Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
3 Türk Gemici 1 yıldır Korsanların elinde
"Olib G" adlı yük gemisinin 3'ü Türk 18 mürettebatıyla Somalili korsanlar tarafından kaçırılmasının üstünden bir yıl geçti. Aileleri aylardır Türk denizcilerden haber alamıyor.

Yunan şirketine ait "Olib G" adlı gemi, 8 Eylül 2010'da Hindistan'a hurdaya çıkarılmak için götürüldüğü esnada Somalili korsanlar tarafından kaçırıldı. Aralarında Türk denizciler Yakup Öztürk (32), Mustafa Arıcıoğlu (38), Fuat Özçelik'in (33) de bulunduğu 18 personel esir alındı.

Korsanlar 20 milyon dolar fidye istedi. Yunan şirket iflas ettiği için bu fidyeyi ödeyemedi. Yapılan pazarlıklar sonucunda fidye miktarı 6 milyon dolara indirildi. Şirket, bu fidyeyi de ödeyemeyince Somalili korsanlar esir mürettebatı serbest bırakmadı. Nisan ayında Türk mürettebatı aileleriyle görüştüren Somalili korsanlar, 3 gün içinde fidyenin ödenmesini, aksi takdirde esirleri öldüreceklerini söyledi. O tarihten sonra, Türk denizcilerden hiçbir haber alınamadı.

Türk ailelerin umudu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan...

Anne, babam ne zaman gelecek?

Bu süre içinde, makineci olarak çalışan Mustafa Arıcıoğlu'nun ikinci oğlu dünyaya geldi. 8 aylık olan Arda, babasını hiç göremedi. Arıcıoğlu'nun diğer oğlu Berke ise önümüzdeki hafta anaokuluna gitmeye hazırlanıyor. Eşi kaçırıldığında 6.5 aylık hamile olduğunu belirten Ayşen Arıcıoğlu, kiraladıkları evden taşınmak zorunda kaldıklarını, anne ve babasıyla birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi. Arıcıoğlu "6 yıllık evliliğimin son 1 yılında eşimi hiç göremedim. Oğlum Berke 'Anne babam ne zaman gelecek' diye soruyor" dedi.

Rehin gemicinin ablasından ağlatan mektup

Korsanların elindeki "Olib-G" gemisinde rehin tutulan 3 Türk gemiciden biri olan "Fuat Özçelik" in ablası "Banu Özçelik Göçtü" kardeşinin ve kaçırılan denizcilerin ailelerinin yaşadıklarını “3 Türk 1 yıldır esir” başlıklı mektupta şöyle anlattı:

“Bugün 1 yıl oldu. 1 yıl en sevdiğiniz insanların hayatından endişe etmek. Yaşadığım halde aklımın almadığı korkunç bir durum. 8 Eylül 2010 tarihinde Somalili korsanlar bir gemiyi ele geçirdiler. Bu gemide 3 Türk vardı, biri benim kardeşim. O günden beri neler oldu, haberiniz var mı?

O gün 3 evde çaldı telefon. Biri bizim telefonumuzdu. Biri Yakup Öztürk’ün eşinin telefonuydu. Kocası yokken evinde kalamadığı için İzmir’deki ailesine gitmiş. Biri Mustafa Arıcılar’ın eşinin eviydi. Yanında babasını soran büyük oğlu, karnında küçük oğlu.

Bu 3 gemici korsanlar tarafından belirlenen zamanlarda ailelerini aradılar. İlk zamanlar iyiyiz diyorlardı, zamanla önce gemideki yemek ve su bitti, sonra dayak yediklerini, aç bırakıldıklarını anlattılar. Geminin sahibi Yunanlı iflas etti. Korsanları parası olmadığına ikna etmek için çalıştı, ikna olmadılar. İkna olmadıkça eziyetlerini arttırdılar.

Bu 1 yıl içinde bir gün gemi telefonundan kardeşimi aradığımda telefonu açan korsan, kardeşimin bir hafta önce hastalık ve açlıktan hayatının sona erdiğini söyledi. Siz hiç kardeşinizi kaybettiniz mi? Hem de bu şekilde? 1 hafta sonra kardeşim telefon edene kadar neler yaşadığımı hayal edebilir misiniz?

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Yunanistan Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye Yunanistan Büyükelçiliği, Sümeyye Erdoğan’a defalarca haber ilettik, telefonlar ettik, dilekçeler gönderdik. Bu 1 yıl içinde devletten bir tek cevap bile gelmedi. Dışişleri Bakanlığı yapacak bir şey olmadığını iletti.

Bu 1 yıl içinde en son Nisan ayında haber aldık. Kardeşim Fuat, para verilmezse 3 gün içinde öldürüleceklerini söyledi. O zamandan beri gemiden hiç kimse bir haber almadı.

Bu 1 yılın son 1 ayında Türkiye, Somali’ye yardım kampanyası düzenledi. Gayri resmi kanallardan öğrendik ki Basbakanımız konuyla ilgilenmiş ve Somali Cumhurbaşkanı’-na bu insanların serbest bırakılması ile ilgili talebini iletmiş. Sevindik ama yetkililer bunu doğrulamadı. 1 yıldır 3 Türk Somali’de esir. Hala hayatta olduklarını umuyoruz. Kurtarmak zor ama mümkün. Yeterli duyarlılığı yaratmak için sizlerin de desteğini rica ederim."

Kaynak: Sabah+Vatan

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

18.08.2011
22.04.2011
10.09.2010


Eklenme tarihi: 10.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ


INSALLAH KURTULURLAR
yunan armatorun parayi odemeyecegi kesin, parasida kesin vardir nemrutun, turkiyedeki armatorlerinde cogu odemezdi, odeyen iyi armatorlerimiz de var cok sukur, bizim askerlerde kurtarmayi bilmezler, rus askerleri kore askerlerleri kendi vatandandaslarini kurtariyor o cendereden burda is devlete dusuyor insallah harekete gecerler.

Yazan: kaptan ugur dogan - 12.09.2011 16:46:30


ite köpek yem olduk
eskiden bir türk dünya ya bedeldi şimdi iit lere köpekler yem oluyor
Yazan: meh - 12.09.2011 11:25:57


Kurtulmalarını isterim
Devletimizin bahsedilen büyük gücünü göstererek 3 Türk gemi personelinin korsanlardan kurtarılmalarını merakla bekliyorum.Ailelerine sabır diliyorum.
Yazan: Davut Özgür - 11.09.2011 12:25:21




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERGEN Denizcilik
 GÜRMAR Denizcilik..
 KOÇLAR Denizcilik
 CAPT.ELSEK Intern..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 CHISIEL Dış Ticar..
 MARMARA Deniz Taş..
 HANMAR Denizcilik
 SERMAR Denizcilik
 TCS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim