulanan Kanal 7 Televizyonu Finans Müdürü Erdoğan Kara ile gözaltına alınan Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, İsmail Karahan ve Mustafa Çelik, Emniyet Müdürlüğü'nde bekletildi.

GEMİ 2007'DE ALINDI

Soruşturmaya, Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'da topladığı yardım paralarıyla gemi aldığı yönündeki belgenin yön verdiği kaydedidi. Şüphelilerin gözaltına alınmasında bu belgenin etkili olduğu ve şüphelilere de bu gemi ile ilgili detaylı sorular yöneltildiği belirtildi. Derneğin Baltic Kristina isimli gemiyi, 2007'de Letonya'dan satın aldığı, bir süre Çeşme-Brindsi arasında işlettiği belirtildi. Soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yapan Deniz Feneri Derneği, Almanya'daki Deniz Feneri e.V ile herhangi bir hukuki, organik bağın bulunmadığı vurgulandı.

Sabah (Ersan Atar)

Eklenme tarihi: 08.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEB Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 NAUTİLUS Diving
 MARMARA Denizcili..
 FORSA Yatçılık
 ZRC Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 EREĞLİ Denizcilik..
 BAFA Su Ürünleri
 LİKİTGAZ gemicili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim