Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemideki kazada hayatını kaybeden Erman kaptan toprağa verildi
Geçen hafta Cezayir açıklarında Gemide geçirdiği talihsiz kaza sonucu hayatını kaybeden, sitemizin değerli üyelerinden Uzakyol Vardiya Zabiti “Erman Sönmem” gözyaşları arasında toprağa verildi.

Geçtiğimiz hafta Cezayir açıklarında bir denizcilik firmasına ait Purki isimli kuru yük gemisinde, meydana gelen kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki üçüncü kaptan Erman Sönmem'in cenazesi bugün gözyaşları arasında Şile'de toprağa verildi.

Alınan bilgilere göre kaza, üçüncü kaptanın vardiyada olduğu sırada meydana geldi. Açıkta demirleyen gemiden limana çıkmak için filika indirildi. Havanın sert olması nedeniyle Çelik halatlar ile suya indirilen filikanın gemiye çarpması ile birlikte, filikada bulunan üç gemiciden birinin bacağı kırıldı ve iki gemici ile genç kaptan suya düştü. Kazada kopan Çelik halat genç kaptan Erman Sönmem'e çarptı. Gemicilerden ikisi, bir süre sonra sağ olarak bulundu ancak genç kaptana ulaşılamadı. Olaydan birkaç gün sonra kaptanın ailesine de kaybolduğu haberi verildi. Daha sonra yapılan aramalarda kaptanın cansız bedeni, olay yerinden 20 mil uzakta bulundu.

GENÇ KAPTAN ERMAN'A HÜZÜNLÜ VEDA

Kaptan Erman Sönmem'in cenazesi, günler süren prosedür çalışmalarından sonra Türkiye'ye getirildi ve ailesine teslim edildi. Şileli olan genç kaptanın cenazesi, bugün Şile'deki evinin önüne getirildi. Genç kaptanın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazı için Hüseyin Keçici Camii'ne götürüldü. Acılı aile, kaptanın cenazesinin eve getirildiğinde sinir krizleri geçirdi, cenaze için gelen yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazını kıldıran ve bir hadisten örnek veren imam, "Denizde boğulan deniz emekçisi şehit olarak belirtilmiştir. Bu kardeşimizi de şehitlik mertebesinde yolcu ediyoruz" dedi.

Baba Adnan Sönmem, acısını kendisini taziyeye gelenler ile paylaştı. Erman Kaptan'ın cenazesi öğlen kılınan cenaze namazının ardında aile mezarlığında toprağa verildi.

Genç yaşta kaybettiğimiz “Erman Sönmem” için Allah’dan rahmet, ailesine, bütün dostlarına ve denizci arkadaşlara başsağlığı dileriz.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ


Neden
Merhabalar erman neden oldu bilen varmi gemiden dustu cikamadi yazior cook iyi yuzme biliordu kafasini carptii oldu suyuzune cikamadimi boguldumu ? Dustugu anda dalgic yokmuydu cikaricak bu Adam 30 mil gidene kadar aranmadimi? asil olumm sebebi nedir lutfen yAzin dusunmkten kafayi yicemm. Boguldumu donarakmi oldu otopsi yapildimi lutfen yardmci olun :(( nur icindee yat CNm benim Ben hayatmda onun kadar inatci hirsli birini tanimadim karada caliscakti para kaznmak icin suvarilige kadar denzdeym demisti lutfen cvp verin neden oldu? Dustugu andami oldu yoksaa ihmal vardida dusunce aranmadii dondumu ?

Yazan: Deniz - 6.01.2012 11:12:35


Gerçek nedir?
Gerçekleri bilmeden yorum yapmak yersiz. sonuçta gencecik bir kardeşimiz rahmetli olmuş,Adalet yerini bulur inşallah Allah rahmet eylsin, ailesine sabırlar versin.
Yazan: Yaşar kpt - 27.10.2011 11:03:58


AYIP
Selamunaleykum herkese ve Allah rahmet eylesin degerli meslektasimiza.benim sitemim ..hava olan yerde filikayi denize indirten ve nice canlarin hayatina kast eden cahil kaptanlara..gencecik 3.kaptan baharinda Hakkin rahmetine kavustu..bu tarz olaylara sebeb olacak bir suru cahi cehalet suvari var gemilerde,ne yapacaksin lanet olsun, kotu havada filika talimati veren o suvariye.Ben 5 yildir cezaire calisirim,kendi gemimde bile suvari matapanda stop edip bize bordayi boyattirdigi oldu...Allah rahmet eylesin kardesime ve lutfen cahil suvarilere prim vermeyelim,yoksa nice canlar boyle kaybolup gidecek saygilarimla
Yazan: Mahmut Suta - 10.10.2011 15:35:06


Hoşçakal
Ermanım okula ilk başladığımız hafta çektirdiğimiz fotoğrafa bakıyordum dün...
Yazan: Okan - 10.10.2011 10:47:13


TEDBİRSİZLİK
ÖLEN KARDEŞİME ALLAH RAHMET EYLESİN ANÇAK BİR GERCEK VARDIRKİ ODA KAPTANIN SORUMLULUĞUNDA YAPILAN EĞİTİM HAVANIN DURUMU Dİ KKATE ALINMADAN YAPILMIŞ GEMİKAPTANI İŞ GÜZARLIK YAPMIŞ EMNİYET GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAMIŞTIR
Yazan: YAKUP TÜRKMEN - 9.10.2011 19:55:01


Denizci kardeşlerim
Allah c.c. rahmet etsin,ailesine ve yakınlarına sabır versin.Mekanı Cennet olsun..Amiin. Ancak,denizci kardeşlerin "Allah" ismini neden küçük harfle yazarlar?Bunu bilecek kadar Türkçe de öğrenmiştir,Allah'a saygısı da vardır diye düşünüyorum!
Yazan: A.Hakan AK - 8.10.2011 13:06:55


GENC EMEKTAR
MEKANIN CENNET OLSUN KARDESIM, YAKINLARININ BASI SAGOLSUN,
Yazan: ENGIN BATUR - 8.10.2011 11:31:47


BŞINIZ SAĞOLSUN
Ailesi ve tüm arkadaşlarının başı soğolsun.
Yazan: KAPTAN HASAN ÖZÇAKIR - 8.10.2011 08:13:54


kardeşime..........
sınıf arkadaşım mahalle arkadaşım..futbol arkadaşım... daha yazamadığım birçok şeyi paylaştığım arkadaşım içimizden bişeyler koparıp gittin...yakışmadı bu dawranışın çok üzdün bizi.........seni unutmayacağız..herşeyimizsin..
Yazan: şener karakaş - 8.10.2011 02:23:21


baş sağlığı
arkadaşimıza allahtan rahmet ailesin ve tüm dostlarının başi sağ olsun allah sabır versin tüm denizcilerin başı sağolsun
Yazan: cahit aydemir - 8.10.2011 00:28:57


BAŞ SAGLIĞI
Ailesine ve tüm sevdiklerine baş sağlığı ve sabır dilerim.
Yazan: Emrullah ay - 7.10.2011 22:26:11


allah rahmet eylesin
genc kaptana allah rahmet eylesin kederli aylesine baş sağlı dilerim.
Yazan: murat pusat - 7.10.2011 22:03:06


mekanın cennet olsun
genç meslektaşıma allahtan rahmer dılerım ailesine baş sağliği ve sabır dılıyorum
Yazan: yaşar alpay - 7.10.2011 21:38:28


:((
Allah Rahmet eylesin , Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum, Denizcilerin zor ve tehlikeli iş yaptıkları ve bu uğurda canlarını verdikleri her zaman karşımıza çıkıyor sorunlarımız var ve çözülmüyor canımızı veriyoruz hala yaranamadık güvenlik ekipmanı değil güvenlik düşünen kafalara ihtiyacımız var Yani İnsan ucuz değildir hele hele Denizciler hiç ucuz değildir canımızı yolda bulmadık Bizi yönetenlerin akıllarını başına almasını istiyoruz
Yazan: Ayhan Şahin - 7.10.2011 19:38:19


BAŞSAĞLIĞI
Değerli ERMAN kardeşime ALLAHTAN rahmet ailesine sabır ve başsağlığı dilerim.
Yazan: Ayhan KARABAYIR - 7.10.2011 15:39:01


ACI HABER
genç meslektaşıma allahtan rahmet diliyor,ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum.tum meslektaslarıma da once emniyet deyimini daima akıllarında tutmalarını 30 yıllık kpt olarak hatırlatıyorum.seferde ki meslektaşlarıama allah selamet versin.slmr.
Yazan: kpt.Mustafa Aygör - 7.10.2011 10:22:22


rahmet
Kendisine Allah’dan rahmet, ailesine, bütün dostlarına ve denizci arkadaşlara başsağlığı dileriz.
Yazan: şaban altın - 7.10.2011 09:17:32


solasa aykırı uygulama
bildigimkadarıyla tersanelerde olan ölümle sonuçlanan olaylardan sonra solas filikaları denize indirirken içinde adam bulunmasını yasaklamış ve bunuda yayınlamış olmalı işletmelerde gemilere sirküler olarak yayınlıyorlar kardeşimize allahdan rahmet yakınlarına başsaglıgı diliyorum
Yazan: hüseyin ateş - 7.10.2011 00:23:38


:(........
allah rahmet eylesin genç kaptanımıza..
Yazan: yücel karaman - 6.10.2011 22:22:31


MEKANIN CENNET OLSUN
Gemide iş kazasını 28 ocak 2011 de bende yaşadım ve şans eseri hayattayım.Ailesine ve tüm sevdiklerine baş sağlığı ve sabır dilerim.
Yazan: BURAK ÇELEN - 6.10.2011 22:12:18




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRAMOLA Deniz Taş..
 CAPT.ELSEK Intern..
 KALKAVAN Group
 YÜTEK Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 BORLU Çevik Akary..
 POLARİS Denizcili..
 KINAY Denizcilik
 ER-MAR Denizcilik..
 TRİO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim