Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İstanbul'da Gemiler birbirine girdi
İstanbul'da şiddetli lodosun etkisiyle iki gemiyle çarpıştığı belirtilen "Kayan 1" adlı kargo gemisi batma tehlikesi geçiriyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Zeytinburnu açıklarında yan yatan kuru yük gemisinde 5-6 metre kadar yarık oluştuğunu belirterek, "Gemiye dolan suyu boşaltmak suretiyle durumu şu an için muhafaza etmeye çalışıyoruz" dedi. Orakçı, hava şartları nedeniyle gemiye müdahale etmekte zorlandıklarını söyledi.



GEMİDEKİLER BÖYLE TAHLİYE DİLDİ



Salih Orakçı, Zeytinburnu sahiline gelerek kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Basın mensuplarının kazayla ilgili sorularını da yanıtlayan Orakçı, "Sabah saatlerinde 'Kayan 1' adlı gemi demir bölgesine inerken, Bakırköy açıklarında iki tane kuru yük gemisine temas ediyor. Yara almak suretiyle gemi bulunduğumuz bölgeye demirlemeye geliyor. Demirlerken makine dairesine ve 4 nolu ambara su doluyor ve gemi sancak tarafına doğru yatıyor. Bu noktada ekiplerimiz olay yerinde. Sayın Valimiz de olayı takip ediyor. Şu an için bir endişe söz konusu değil. Olay başından beri takibimizde. Ancak beklenmedik durumlara da hazırlıklıyız. Gemi içinde şu anda bir kurtarma kaptanımız ve dalgıçlarımız var" dedi.

Hava şartlarının ağır olması nedeniyle gemiye müdahale etmekte zorlandıklarını ifade eden Orakçı, "Römorkörlerimizle gemiyi şu anda tutuyoruz. Can kurtarma botları hazır. Bundan sonraki süreci hep birlikte takip edeceğiz" diye konuştu.

Şu anda gemide su tahliyesi yapıldığını belirten Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, "Gemide 5-6 metre kadar yarık var. Dolayısıyla gemiye dolan suyu boşaltmak suretiyle durumu şu an için muhafaza etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Orakçı, "Bu bir çarpışma değil. Denizcilikte buna çatma diyoruz. Yani demirli duran iki tane gemiye, demire inmek suretiyle gelen geminin çarpması sonucu oluşuyor. Gemi kaptanının hava şartlarını, akıntı şartlarını hesaplayamamasından dolayı yaşadığımız bir olaydır.

Son zamanlarda insan hataları gittikçe artıyor. Tabii ki böyle hava şartlarını, her türlü riski gemi kaptanının hesaplaması lazım" dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, bir basın mensubunun "Kaptanın hatası mı var?" şeklindeki sorusuna, "Bunu bu şekilde söylemek anlamında söylemiyorum. Ama burada sonuçta yaşanan bir durum var. Bu durumda gemi kaptanının sorumluluğunda gerçekleşti. Bununla ilgili zaten Liman Başkanlığımız, Bakanlığımız tatbikatını yapacak, araştıracağız" şeklinde karşılık verdi.

Haber3

Eklenme tarihi: 20.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Ucuz İşgücü
Saygıdeğer armatörlerimiz ucuz denizci çalıştıracağız zihniyeti ile bilgi ve tecrübesine bakmaksızın Kaptan,Zabit ve Çarkçı gönderirlerse bu sonuçlar kaçınılmaz olacaktır. Hatayı gemi personelinde değil öncelikle oturup kendilerinde aramalarını öneririm.

Yazan: Hakan GÜR - 20.01.2012 17:19:50




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOCAELİ Denizcili..
 BERK Turizm Yatçı..
 YAVUZNAZ Denizcil..
 HUG Denizcilik
 OLAY NAUTIC
 GÜNDEM Denizcilik..
 ATASOY Denizcilik..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 CANMAR Denizcilik
 PRUVA Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim