Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Rahmi Koç Müzesi'ne Gemi cezası
Ziyaret sırasında 35 kiloluk gemi bacasının altında kalan 7 yaşındaki Talya Işık Göknar'ın ailesi, 400 bin liralık tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, bir parmağı kopma noktasına gelen küçük kızın olaydan sonra psikolojisinin de bozulduğu belirtildi. Davada ayrıca müze müdürünün de 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Özel bir firmanın ihracat müdürü olan Alper Göknar, 2 Ekim 2010 günü, 7 yaşındaki kızı Talya Işık Göknar, dayısı Mehmet Akif Kıral ve dayısının kızı ile birlikte Rahmi Koç Müzesi'ni ziyarete gitti. İddiaya göre, o gün 'Tersaneler' bölümündeki 35 kiloluk gemi bacasını incelerken bacanın üzerine düşmesi sonucu küçük Talya Işık'ın iki parmağı kırıldı, bir parmağı da kopma noktasına geldi. Hastaneye kaldırılan Talya Işık'ın kopmak üzere olan parmağı dikildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Delilleri toplayan ve kazayla ilgili tanıkların ifadesine başvuran savcılık, Müze Müdürü Ertuğrul Duru hakkında dava açtı. İstanbul 8.Sulh Ceza Mahkemesi'nde "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ertuğrul Duru, mahkemede bacanın küçük kızın üstüne düştüğü iddialarını reddetti.

PARMAĞI KOPUYORDU

Müze Müdürü hakkında ceza davası sürerken küçük kızın ailesi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı aleyhine tam 400 bin liralık tazminat davası açtı. Ailenin avukatı Gökhan Hanikoğlu, dava dilekçesinde küçük kızın bundan sonra müzeye gitmek istemediğini ve kâbus dolu günler yaşadığını belirtti. Dava dilekçesinde, "Kazanın olduğu yerde devrilen gemi bacası yere sabitlenmemişti ve çevresinde de herhangi bir koruma bandı yoktu. Ziyaret sırasında gemi bacasının üstüne düşmesiyle Talya Işık'ın sağ el 2 parmağı, el-ayak kırığı ve sağ el serçe parmağı yaralandı. küçük kız parmaklarından birisini kaybetme tehlikesi yaşadı" denildi. Dava dilekçesinde dilekçesinde, Talya Işık için 150, baba Alper ve anne Hatice Füsun Göknar için 125'er bin lira olmak üzere toplam 400 bin lira tazminat talep edildi.

GEMİ BACASININ İÇİNE GİRDİ

Davaya cevap dilekçesi sunan Müze Müdürlüğü, gemi bacasının kızın üzerine düştüğü iddialarının doğru olmadığını belirtti. Müzeye ebeveyni olmayan bir küçüğün girmesi ve gezmesinin yasak olduğunu belirten müze avukatı, çocuklardan ebeveynlerin sorumlu olduğunu kaydetti. Müze avukatları cevap dilekçesinde, "Mağdurun ailesi, halen ceza davası devam yargılamada gemi bacasının üzerine devrilmediğini, Talya Işık'ın silindir bacanın içinde olduğunu ikrar etmişlerdir. Kaza geçiren küçük kızın 10 yıldır aynı yerde duran gemi bacasının içine girmesi, bacanın içinde bulunduğu sırada çıkmak isterken baca ile birlikte düşmesi sonucu kazanın meydana geldiğini ailesi mahkemede anlatmıştır. Daha önce binlerce kişinin gezdiği alanda hiçbir kaza yaşanmamıştır" diyerek istenen tazminatın da çok yüksek olduğunu belirttiler.

Bugün (Tolga Atar)

Eklenme tarihi: 19.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALİDAŞ Liman İşle..
 BORA Denizcilik S..
 ORCA Denizcilik N..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 MCE KARGO
 AREL Denizcilik
 TRİO Denizcilik
 AYNACI Denizcilik
 ATİPOST Turizm
 VEYSEL VARDAL Gem..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim