Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Batan tankerden kurtulan Personel Türkiye'ye getirildi
Arnavutluk'un Porto Romano açıklarında batan "Edirne" isimli tankerden sağ kurtulan personel Türkiye'ye getirildi. Geminin Türk mürettebatı, korkulu kazanın ardından Atatürk Havalima'nında aileleriyle buluştu. Başmakinist Engin Haldız, kaza sırasında personelin çoğunun istirahatta olmasından dolayı can kaybının fazla olmadığını söyledi.

Arnavutluk'un Kuzeybatısındaki Porto Romano açıklarında meydana gelen kazada, 'Edirne' adlı tanker patlama sonucu batmıştı. Gemide 3 Türk, 4 Azerbaycan, 6 Gürcistan ve 2 Ukraynalı mürettebat bulunuyordu. Kaza sonrası 3 personel hayatını kaybederken, 12 kişi ise yaklaşık 3 gün boyunca Türkiye'ye getirilmeyi bekledi. Kazadan sağ kurtarılan 3'ü Türk 12 merettebat işlemlerin ardından Atatürk Havalimanı'na geldi. Pasaport işlemlerinin ardından Türk personeller aileleriyle buluştu.

Kaza anında yaşadıklarını anlatan Başmakinist Engin Haldız, kaza anında bazı mürettebatın güvertede çalıştığını bir kısmının ise istirahatte olduğunu söyledi. Güvertede çalışanların kaza sebebiyle hayatını kaybettiğini söyleyen Haldız, "Sağ alan personeli toplamaya çalıştık. Bu arada patlamalar devam ediyordu. Birinci patlamada gemi kırıldı. Onun şokuyla panikledik. Daha sonra filikayı suya indirdik. Tam toplandığımız zaman ikinci patlama yaşandı. Bu sefer geminin yarısı kopmuştu. Denizlerin dalgaların yüksel olduğundan dolayı 3 arkadaşımızı canlı olarak alamadık. Biz gemiden ayrılırken üçüncü patlama oldu. Bizim yaşadığımız yer de paramparça olunca 2-3 dakika içerisinde gemi sulara gönüldü." dedi.

Kaza olduğunda anında yardım gelmediğini aktaran Engin Haldız, kendi imkanlarıyla gemiden 1,5 mil mesafeye kadar gittiklerini dile getirdi. Arnavutluk yetkililerinden ilk yardım çağrılarına cevap alamadıklarını ifade eden Haldız, "Telefonumla Türkiye'deki şirketi aradım. Şirket de Arnavutluk'u arayınca yardım ulaştırdılar. Bizim çağrılarımıza yardım gelmedi. Yarı yolda onların gönderdiği tek kişilik bir botla yardım geldi. Limandan sonra fevkalade yardım ettiler. Hastaneye götürdüler oranın yetkilileri çok yardım etti. Bizim Türk konsolosluğumuz tüm kazazedelerle millet ayrımı gözetmeksizin yardım etti." diye konuştu.

TÜRK OKULU KAZAZEDELERİ SAHİPSİZ BIRAKMADI

Engin Haldız, limana çıktıklarında Özel Turgut Özal Koleji yetkililerinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını aktardı. Okul görevlilerinin her türlü yardımı yaptıklarını kaydeden Haldız, Türk okulu olmasa orada sahipsiz kalacaklarını sözlerine ekledi.

Mürettebattan Gürcistan uyruklu Vlademir Varshanidze, kaza sebebiyle büyük korku yaşadıklarını söyledi. Tankerin ikiye ayrıldığını aktaran Varshanidze, olayda 3 kişinin öldüğünü söyledi.

Türklerle birlikte gelen 9 yabancı uyruklu vatandaş, Tuzla'da bir otele yerleştirildi.

Zaman

Eklenme tarihi: 19.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İLKE Denizcilik
 EGE BİRLİK Taşıma..
 DERIN Denizcilik
 ERDEMLER Denizcil..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 TSC Denizcilik
 ICM Havacılık A.Ş
 EFEMAY Denizcilik..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ESA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim