Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Taşımacılığa “Özet Beyan Sistemi” geliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerdeki ithalat ve ihracat işlemlerinin daha hızlı, daha güvenli ve daha etkin gerçekleştirilmesi amacıyla 1 Ocak 2012`den itibaren yeni uygulamaların hayata geçirileceğini bildirdi.

Yeni yılda, gümrüklerde yeni özet beyan, varış ve çıkış bildirimi ile bilgisayarlı transit sisteminin uygulanmaya başlanacağını belirten Yazıcı, ''Bu sayede ihracat işlemlerimiz hızlanacak, ithalat da daha güvenli hale gelecek'' dedi.

Bakan Yazıcı, hızla artan uluslararası ticarete paralel olarak, Türk gümrüklerinin de bilgisayar ve elektronik altyapı sistemlerini yenilediğini söyledi. Bu amaçla Yeni Bilgisayarlaştırılmış Transit Sisteminin, Türkiye'deki 147 gümrük idaresinde 1 Ocak 2012'den itibaren uygulanmaya başlanacağını anlatan Yazıcı, söz konusu sistemin 2012'nin ortalarına doğru da Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı gümrük transit sistemine entegre olacağını kaydetti.

1 Ocak 2012'de uygulamaya geçilecek yeni özet beyan sistemiyle, artık ithal edilecek mallar hakkında önceden gümrük idarelerine bilgi verilmesinin zorunlu olacağını söyledi.

ÜRÜN GELMEDEN, O ÜRÜNÜN BİLGİSİ GELECEK

Bu sayede ithalatın da daha güvenli hale geleceğini anlatan Yazıcı, şu bilgileri verdi:
''Mevcut durumda örneğin bir gemi, ithalat işlemi için ülkemizin limanına yanaştıktan sonra yüküyle ilgili özet beyan veriyor, daha önce herhangi bir bildirim alınmıyor. Şimdi ise o gemi ülkemiz karasularına girmeden önce yüküyle ilgili özet beyanı vermek zorunda olacak. Bundaki amaç, bir eşya henüz ülkemize gelmeden önce o eşyanın insan sağlığına, hayvan sağlığına ve çevreye zararı olup olmadığı önceden araştırılmış olacak, risk analizi yapılacak ve zaman kazanılacak. İthal edilecek o mal tehlikeli ve yasak ise ülkeye girişi, henüz ülkemize gelmeden engellenecek. Aksi takdirde örneğin gemi geliyor limana yanaşıyor ve belgelerini verdikten itibaren artık bizim karasularımızda oluyor. Dolayısıyla içinde radyoaktif ve tehlikeli bir madde de olsa bunu bir noktada geri gönderme şansınız olmayabiliyor. Çünkü gemi bizim liman sahamıza girmiş oluyor.'' dedi.

Yazıcı, gümrüklerde uygulanacak yeni sistemlere ilişkin bilgi vermek amacıyla geçtiğimiz hafta havayolu, lojistik ve yer hizmetleri sunan firmalar ile hızlı kargo şirketlerinin katıldığı toplantılar yapıldığını kaydetti.

BeyazGazete

Eklenme tarihi: 30.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 CSR Denizcilik Sa..
 MP Uluslararası G..
 YENAL Gemi İşletm..
 V-GO Yachting
 NEW MOON Shipping..
 ADATEPE Denizcili..
 BATU Shipping
 KADIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim