Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Marmaray, Japon Başbakanı'nı ağırladı
Japonya Başbakanı Koizumi, Marmaray'ı ziyaret etti. Bakan Yıldırım, Koizumi'ye gemi inşası için işbirliği önerisinde bulundu.

İstanbul'un en önemli ulaşım projelerinden biri olan Marmaray, dün bir Başbakan ağırladı. Ankara'daki temaslarının ardından İstanbul'a geçen Japonya Başbakanı Juniçiro Koizumi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Marmaray Projesi platformunda incelemelerde bulundu. Konuk Başbakan Koizumi, Beşiktaş'tan, Asya'yı Avrupa'ya deniz altından bağlayacak olan Marmaray Projesi'nin platformuna gitmek üzere gezi teknesine bindi. Koizumi'ye, teknede Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın yanı sıra, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abe, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Takeo Yoshikawe, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Solmaz Ünaydın, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Salih Orakçı, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli eşlik etti. Koizumi ile Bakan Yıldırım, teknede çay içerek, Marmaray Projesi hakkında sohbet etti.

ÜLKESİNE DÖNDÜ

Daha sonra Koizumi ile Yıldırım, teknenin kaptan köşküne çıktı. Burada dümene geçen ve basın mensuplarına poz veren konuk Başbakan Koizumi ve Bakan Yıldırım, bir süre Boğaz'ı seyretti. Ardından teknedeki heyet, Marmaray Projesi'nde deniz iyileştirmesi yapılan Kız Kulesi yakınındaki platforma çıktı. Platformda Japon çalışanlar tarafından karşılanan Japonya Başbakanı Koizumi ve Yıldırım, platformun kumanda odasına geçerek yetkililerden bilgi aldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım da, Marmaray Projesi'nin çok güzel bir örnek olduğunu ve benzeri başka projeler yapmak istediklerini belirterek, Japonya'dan destek istedi. Japonya ile gemi inşası alanında da işbirliği yapmak istediklerini kaydeden Yıldırım, "Sayın Başbakan, Japon gemi inşacılarını teşvik ederse tersane veririz" dedi. Japonya Başbakanı ve beraberindeki heyet, gezinin ardından Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nı gezdi. Türkiye ziyaretini tamamlayan Koizumi, dün beraberindeki heyetle birlikte ülkesine döndü.

Eklenme tarihi: 15.01.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SARP Turizm
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 INTERTRANS Denizc..
 İMTRANS Denizcili..
 AR-GAZ
 CİHAN Gemi Elektr..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 İSTANBULLİNES Den..
 EMİR Denizcilik
 MULTISERVICE Ship..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim