Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Dövizli ve Bedelli Askerlik'' şartları açıklandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerliğin koşullarını açıkladı. Buna göre bedelli askerlikte yaş sınırı 30 olacak. Hizmetten yararlanacaklar 6 ay içinde 30 bin TL ödeyecek ve temel askerlik eğitimi de almayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bedelli askerlik için ön gördüğümüz yaş sınırı ile askerlik ve güvenlik hizmetlerinin aksamasına, terörle mücadelede zaafa asla izin vermiyoruz. TSK'nın erbaş ve er sayısını dikkate alıyor buna göre yapıyoruz." diyerek şartları şöyle açıkladı:

DÖVİZLE ASKERLİK

- Oturma izniyle bir meslek ya da sanatı icra edenlerden yurt dışında 3 yıl süreyle bulunanlar, yaş sınırı gözetilmeksizin 10 bin Euro bedelle askerlik hizmetini yapmış sayılacak. 21 günlük temel eğitimi de tamamen kaldırıyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK

- Her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 30 yaşından gün almış olanlar, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren hak kazanmış olacaklar. Bedelli askerlik için 30 bin lirayı, yarısını başvuru sırasında yarısını da başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde ödeyerek askerlik hizmetini yapmış sayılacaklar. Bu haktan yararlananlar da temel askerlik eğitimi yapmayacaklar.

TBMM grubunda açıklamada bulunan Başbakan Erdoğan, bedelli askerlik 9 yıl boyunca AK Parti olarak bizim gündemimizde oldu. Bu konuda şartların oluşması, özellikle de terörle mücadelede zaafa yol açmaması için uygun şartların oluşmasını bekledik. Bunun için Genelkurmay Başkanlığı ile istişare halinde olduk. Asker sayımızı, potansiyelimizi dikkate aldık. Bu çalışmayı hazırlamamız uzun bir çalışmanın neticesinde oldu. Anketler, kamuoyu yoklaması bedelli için uygun şartların oluştuğunu gösterdi. Biz de bununla ilgili adımları bugün attık.

Askerliğin ilgili kanunlara göre, bedelli veya dövizle askerlik hizmeti şeklinde olabileceğini hatırlatan Erdoğan, geçmişte çıkartılan bedelli askerlik kanunlarını sıraladı. Erdoğan, 1999'daki bedelli askerlik düzenlemesinin Marmara Depreminin zararlarının giderilmesine katkı için çıkartıldığını anımsatarak, "Biz ise iki önemli hedef gözetiyoruz: Bizimki sadece bakaya kalanların sayısının ciddi oranlarda arttığını görüyoruz; bedelli askerlik yoluyla bu birikimin azaltılmasını görüyoruz. İkincisi ise bedelli askerlik yoluyla çok önemli bazı sosyal hizmetleri gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tasarıya koyduğumuz bir maddeyle bedelli askerlik hizmetinden elde edilecek geliri şehit yakınları, gazilere, özürlülülere, muhtaç ailelere, jandarma, sahil güvenlik ve emniyet hizmetleri sınıfına dahil malulların sosyal hizmet ve finansmanına ayırıyoruz" diye konuştu.

VİCDANİ RET HİÇ GÜNDEMİMİZDE OLMADI

Erdoğan, vicdani ret düzenlemesinin de hiçbir zaman hükümetlerinin gündeminde olmadığını söyledi. Erdoğan, "Vicdani ret olarak adlandırılan bir düzenleme hükümetimizin gündeminde asla olmamıştır. Bu konuda çıkan haberler spekülasyondan öte bir anlam ifade etmiyor" dedi.

TSK'NIN İHTİYACINDA BOŞLUK OLMAYACAK

Bedelli düzenlemesinin terörle mücadelede zaafiyete neden olmayacağını belirten Erdoğan, "TSK'nın asker ihtiyacında bir boşluk doğmayacaktır" dedi.

Erdoğan, değiştirilen kışla isimlerine de değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu konuda en başta 33 vatandaşımızın katledilmesinden sorumlu olan ve bu suçtan mahkum olan Mustafa Muğlalı geliyor. Muğlalı ismi Van'daki kışladan kaldırıldı ve milletimizi rencide eden bu uygulamaya son verildi. 15 Kasım'dan itibaren Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 34, Jandarma Genel Komutanlığı'nda da 31 kışlanın adı değişti. Yeni düzenlemeyle tabur ve daha alt seviyedeki birliklere şehitlerimizin ya da orada hizmette bulunmuş TSK mensuplarının ismi verilecek. Bu yeni uygulamada hizmeti geçen başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere şahsım, milletim ve demokrasi adına teşekkür ediyorum."

DÜZENLEME TBMM'YE SEVK EDİLDİ

Öte yandan, bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren "Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı", TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

CNNTürk

Eklenme tarihi: 22.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ


ŞANSIMA S...M
TAM KARAR ALDIRACAKKEN DENIZ HİZMETINDEN FİYAT 5112 DEN 10000 EURO OLDU DELIRECEM YA.ACABA NE KADAR VAKTIMIZ VAR BILGISI DÜŞÜNCESİ OLAN VARMI KI5112 DEN YARARLANMAK ICIN

Yazan: CÜNEYT ÖKSÜZOĞLU - 23.11.2011 13:18:03


bravo
tayyip başkan fenerbahçe şampiyon
Yazan: kaptanahab - 23.11.2011 00:32:33




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PENNON Yat
 İSTANBULLİNES Den..
 TAN Tanker
 DESTİNA Deniz Taş..
 MELİH Denizcilik
 KAPTANOĞLU Denizc..
 PARİON Gözetim
 TRİO Denizcilik
 TRIMORYA Denizcil..
 BURTRANS Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim