Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Genç Denizci ''Baran Saltuk'' hayatını kaybetti
İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Güverte Bölümü'nden yeni mezun olan 21 yaşındaki Baran Saltuk, saat 07.00'de sıralarında ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın beşinci katındaki dairelerinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis, hemen ambulans çağırdı. Ancak sağlık görevlileri Saltuk'un olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, sokağa güvenlik şeridi çekerek, inceleme başlatırken Baran Saltuk'un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Şişli Halaskargazi 19 Mayıs Mahallesi Gazi Berkay Sokakta yaşanan olay dün sabah saatlerinde meydana geldi.

Olay Polis kayıtlarına “intihar” olarak geçti. 21 yaşındaki Baran Saltuk, ünlü halk ozanı Rahmi Saltuk’un oğluydu.






POLİS KAPIYI ÇALINCA ÖĞRENDİ

Baba Rahmi Saltuk ise oğlunun ölüm haberini kapı zilini çalan polisten öğrendi. Olay yerinde inceleme yapan polis, Baran Saltuk'un düştüğü evin zilini çaldı. Uykudan uyanarak kapıyı açan babaya acı haberi polis memurları verdi. Saltuk, aşağıya indiğinde oğlunun cesediyle karşılaştı.

Şişli Etfal Hastanesi morgunda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mahir Kalebek'e ifade veren Rahmi Saltuk, oğlu Baran'ın sabaha karşı saat 04.00 sıralarında eve gelmesiyle uyandığını anlattı. Saltuk ifadesine şöyle devam etti: "Anahtarını düşürmüş, ablası İlke'yi aramış. Daha sonra saat 05.00'te oğlumla koridorda karşılaştım. Bana sarılmak istedi. 'Babacığım iyi geceler' dedi. Ben de 'Saat beş oğlum, bu saatte iyi geceler olur mu' dedim. Daha sonra Baran'ın odasının kapısını açtığımda sigara içiyordu. 'Saat 5'te bu ne oğlum' dedim. Sonra uyumuşum. Saat 07.00 sıralarında kapı çalındığında polisler gelmişti. Kimseden davacı ve şikayetçi değilim. Olayın araştırılmasını istiyorum. Oğlumun neden böyle bir şey yaptığını tahmin edemiyorum. Düşmüş olabileceğini düşünüyorum" dedi.

AİLE DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞİNİ SAVUNDU

Üniversite mezunu gencin ölümü polis kayıtlarına 'intihar' olarak geçerken aile, oğullarının düşmüş olabileceğini ileri sürdü. Polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Rahmi Saltuk'un oğlu Baran Saltuk, İstanbul'da toprağa verildi.

Baran Saltuk için, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şubesi Alevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Türkiye Kominist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen, Berhan Şimşek, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, sanatçılar Edip Akbayram ve Arif Sağ ile yakınları katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği cenaze töreninde, Saltuk ailesi üyeleri taziyeleri kabul etti. Baran Saltuk'un annesi Asuman ile babası Rahmi Saltuk'un güçlükle ayakta durdukları görüldü.

Basın mensuplarının soruları üzerine Berhan Şimşek, ''Allah böyle bir olayı düşmanıma bile yaşatmasın. Ölüm gence hiç yakışmıyor. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum'' dedi.

Mehmet Sevigen de ''Çok genç, çok delikanlı, ölümle hiç yan yana getirilecek yaşta değil'' diye konuştu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazına müteakip, TKP bayrağına sarılı tabutu bir süre yakınları tarafından omuzlarda taşınan Saltuk'un cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Ulus Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.

********************************

Sitemizin değerli üyelerinden “Baran Saltuk” sırları ile birlikte hayata veda etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Gemi Güverte Bölümü'nden yeni mezun olan 1990 İstanbul Şişli doğumlu, 21 yaşındaki Baran Saltuk, aynı zamanda, Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Güverte bölümü 2007 mezunuydu.

Baran Kaptan için Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve bütün denizcilik camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.

www.gemipersoneli.com


Kaynak: HaberTürk+BeyazGazete
Eklenme tarihi: 21.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ


Kimin Sırrı...
Rahmi Saltuk ve ailesine, Baran'ın arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Şu 'sır' meselesine takılıyorum. Sanırım tek sır gazetecilikten kaynaklanan marjinal vakka icat etme çabasıdır. Üzülerek görüyorum. Polisten çok aileyi dinlemenizi tavsiye ediyor, bu acılı günde kriminal çaba göstermemenizi rica ediyorum. Sigara içmenin böyle zararları da olabiliyor hatırlatıyorum...

Yazan: Serdar Unan - 22.11.2011 13:26:45




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALFA SİSMİK Deniz..
 UNİCORİMAN
 KURUOĞLU Denizcil..
 TAMİ Denizcilik
 SEA PARTNER Inc.
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 KLAS Gemi acental..
 TSC Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
 ESENKIYI Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim