Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan Yıldırım'dan İzmir'e 3 Milyon kapasiteli Liman açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası 2. Kış Kruvaziyer Forumu'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, kruvaziyer turizminin her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çekti. Yıldırım, İzmir Limanı'0nın 3 milyon kapasiteli bir limana dönüştürüleceğinden bahsetti. Yıldırım, İzmir'in antik kenti Efes'in ise küçük teknelerle ulaşılabilecek bir hale getirileceğini kaydetti.

"2011'İN İLK 9 AYINDA YOLCU SAYISI 1 MİLYON 230 BİNİ AŞMIŞTIR"

Kruvaziyer turizm sektörünün cirosunun yaklaşık 90 milyar dolar olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "Büyümeye baktığımız zaman bölgesel oranlara göre kruvaziyer turizmdeki büyüme oranı daha yüksek seyretmektedir. Bu da geleceğin önemli bir faaliyet alanı olacağını göstermektedir. 1996-2005 yılları arasında yüzde 10' luk bir ivmeyi sektör yakalayabilmiştir" dedi. Bakan Yıldırım, "Ortalama Akdeniz havzasında 2006 yılına kadar 50 gemi dolaşmaktayken bu sayı 80'lerin üzerine çıkmıştır. Son yıllarda Avrupa limanları çıkışlı gemi sayısındaki artış da dikkat çekicidir" dedi. Türkiye'nin ciddi bir zenginliğe sahip olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "Akdeniz havzasını paylaşan 23 ülkeye baktığımızda Türkiye'nin çok ciddi bir zenginliğe sahip olduğunu görüyoruz. Bu zenginlik Kuşadası, İstanbul, İzmir, Marmaris, Çanakkale, Dikili, Antalya bandında yoğunlaşmaktadır. Türkiye'deki kruvaziyer turizmin gelişmesi 2000' li yılların başında daha görünür hale gelmiştir" dedi. Bakan Yıldırım, rakamlar da vererek, Türkiye'nin kruvaziyer turizm konusunda gelişme katettiğine dikkat çekti. Yıldırım, "2010 yılında 11 limanda bin 366 gemiye ulaşmışız. 2011' in ilk dokuz ayında yolcu sayısı 1 milyon 230 bini aşmıştır. 2003 yılında toplam yolcu sayısı 581 binken, 2003 yılında 3 kat artışla 1 milyon 719 bini bulmuştur. 2011 yılında da ilk 9 aylık rakamlar 2 milyon 25'in üzerine çıkmıştır. Demek ki artış istikrarlı bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

"3 MİLYON KAPASİTELİ YENİ BİR LİMAN YAPMA KARARI ALDIK "

İzmir'in kruvaziyer turizmde önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Bakan Yıldırım, "Esasında bakarsak İstanbul, İzmir, Kuşadası kruvaziyer turizmin ağırlıklı destinasyonları arasında yer aldığını görürüz. Bu bakımdan İzmir limanın bir kısmını tamamen büyük operasyondan ayırarak ve arka sahasını da genişleterek 3 milyon kapasiteli yeni bir liman yapma kararı aldık. Bu kararımız çerçevesinde de imar plan çalışmaları tamamlandı. Zannediyorum önümüzdeki Mart ayına kadar da ihaleye çıkacağız" dedi. Bakan Yıldırım projenin bir yap-işlet-devret projesi olduğunu da hatırlatarak, "Bütün bu salondaki misafirlerimizi bu önemli projeye katılmaya davet ediyorum. Bu projeyle İzmir özelinde olmak üzere önemli bir adımı birlikte gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

"DENİZİ EFES'E TAŞIMIŞ OLACAĞIZ"

İzmir'e bağlı antik kent Efes ile ilgili liman çalışmalarından da bahseden Yıldırım, "Şimdi Efes antik kentini de eski orijinal haline getirecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Bir anlamda denizi Efes'e taşımış olacağız. Bu projenin de çok yakında yapımına başlanacak. Yaklaşık 6 mil mesafede denizden küçük teknelerle Efes'e gidilebilecek. Oradaki antik mekan ve kutsal mekanlar tekrar aslına uygun olarak elden geçirilmiş olacaktır" diye konuştu.

Sondakika

Eklenme tarihi: 06.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STATU Gemi Kirala..
 EKSİM Denizcilik
 MERYEM ANA Deniz ..
 TRIMORYA Denizcil..
 REYSAŞ Denizcilik
 NARAL Denizcilik
 BAFA Su Ürünleri
 REGENCY Ship
 SEALİON Shipping
 DENTA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim