Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Genel kurmay başkanı ve Kuvvet komutanları istifa etti
Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile birlikte kara, hava ve deniz kuvvet komutanları istifa etti. Başbakan Erdoğan haberler üzerine İstanbul programını iptal etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanı istifa etti.

Genelkurmay başkanı ile birlikte kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlarının emekliliklerini istemesi Pazartesi günü yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesine rastlıyor.

NTV televizyonu, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Koşaner'in "gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğinin" belirtildiğini duyuruyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haberler üzerine İstanbul programını iptal ettiği bildiriliyor.

Ancak hükümetten henüz istifa haberleriyle ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Bu durumda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki atamalara karar verecek Yüksek Askeri Şura'nın yapılmasının net olmadığı da gelen haberler arasında.

Koşaner, geçen yıl, üç yıl süre için genelkurmay başkanlığına atanmıştı. Pazartesi yapılması planlanan YAŞ toplantısında değişmeyecek tek ismin Koşaner olması bekleniyordu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay'ın YAŞ toplantısında emekli olmaları bekleniyordu.

Jandarma genel komutanı başbakanlıkta

İstifaların ardından TSK'nın en kıdemli generallerinden biri olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in haberlerin ardından başbakanlığa, sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gittiği görüldü.

Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamada YAŞ'ta bir gerginlik olmasını beklemediğini söylemişti.

Geçen yıl, YAŞ'ta hükümeti devirmeye yönelik komplo davalarında adı geçen isimlerin terfi edilmesi, hükümetin karşı çıkması üzerine gerçekleşememişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura ile ilgili dün yapılan pürüz olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, ''Normal olan şeyler bunlardır." demişti.

İstifalar öncesinde CNN Türk televizyonu, hükümet aleyhinde propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu belirtilen internet siteleriyle ilgili soruştuma kapsamında Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler hakkında yakalama emri çıkarıldığını duyurmuştu.

"İnternet andıcı" olarak adlandırılan soruşturmanın bir numaralı sanığı ise Eski 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız.

Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olması, hükümetin vetosu üzerine geçen yılki YAŞ'ta engellenmişti.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 29.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ


yazık cok yazık!sadece orduma degıl vatanıma mılletımede cok yazık!
son yıllarda ordumuza karsı yapılan yıpratma calısmalarının sonucu budur. asıl dusunulmesı gereken 13 askerımızın sehıt dusmesı hala sıyası yonetımler tarafından yeterlı gorulmemesı ve halen sılahlı kuvvetlerı tam yetkıyle ıraka gondermeyen pkknın kokunun kurutulmasına ızın vermeyen sıyası yonetımler (yanlızca akp yı elestırmıyorum.teroru bıteremeyen tum hukumetlerı kastedıyorum) askerı elı kolu baglı bırakmıstır.Ve askerı hesap veremez duruma dusurmustur. Ve ıkıncı olarak yuz cıvarında komutanın sılıvrıde hapıste bulunması nedenıyle artık ordumuzun emır komuta ve atama zıncırlerı saglıklı ısleyememektedır.yazık. T.C vatandası olarak beklentım ordumuzu tam morellı ve tam destekle kuzey ıraka sokup polıs ve jandarmaylada sınırlarımız ıcındekı tum terorıstlerin yok edılmesı gerekmektedır.hapıstekı subayların ıse yaptıkları bır suc varsa tutuklanması sucları kesınlesmeyenlerın ıse serbest bırakılmaları yanı yargının daha hızlı ve dogru ıslemesı gerekmektedir. Merak ettıgım dıger bı konu sudur kı mılletvekıllıgı yemını etmeyen dtplıler mılletvekılımıdır kı ve kendı kafalarına gore ozerklık acıklaması yapan bolucu degılmıdır kı hala hıc bır savcımız mıllet vekılıı olmayan ve ulkeyı bolme bıldırısı yapan bdplılerı tutuklamamıstır. ben mı salagım anlamıyorum yoksa gercekten yasalarımızda boyle sacma bır acık ve eksıklık var.eger varsa halımıze cok yazık cok. unutmayalım kı daha 3 5 yıl oncesıne kadar halkın en guvendıgı kurum hatta %80 sevıyelerınde guvenılırlıgı olan tek kurum tsk idi.sımdı ne oldu.

Yazan: cin con - 30.07.2011 00:32:49




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ESENYALI Gemi İşl..
 JEDI Yacht
 CoShip
 EN-KO Denizcilik ..
 PİRANA Dalış Ltd...
 TUNCMETE Denizcil..
 ANTMARİN A.Ş
 HASRETLER Gemicil..
 VİLLA Denizcilik ..
 DALYAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim