Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Gemileri Çarpıştı: 8 Personel Kayıp
Önceki gece yarısı Adriyatik denizinde “Ankara” feribotu ile çarpışarak kısa süre içinde batan “Reina-1” gemisinde bulunan 10 Türk personelden sadece Kaptan ve 2.Kaptan kurtuldu. Diğer 8 personeli arama çalışmaları devam ediyor.

“Denizciler Turizm” firması tarafından işletilen Türk bayraklı “Anakara” feribotu ile “Armador Denizcilik” isimli Türk firması tarafından işletilen “Reina-1” isimli Malta bayraklı 3500 dwt kargo gemisi Adriyatik denizinde çarpıştı.

Kazada Ankara feribotunda bir kayıp yaşanmazken, Reina-1 gemisinin kazadan hemen sonra battığı, Tamamı Türk olan 10 kişilik Gemi personelinden Kaptan ve 2.Kaptanın kurtulduğu, 4 gemicinin hayatını kaybettiği ve 4 gemicinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Ahmet Soytürk ile Ahmet Bal’ın Durres devlet hastanesinde tedavilerinin sürdüğü ve ağır psikolojik travma geçirdikleri belirtildi.

Yerel Polis, Rusya'dan Karadağ'a seyir halinde olan Malta bandralı Türk yük gemisinin, Durres limanı açıklarında TSİ 02.00 sularında Ankara feribotuyla çarpıştığını, geminin, çarpışmadan sonra battığını açıkladı.

Ankara feribotunda 189 yolcu ile 46 personel bulunduğu, feribotta herhangi bir can kaybı, yaralanma veya kayıp olmadığı açıklandı.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

“REİNA-1” GEMİSİNDE BULUNAN PERSONEL

* Ahmet Soytürk (51) - Kaptan
* Ahmet Bal (38) - 2.Kaptan
* İlyas Güney (22) - Vardiya Zabiti
* Ahmet Güneş (49) - Başmakinist
* Beytullah Yılmaz - İkinci Makinist
* Recep Bulut (42) - Güverte Lostromosu
* Tuncay Bayraktar - Fiter
* Murat Saltan (37) - Gemici
* Tahir Bütün (53) - Yağcı
* İlyas Terzi (53) - Aşçı

3 CESEDE ULAŞILDI AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL (22.10.2011)

Vatan gazetesi muhabirinin konuştuğu Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan arama çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri şöyle anlattı: “Barbaros Fırkateyni sabah 07:00 sularında kaza mahalline ulaştı. Daha Arnavutluk sularına girer girmez Durres limanına uğrayıp yakıt ikmali bile yapmadan hemen arama çalışmalarına başladı. Barbaros Fırkateyni’ne Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait 2 gemi de eşlik ediyor. 3 cesede ulaşıldı açıklaması doğru değil. Hem Arnavutluk’taki iki kaptan hem de Bari’ye yanaşan Ankara Feribotu’nun kaptanının ifadeleri alınıyor.”

KARAKUTU ANLATACAK (22.10.11)

Malta bandıralı Reina 1’in sahibi Armador Denizcilik’ten bir yetkili ise, “Teknik bir bilgimiz yok. Arnavutluk’taki arkadaşlarımız Ankara Feribotu’nun gemimize borda tabir edilen yan taraftan çarptığını ifade etti. Kazanın nedeni gemide bulunan kara kutu benzeri VDR adlı cihazdaki gemi hareketleri, rotasyon, telsiz konuşmaları, hız bilgileri, köprüdeki ses kayıtları, makinelere verilen talimat bilgilerinin incelenmesiyle ortaya çıkacak. Biz ve kayıp arkadaşlarımızın aileleri umutla gelecek haberleri bekliyorlar” dedi.

Reina 1’in kaptanı Ahmet Bal, Arnavut gazetecilere kazayı şöyle anlattı: “Kaza gece saat 01:00 sularında oldu. Bir anda feribotun 16 mil hızla üzerimize doğru geldiğini gördüm. Bizim hızımız 8 mildi. Kaza anında kaptan köprüsünde 3. kaptan vardiyadaydı. Feribota sinyal verdi ama karşılık alamadı. Alarm verdikten sonra panik oldu. Dümene gidip geminin rotasını değiştirecek zaman olmadı. Ankara gemisi bizi görmedi. Batmaya başladığımızda feribot mürettebatı kazazedelere ilk yardım için elinden gelen çabayı gösterdi. Ben ve 2. kaptanı feribot mürettebatı kurtardı.”

GEMİ 2-3 DAKİKA İÇİNDE BATTI

Adriyatik Denizi'nde Türk bayraklı Ankara feribotu ile çarpıştıktan sonra batan yük gemisinin kaptanı Ahmet Soytürk, çarpmanın ardından geminin 2-3 dakika içinde battığını söyledi.

Hiç beklemedikleri anda Ankara gemisini bir anda çok yakınlarında gördüklerini ifade eden Ahmet Soytürk, "Alarm verildikten sonra mürettebat panik yapmaya başladı. Onları sakinleştirmeye çalıştım. Her şey bir anda gerçekleşti. Dümeni kırıp yön değiştirmeye zaman yetmedi." dedi Ankara gemisinin kendilerini fark etmediğini belirten Soytürk, "Çarpma sonrası gemimiz 2-3 dakika içinde battı." diye konuştu.

Ahmet Soytürk, kendilerine Durres'teki Turgut Özal Koleji Müdürü Sezer Erdoğan ve arkadaşların yardım için seferber olduğunu ifade etti, Durres Valisi Genci Alizoti, Tiran Büyükelçiliği çalışanları ve diğer yetkililere de yardımlarından ötürü teşekkür etti.

KAZAYA UYKUDA YAKALANDIK (21.10.2011)

Kazadan mucizevi bir şekilde kurtulduğunu belirten Reina-1’in kaptanı Ahmet Soytürk, büyük bir çarpışma gürültüsünün ardından kaptanı olduğu 3400 tonluk geminin iki dakika içinde batmaya başladığını anlattı. Kaza sırasında gemi mürettebatının uykuda olduğunu, bu yüzden can yeleklerini giymeye dahi fırsat bulamadıklarını, kendisini bir anda karanlık suların içinde bulduğunu anlatan Soytürk şöyle devam etti:
Seslendim, cevap gelmedi “Ne olduğunu anlayamadım. Geminin içinde sulara gömüldüm. Nefesim tükenmeye başladığı anda gemi batarken içinde biriken hava beni su yüzüne çıkardı. Bir süre bağırarak yardım bekledim. Su üstünde arkadaşlarıma seslendim ama yanıt veren çıkmadı. Sağlık durumum iyi. Ancak kayıp arkadaşlarım var. Bu yüzden kendimi çok kötü hissediyorum” dedi.

KAYBOLAN MÜRETTEBAT İÇİN BARBAROS FIRKATEYNİ YOLA ÇIKTI (21.10.2011)

Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, gemi kazasıyla ilgili arama kurtarma çalışması yapması için Türkiye bir fırkateynini bölgeye gönderdi.

Tiran Büyükelçiliği'nin arama-kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiğine dikkat çekilen açıklamada,
"Durres kentinde kurulan kriz merkezinde Büyükelçiliğimizin iki personeli de görev yapmaktadır. Deniz Kuvvetlerimize ait Barbaros fırkateynimiz de kaza mahalline yönlendirilmiş olup, firkateynimiz Arnavut makamlarınca yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına katılacaktır." denildi.

**************




DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI'NDAN AÇIKLAMA:

Denizcilik Müsteşarlığı, Adriyatik Denizi'nde dün gece Türk bayraklı Ankara feribotu ile Türk şirketine ait bir yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.

Denizcilik Müsteşarlığı, kazanın dün gece yerel saatle 02.00 sularında Arnavutluk'un Durres Limanı'nın 22 mil açıklarında meydana geldiğini bildirdi.

Müsteşarlık açıklamasında, "Durres (Arnavutluk) ile Bari (İtalya) arasında düzenli sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Novorosisk (Rusya) ile Bar (Karadağ) arasında sefer yapan 3100 ton alüminyum yüklü, sahibi ve personelinin tamamı Türk olan Malta bayraklı Reina-1 isimli gemi çarpışmıştır" denildi.

Denizcilik Müsteşarlığı'nın açıklamasında "Arama kurtarma faaliyetlerine 1 helikopter, 4 bot ve 2 gemi ile devam edilmektedir. Ankara feribotu ile irtibata geçilmiş olup, gemide hasar olduğu, feribotun da kurtarma faaliyetlerine katıldığı bilgisi alınmıştır" denildi.

DURRES VALİSİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yabancı uzmanların da aralarında bulunduğu bilirkişi heyeti, kazanın nasıl meydana geldiği konusunda teknik rapor hazırlamak için kaza bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Durres Valisi Genc Alizoti, arama kurtarma çalışmalarının havadan ve denizden yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Batan Reina 1 gemisinin kayıp 5 personelinden sadece birinin cesedine ulaşıldığını kaydeden Alzoti, "Gerçek bir trajedi yaşandı. Kayıp Türk denizcilerin hayatlarından endişeliyiz" diye konuştu.

************************************

TÜRK DENİZCİLİĞİNİN KARAGÜNÜ

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Kazada hayatını kaybeden personel için Allah’tan rahmet, Ailelerine, dostlarına ve Denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.

Reina-1 Gemisinden yaralı kurtulan personele Acil şifalar diliyoruz, kendilerine ve firma yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.



Eklenme tarihi: 20.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ


bassaglıgı
ocelıkle olenlerın aılelerıne ve yakınlarına bas saglıgı dılıyorum.recep reıs ve 2.makınıst beytullah ıle calıstım cok ıyı ınsalardı duyunca sok oldum cok uzuldum mekanları cennet olsun

Yazan: u özkan - 19.11.2012 20:26:10


gözleriniz neredeydi
kaza olmadan önce bu kaptanların gözü nerdeydi neden onlar kurtuldu bizim kardeşimiz gitti acaba vijdanları rahatmı 15.03.2012 aylar sonra bugün kardeşimin selasıverildi bu sorumsuzluk dikkatsizlik önemsizlik hadi bayram etsin herkez özellikle gemi sahibi
Yazan: rumuz kardeş - 15.03.2012 13:22:17


Dikkatinize
Bu kazada kimlerin en ufak bir ihmali sorumsuzlugu varsa hepsini ALLAHA havale ediyorum unutmayınki bir gün ilahi adalet tecelli edecek Söndürdügünüz yuvaların yetim kalan çocukların yakıp yıktıgınız Anaların eşlerin ve yakınlarının vebalini ölene dek boynunuzda taşıyacaksınız
Yazan: Tülay - 7.03.2012 15:45:30


BAŞIMIZ SAĞOLSUN
RECEP BULUT AMCA OGLU Kazada hayatını kaybeden personel için Allah’tan rahmet, Ailelerine, dostlarına ve Denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.
Yazan: ERTUGRUL BULUT - 6.01.2012 18:01:13


ILYAS GUNEY icin
kim vericek acaba duyarsızlıgın hesabını, 8 canın hesabını, ilyas güney'in yoklugunun hesabını
Yazan: ozledm - 23.12.2011 19:24:14


reina 1
ilyas abi seni bekliyoruz seni çok özledik...
Yazan: okan keskin - 14.12.2011 19:40:58


26. Gün
Bu nasıl iştir anlam vermek zor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ya, bu kadar kolay mı 8 can ... Diyelimki denize dalmak zor hava şartları vs. İnsan hiç mi ilgilenmez ya hiç mi teselli vermez bu kadar duyarsız olunur mu yeter artık 26 gün oldu. Öyle ya da böyle , iyi ya da kötü bir haber bir haber istiyoruz.......... Babamın ve diğer 7arkadasının bulunması için Allah rızası için yardım istiyoruz. Biri sesimizi duysun artık ,duysun!
Yazan: Buse Güneş - 14.11.2011 13:19:45


Nerde bu devlet..
Gemicileri soran bir kişiye devlet bakanının cevabı,denizin altındalar olmuş.çok duyarlı bir devletimiz var..
Yazan: nigdeli - 9.11.2011 21:04:20


dıkkat etmelıyız
reına 1 gemısınde sehıt olan meslektaslarıma allahtan rahmet aılelerıne sabır dılıyorum..bu kaza turk denızcılıgının ne durumda oldugunu gosterıyor ve bakanlıkca arastırılıp sorumluların cezalandırılması gerekıyor.ıkı turk gemısı bırbırıne carpıyor ve saat gece 02 00...gemıde kendımızı emanet edıp uyudugumuz saatlerde vardıyacılarda muhtemelen uyuya kalmıs ve onlara guvenıp ıstırat eden onlarca kısı bu sorumsuzlugun cezasını cekıyor cok yazık
Yazan: mehmet kardes - 9.11.2011 00:58:41


BAŞIMIZ SAĞOLSUN
TÜM DENİZCİ KARDEŞLERİMİZDEN ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.AHMET GÜNEŞ KARDEŞİM İLE YILLARCA GEMİZLERDE ÇALIŞTIK.ÇOK EMEĞİ GEÇMİŞTİR BANA.ALLAH TAKSİRATLARINI AFFETSİN.
Yazan: HAKAN BALABAN - 8.11.2011 13:14:20


DUYARSIZLIK
BİZ SÖYLEMEKTEN YORULMUCAZ AMA SİZ UMURSAMADIĞINIZ İÇİN YORULUP SONUNDA BİZİM SESİMİZE KULAK VERİCEK SİNİZ ÇÜNKÜ BİZLER ANNE ,EŞ, ABLA,ABİ VE ÇOCUKLARIZ BİZ AİLEMİZİN TEMEL TAŞLARINI YANİ EŞİMİZİ BABAMIZI OĞLUMUZU YADA KARDEŞİMİZİ İSTİYORUZ SİZDEN BİZLEREDE VAN DEPREMİNE GÖSTERDİĞİNİZ HASSASİYETİ BEKLİYORUZ ALLAH MUHAMMET AŞKINA BİZİM EVLATLARIMIZDAN ESENLİKLİ BİR HABER İSTİYORUZ SİZLERİN YARDIMINI BEKLİYORUZ NE BAŞBAKANLIK NEDE CUMHUR BAŞKANINA ULAŞAMIYORUZ SANKİ BÖYLE BİR KAZA OLMAMIŞ BU OLAY HİÇ YAŞANMAMIŞ BEN BİR ABLA OLARAK KARDEŞİMİN HAYATI HAKKINDA SİZDEN YARDIM DİLENİYORUM YALVARIRIM BİZLERE YARDIM ELİNİZİ UZATIN SAYGILARIMLA NO:05444605161 BEN KADRİYE YILMAZ YAZICI BU KONUYLA HASSASİYETLE YAKLAŞACAĞINIZI UMARAK YARDIMLARINIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ BİR BORÇ BİLİRİM
Yazan: KADRİYE YAZIÇI - 6.11.2011 00:03:35


önemli
KAYIP YAKINLARININ TEL..NOSU::(YAŞAR TERZİ:0542 846 8535)(KAYIP ADRİYATİKTEKI REYNA 1 GEMİSNİNİN KAYIP DENİZCİLERİNİN ULAŞTIRMA BAKANIMİZIN İNCELEMSİNİ BEKLIYOR VE TALEP EDİYORUZ ..AİLELERE BİLGİ VERİLMESİNİ BU GİBİ DURMLARD AİLELERİN ÇOK PERİŞAN BİR HALDE ÇOK BUYUK ACİLAR ÇEKTİĞİ AŞİKARDIR.. BUNDAN DOLAYIDIRKI YETKLİLİ MECİLER KONU UZERİNDE DURARAK İNSANLARIMIZA HER AHLUKARDA AZDA OLSA BİR SICAK ......HABER VEREBİLMELERİNİ BEKLIYOR VE TALEP EDİYORUZ .. İNSANLIK İCABİ BUNUDA GEREK TİRİR..!!HABRRİ OLANLAR İÇİN VE HABERDAR ETMEK İSTEYENLER.TEL:0542 846 85 35 NOLU TELEFONUMADA BİGİ VERMELERİNİ RICA EDERİM KAYIP DENİZCİ İLYAS TERZİ’NİN KARDEŞİYIM..!! DENİZCI MURATIN KARDEŞİ TEL.:0533 490 98 31)(KAyıp deniz. tuncay bayraktarın yakını.tel:0288 365 5484)bendekı numaralr bunlar haberleşme amaçlı paylaştım duyarlığnızı beklıyorum..!!diğer kayıp yakınlarınında bu konuda daha duyarlı olup haber alama amaçli tel nolarını yazmalrının doğru bir duşunce olduğunu duşunuyorum..!!
Yazan: Murettebat yakınları - 1.11.2011 19:41:18


kaptanlar hep haklıdır
ölen denizcilerin ailelerine başsağlığı dilerim allah sabır versin sağ kurtulmayı başaran iki nadide kaptanımızıda tebrik ederim geçmiş olsun eminimki azami emniyetli seyir kurallarını uygulamışlardır
Yazan: fatih demir - 30.10.2011 13:53:06


umut
reina1 gemisi personelinden ilyas güneyden bir haber ümidiyle...
Yazan: bir - 28.10.2011 02:39:00


reına 1 batışı hk.
bu tonajlı gemılerde 2 gv. zbt. oldugu müddetece allah göstermesin bu kazalar olacak. çunku 2 zbt ıle bu ıs olmuyor 10 yıldır bu sekılde calısıyorum.Ne yapsan gece ınsana o kadar agırlık cöküyorkı sankı ustunde tır var. bence esas sorumlular hıc ıncelemeden masa basında asgarı gemi adamı sertıfıkasını verenler veya bunun kararını alanlardır. Bu husus devam ettıgı müddetce maalesef boyle kazalar olur.Bence armatorlerın hıc sucu yok alınan kararları uyguluyorlar. tum camıaya bas saglı dıler Vefat edenlere allahtan rahmet kurtulanlarada gecmıs olsun dıleklerımı ıletırım.
Yazan: ozdemir sarıkaya - 25.10.2011 23:09:54


geçmiş olsun
reina 1 gemisindeki personele allah sabır versin hayatını kaybeden kardeşlerimizede allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun yakınlarınada allah sabır versin
Yazan: erdal çevik - 25.10.2011 10:52:25


Denizcilerin başı sağ olsun!
Ölen tüm arkadaş ve büyüklerimiz e Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır diliyorum.
Yazan: Abdurrahim Akgün - 24.10.2011 04:23:22


gecmiş olsun
gemilerin radarları yokmu bu kazayı aklım almıyor hic önlem alınmamış bence bu olay araştırılmalı bu benim görüşüm ailelerine baş sağlığı diliyorum
Yazan: ahmet yazıcı - 23.10.2011 01:13:43


gecmis olsun
butun denizcilerimizin basi sagolsun ve kayip denizcilerimizin ailelerine bassagligi veallah sabir versin orada olan olayda hic kimse kimseye suclamasin cunku her iki tarafta iki suvari ne yapiyorlardi o saate en kritik vardiya saati dikkat etmedikten sonra kime hesap verecegiz su anda denizde sefer yapan arkadaslara allah selamet versin
Yazan: macitsezgin - 22.10.2011 15:25:47


Allah/tan rahmet
ölen meslektaşlarımıza Allah ntan başsağlığı diler ailelerine sabır temenni ederim. turgay çarkçı
Yazan: turgay çorak - 22.10.2011 12:43:39


geçmiş olsun
allah böyle kazaları bir daha göstermesin. ve allah herkese sabır versin. VE DAHA FAZLA DİKKAT
Yazan: kemal BARAN - 22.10.2011 11:09:47


GEÇMİŞ OLSUN
baş saglıgı dilemek için çok erken biz ümidimizi kaybetmedik hala bekliyoruz dönecekler inş. siz yeter ki dualarınızı eksik etmeyin
Yazan: onur ergün - 22.10.2011 00:58:44


başsağlığı
kurtulan arkadaslara geçmıs olsun ölen arkadasların ailelerıne başsağlıgı dılerım ALLAH tüm denızcı arkadasları kazalardan korusun.
Yazan: ahmet bekar - 22.10.2011 00:46:19


Eleştiri
Yapılan araştırmalarda teknolojinin ilerlemesiyle beraber deniz kazaları artış göstermektedir.Bunun sebebi gemi adamı sayısının her geçen gün azaltılmasıdır.Asgari gemi adamı sertifikasının asgari ibaresine harfiyen uyan armatörlerimize teşekkürü borç bilir,kayıp arkadaşlarımızın sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Yazan: Babalar Resitali - 22.10.2011 00:43:57


UMUTLAR AZALIYOR
Arkadaşlar, şu ana kadar Reina-1 gemisindeki kayıp personel ile ilgili maalesef hiçbir olumlu haber gelmedi.
Haber kaynaklarında ölü ve kayıp sayılarında tutarsızlıklar var.
Alınan haberlerin yorumlarından ve bizim farklı kaynaklardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda şu sonuç ortaya çıkıyor;
Kesin olan tek şey Kaptan ve 2.Kaptanın kurtulduğu, 10 kişilik Gemi Personelinden diğer 8 personel ile ilgili maalesef pek umut yok.
Olayın üzerinden 44 saatten fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen, 8 kişiden sağ bulunan personel haberi hala gelmemiştir.
Batan geminin yaklaşık 90 mt. derinde olduğu bilgisini aldık.
Gece vakti personel uykuda iken yaşanan kazada, bulunamayan personel muhtemelen gemi içinde, kamaralarında bulunacak.

Ümitlerimizi kaybetmek ve kaybettirmek istemiyoruz.
Ancak muhtemel kötü haberlere hazır olmalıyız.

Gemideki personelin listesi ve son gelişmeler, sürekli güncellediğimiz bu sayfada bulunmaktadır.

Yaralı kurtulan personele Acil şifalar, kendilerine ve firma yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kazada hayatını kaybeden personel için Allah’tan rahmet, Ailelerine, dostlarına ve Denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.

Yazan: Gemipersoneli.com - 21.10.2011 22:43:20


başsağlığı
hayatını kaybeden denizci arkadaşlarımıza allahtan rahmet,geride kalan aile dost ve akrabalarına başsağlığı dilerim :(.............
Yazan: yücel karaman - 21.10.2011 22:43:09


Geçmiş olsun
acımız büyük ölenlere allahtan rahmet diliyorum kurtulan arkadaşlara acil şifalar kayıp arkadaşların bir an önce bulunmasını istiyorum ayrıca gemici arkadaşları daha duyarlı olmaya davet ediyorum.2.kpt.
Yazan: Türkay MOĞUL - 21.10.2011 22:32:10


acımız ortakdır
şehit olan tüm denizci kardeşlerimize Allah rahmet eylesin aiilelerinede sabırlar diliyorum bu acı hepimizindir
Yazan: berat yedican - 21.10.2011 21:56:42


ACIMIZ BÜYÜK
Türk gemici camiasının başı sağ olsun. arkadaşlarımıza, ailelerine, şirketlerimize geçmiş olsun dileklerimi sunarım izmir karşıyakadan yağcı fiter sezai çiçek saygılarımla
Yazan: SEZAİ ÇİÇEK - 21.10.2011 18:07:16


.......
Arkadaş Reina-1 deki ölülerin ismi neden açıklanmıyor anlamadım.
Yazan: Hasan Yazıcı - 21.10.2011 16:18:09


BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Denizcilerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabırlar versin. Hepimizin başı sağ olsun.
Yazan: ADNAN ŞAHİNER - 21.10.2011 14:13:45


demir
kaza sorumlularının tespit edilip gereken cezanın verilmesini istiyorum.bu kadar geri zekalılık olmaz.meslegine gereken önemi vermeyenler yapmasın kardeşim bu işi.öyle endişeyle falan olmuyo bu işler.allahtan rahmet diliyorum denizci arkadaşlarıma.
Yazan: murat - 21.10.2011 12:21:59


Şehitlerimizin mekanı cennettir!
Denizde can verenler şehittir!Allah c.c. mekanlarını cennet kılmıştır!Ailelerine Allah sabır versin..
Yazan: Ahmet Hakan AK - 21.10.2011 11:29:00


...
ölen kişilerin ismi neden verilmiyor? kimlik tespiti mi yapılmadı yoksa başka bir durum mu söz konusu. kayıplardan biri dayım... nolur bilgilerinizi paylaşın
Yazan: aslı - 21.10.2011 10:59:06


Geçmiş olsun!
Elim kazada hayatını kaybeden denizcilerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine, armatöre ve camiamıza başsağlığı diler,Kazadan kurtulanlara da geçmiş olsun diyorum.Kazada kayıp olan denizci arkadaşlarımızın yakınlarına Allah sabırlar versin temennim iyi haberlerinin gelmesidir.
Yazan: Davut Ozgur - 21.10.2011 10:43:57


bununla geçmiş olsun
reina 1 gemisi personeli ailelerine sabır diliyorum
Yazan: volkan kayalık - 21.10.2011 09:03:23


Başsağlığı
Sevgili arkaşlarımla çok güzel günlerimiz oldu başka bir gemide bir çoğuyla çalışma fırsatım oldu recep reis ve tuncaylada mazimiz oldu az devre söküp takmadık az çekiç sallamadık sanki bende şuan onlar gibi suyun içindeyim ve üşüyorum 22 saati geçti olumlu haberler yok.8 mürettabattan iyi haberler alırız bolbol dualarımızı eksik etmiyelim
Yazan: Serhat Eftekin - 21.10.2011 01:19:39


GEÇMİŞ OLSUN
GEMİ PERSONELİNE VEDE YAKIN LARINA BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN AHMET BAL İLE YILDIRIM K GEMİSİNDE ÇALIŞMIŞTIM HABERİ DUYDUMM ÇOK ÜZÜLDÜM ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUNN ALLAH KIZINA VE EŞİNE BAĞIŞLAMIŞ ÇOK DEĞERLİ BİR İNSAN OLAN AHMET KAPTANA BÜYÜK GEÇMİŞLER OLSUNN
Yazan: ORHAN CENGİL - 20.10.2011 23:17:52


Başsağlığı
Büyük gecmis olsun sag kalan meslek taşlarıma allahin rahmetine kavuşan kardeşlerime mekanları cennet olsun ailelerinede bas sağlı ve sabır dilerim .cenahı Allah bütün insanları beladan korusunn..
Yazan: Yilmaz ince - 20.10.2011 21:44:57


ALLAH'DAN RAHMET
KAZADA HAYATINI,KAYBEDEN MESLEKTAŞLARIMIZA:ALLAH'DAN RAHMET,KEDERLİ AİLELERİNE SABIRLAR DİLERİM..YARALANAN MESLEK'TAŞLARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİM..Kpt.Aydemir TURAN
Yazan: Aydemir TURAN - 20.10.2011 21:44:37


GEÇMİŞ OLSUN
REİNA 1 gemi personeline allah sabırlar versin,hayatını kaybedenlere allah rahmet eylesin yakınlarına baş sağlığı dilerim.AHMET BAL kaptanımla bir yıl çalışma fırsatı buldum.allah şifalık versin geçmiş olsun....
Yazan: Ramazan GÜÇLÜ - 20.10.2011 19:45:09


g.olsun--allah s.v
Reına-1 gemisi personeline allah sabırlar versin,ölen arkadaşların ailelerine başsağlığı diler armatör'ede geçmiş olsun dilerim...
Yazan: şaban altın - 20.10.2011 16:17:07




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HUG Denizcilik
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 TRANSAL Denizcili..
 AKAR Shipping
 CAPELLA Denizcili..
 İSTANBULLİNES Den..
 SELEN Denizcilik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim