Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Yüzen şehir'in ilk seferi Kuşadası'na
Malta bayraklı "Celebrity Silhouette", 1300 personeli ve 3 binin üzerindeki yolcusuyla Türkiye'deki ilk seferini Kuşadası'na gerçekleştirdi...

Yüzen şehir lakaplı dev transatlantik, ilk seferini Kuşadası'na yaptı. Yapımı bu yıl tamamlanan ve 319 metre boyuyla dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu gemilerinden olan Malta bayraklı ''Celebrity Silhouette'', 1300 personeli ve 3 binin üzerindeki yolcusuyla Türkiye'deki ilk seferini Kuşadası'na gerçekleştirdi. İçinde tiyatro ve sinema salonları, tenis kortu, açık ve kapalı yüzme havuzu, basketbol sahası, restoranlar, alışveriş merkezi, masaj, sauna, spa merkezi, spor salonları ve kumarhanesiyle ''yüzen şehir'' görünümüne sahip Malta bayraklı ''Celebrity Silhouette'' adlı kruvaziyer gemisi, dün (cumartesi) Kuşadası Limanı'na demirledi.

Bu yıl suya indirilen geminin Türkiye'deki ilk seferi dolayısıyla Kuşadası Egeports Limanı Kılavuz Kaptanı Güray Akyüz, İstanbul Denizcilik Gemi Acenta Sorumlusu Canan Gönen ve Egeports Limanı Sekreteri Gamze Konuk'un katıldığı bir tören düzenlendi. ''Celebrity Silhouette'' gemisinin kaptanı Dimitrios Kafetzis'e plaket verildi. Türkiye'ye ilk kez gelen 319 metre uzunluğa ve 36.8 metre genişliğe sahip 15 katlı ''Celebrity Silhouette''te, 1300 personel görev yapıyor. Dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerinden olan ''Celebrity Silhouette'', 122 bin 210 GRT ağırlığı ve 3 bin 200 yolcu kapasitesiyle dikkati çekiyor.

Çoğunluğu ABD ve Avrupa ülkelerinde gelen 3 binin üzerinde turistle Kuşadası'nda demirleyen gemi, Kuşadası esnafının da yüzünü güldürdü. Turistlerin bir bölümü otobüslerle Efes ve Meryemana turuna katılırken, bir kısmı da Kuşadası çarşılarında gününü geçirdi. Gemi, akşam saatlerinde Kuşadası'ndan ayrıldı. ''Celebrity Equinox'' isimli geminin ''ikiz kardeşi'' niteliğini taşıyan geminin 11 Eylül 2011 tarihinde ikinci kez Kuşadası Limanı'na gelmesi beklenirken, dev kruvaziyer gemisi, 2012 yılında Kuşadası'na düzenli turlara başlayacak.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 15.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 URSA Denizcilik v..
 TRIO Denizcilik İ..
 GÜLTER Denizcilik..
 ANKA Denizcilik
 ÇAĞLAR Denizcilik
 ÇAYELİ Shipping L..
 MARMARA RoRo
 KOPUZ Denizcilik
 CLUP CHERRY
 MERYEM ANA Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim