Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanların elindeki İranlı balıkçıları ABD askerleri kurtardı
ABD donanmasına ait bir destroyer, dün yaptığı bir operasyonla Somalili oldukları sanılan deniz korsanlarının elinde tuttuğu İranlı balıkçı teknesini kurtardı.

Umman Denizi'nde 40 günden beri korsanlar tarafından rehin tutulan balıkçı gemisi, Basra Körfezinden savaş gemilerini uzak tutması yönünde İran'ın ABD'ye yaptığı uyarının üstünden sadece bir kaç gün geçmesinin ardından ABD'ye ait USS Kidd destroyeri tarafından kurtarıldı.



Umman Denizi'nde seyrettiği sırada, İranlı balıkçı gemisinin kaptanının, korsanların anlamaması için Urduca yaptığı yardım çağrısı üzerine harekete geçen destroyer, helikopterle bir ABD donanma timini balıkçı gemisine gönderdi.

Korsanların yaptıkları gemi kaçırma operasyonlarında ana gemi olarak kullandıkları balıkçı gemisine hiçbir direnişle karşılaşmadan inen donanma timi, 15 korsanı gözaltına alarak ellerinde bulunan 13 İranlı mürettebatı kurtardı.

Kurtarma operasyonunun ardından, İranlı balıkçıların USS Kidd destroyerinin işaretlerini taşıyan donanma şapkalarını giyerek sevinç içinde kameralara pozlar verdikleri görüldü.

Kurtarma operasyonunu gerçekleştiren USS Kidd destroyerinin de içinde yer aldığı US Carrier Strike Group adlı ABD donanmasına ait operasyonel oluşumun komutanı Tuğamiral Craig S. Faller, Umman Denizi'ndeki USS John C. Stennis adlı uçak gemisinden telefon aracılığıyla kurtarılan balıkçılar hakkında basına açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada, ne İranlıların ne de deniz korsanlarının son birkaç gün içinde dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar olduklarını sanmadığını belirten Faller, "İranlı balıkçıları bugün serbest bıraktığımızda, USS Kidd destroyerinin işaretlerini taşıyan donanma şapkalarını sallayarak mutlu bir şekilde ayrıldılar" dedi.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 07.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANMARİNE Denizci..
 DİNÇER Yatçılık
 UNİCORİMAN
 KARYAT Karadeniz ..
 AKAR Deniz
 GLOBUS Uluslarara..
 ACT Deniz Taşımac..
 SUDE Denizcilik
 ULUSAL Denizcilik
 MARİNMET Deniz İn..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim