Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Kaş Limanı uluslararası trafiğe kapatıldı
Denizcilik Müsteşarlığı, Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki, Kaş Belediyesi tarafından işletilen Kaş Yat Limanı'nın (Balıkçı Barınağı) uluslararası deniz trafiğine kapatıldığını duyurdu.

Kararın ardından Kaş ile Yunanistan'ın Meis Adası arasında yolcu taşıyan deniz araçlarının seferleri durduruldu. Karar üzerine cuma günleri Kaş'a gelerek alışveriş yapan Meisliler ile Kaş esnafı mağdur oldu.

Kaş Liman Başkanı Süleyman Yardımcıel imzasıyla, Kaş'tan Meis Adası'na karşılıklı sefer düzenleyen Kahramanlar Turizm ile Farah Turizm şirketlerine gönderilen yazıda, Denizcilik Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın Kaş Yat Limanı'nda yaptığı inceleme sonucu hazırlanan raporda, Kaş Balıkçı Barınağı'na işletme izni olmaksızın Kaş- Meis arasında karşılıklı sefer yapan yolcu gemilerinin yanaşıp kalktıkları ve bu limandan 'Liman Çıkış Belgesi' aldıklarının saptandığının yer aldığı belirtildi.

Raporda, söz konusu kıyı tesisinin, yolcu taşıyan gemilere de hizmet verebilmesi için tesise verilmiş geçici işletme izninin anılan gemi cinslerini içerecek şekilde revize edilmesi gerektiğinin vurgulandığı kaydedilen yazıda, aksi takdirde geçici işletme izninde belirtilen balıkçı tekneleri ve yatlar dışındaki gemilerin limana yanaştırılmaması talimatının verildiği kaydedildi. Yazıda, "Bu doğrultuda yukarıda belirtilen hususlar gereğince yazıda sözü edilen gerekliliklerin sağlanmasına kadar bahse konu tesise işletme iznindeki gemi cinsleri dışındaki gemilerin yanaştırılmaması hususunda gereğinin yapılması istenmiştir. Bu nedenle bugünden itibaren Kaş Merkez Balıkçı Barınağı Limanı uluslararası trafiğe kapatılmıştır" denildi.

Süleyman Yardımcıel, yazısında kararın Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün ilgili yazısı ve Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar hakkındaki Yönetmenlik uyarınca alındığını belirtti.

'KOMŞU' PAZARA GELEMEDİ

Denizcilik Müsteşarlığı'nın, Kaş Limanı'nı uluslararası trafiğe kapatması üzerine, her hafta Cuma günleri Kaş ilçe merkezinde kurulan pazara ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelen Meisliler dün Kaş'a gelemedi. Meisliler, Cuma günleri taze meyve ve sebzenin yanı sır, market alışverişlerini de Kaş'tan yapıyordu. Meis'te yeterli ve donanımlı sağlık tesisi bulunmadığından bazı Meisliler, diş hekimi başta olmak üzere sağlık sorunlarında da Kaş'taki hastane ve doktorlara muayene oluyordu.

Kaş Belediye Başkanvekili CHP'li Birol Engin, Kaş Limanı'nı kiralayan belediyenin 10 yıldan beri tesisi aynı statüde işlettiğine işaret ederek, konuyla ilgili daha önce bu konuda bir uyarı yapılmadığını belirtti. Denizcilik Müsteşarlığı'nın yazısında, Limana, ruhsatında 'yolcu taşımacılığı' yapan deniz araçlarının yanaşabileceğine ilişkin ifade bulunmadığından, bu tür araçların limanı kullanmalarına müsaade edilmemesinin istendiğini belirten Engin, "Karar Meis Adası'ndaki dostlarımızı zor durumda bıraktı. Meis Kaş'ın kardeş şehridir. Meisliler, yıllardır her cuma tekneleriyle Kaş'a gelerek alışveriş yapar. Bu ticaret Kaş ekonomisine büyük katkı sağlar. Seferlerin durdurulması üzerine adadan kimse Kaş'a gelemedi. Gelen tekneler ise geri dönmek zorunda kaldı. Kararın yeni uyum izni alınana kadar, özellikle Meis ve Kaş arasında sefer yapan 2 tekne için geçici olarak kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

İKİ KOMŞU KÖY GİBİYİZ

Birol Engin, Kaşlıların karardan şikayetçi olduklarına değindi. Engin, "Meis'ten de çok sayıda telefon geldi. Yunan komşularımız bütün ihtiyaçlarını Kaş pazarından karşılıyor. Dün cuma pazarıydı gelemediler. Kaş ile Meis iki yakın köy gibidir. Meisli dostlarımız karara çok üzüldüler. Hem Kaş esnafından, hem de Meis'ten çok şikâyet aldık" dedi.

Kaş Yat Limanı'nı yolcu gemilerinin de kullanmalarına ilişkin bürokratik prosedürü yerine getirmek amacıyla hemen çalışmalara başladıklarını anlatan Engin, "En geç nisan ayına kadar bürokratik işlemleri tamamlayacağız. Sorunu çözmeye çalışıyoruz. İsteğimiz, nisan ayına kadar devam edecek süreçte, yolcu taşıyan deniz araçlarının Kaş Limanı'nı, eskiden olduğu gibi kullanmalarına izin verilmesidir. Aksi halde Meisliler kadar Kaş esnafı da mağdur olacak" diye konuştu.

F5haber

Eklenme tarihi: 31.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHAWK Training ..
 MNT Denizcilik Ta..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 CSM Denizcilik ve..
 AYGAZ A.Ş.
 PAŞABAHÇE Denizci..
 ASPET Gemi
 ALMEYDA
 BODUROĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim