Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Limak, İskenderun limanını devraldı
İlk ihalesi 2005’te yapılan İskenderun Limanı’nda 7 yıl süren özelleştirme süreci dün tamamlandı. İhaleyi 372 milyon dolara kazanan Limak törenle devraldığı limana 250 milyon dolar daha harcayacak.

İlk özelleştirme ihalesi 2005’te yapılan İskenderun Limanı’nın 36 yıl süreli işletme hakkı, dün Ankara Rixos Otel’de düzenlenen törenle Limak Yatırım’a devredildi. Törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. İhaleyi 372 milyon dolara kazanan Limak, 5 yıl içinde 250 milyon dolar yatırım yaparak 250 kişilik ek istihdam sağlayacak. Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Limak tarafından İskenderun Limanı’na yapılacak 250 milyon dolarlık yatırımın Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirterek “Türkiye’de limanların çoğunun ölçek problemi var. Ölçeğin büyütülmesi rekabet gücünün artırılması açısından önemli bir karar” dedi.

Şimşek, New York’ta 100’den fazla yabancı yatırımcı ve fon yöneticisiyle bir araya geldiğini de hatırlatarak, bu görüşmelerde Türkiye’ye olan güvenin sürdüğünü gördüğünü söyledi. Yabancı yatırımcıların, Yunanistan’daki kriz ve bunun yayılma riski konusunda kaygılarının olduğunu vurgulayan Şimşek “Bizim makro ekonomik temellerimiz sağlam, bu sene daha da iyileşecek. Cari açık daralıyor. Temkinli bir şekilde iyimser olmakta fayda var” dedi.

Akdeniz’e açılan kapı oluyor

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da İskenderun’un Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Akdeniz’e ve Afrika’ya açılan kapısı olmaya başladığını söyledi. Yıldırım, İskenderun Limanı’nda, mevcut çalışanların hak kaybına uğramayacağı gibi, Limak Grubu’nun, 250 yeni istihdam yaratacağını kaydetti. Yıldırım, buradan elde edilecek kira gelirinin de demiryolu yatırımlarına gideceğini ifade etti. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise yapacakları yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırımın, liman yatırımları içerisinde, Türkiye’de bir limana yapılmış olan en büyük yatırım olacağını söyledi. Liman yatırımlarına önem verdiklerini belirten Özdemir, Yeni Çandarlı Limanı’nın altyapı çalışmasını yaptıklarını da hatırlattı. Limak, İskenderun Limanı için UniCredit, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, TSKB ve Finansbank’tan toplam 425 milyon dolar kredi almıştı.

İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesine ilişkin 2005 yılında ihaleye çıkılmış, ancak ihale iptal edilmişti. Limanın özelleştirilmesi için 17 Mayıs 2010’da ikinci kez ihaleye çıkılmış, ihaleyi Limak kazanmıştı. İhalenin sonuçları ise 7 Ocak 2011 tarihli Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile onaylanmıştı.

StarGezete

Eklenme tarihi: 24.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SOTRAMP Denizcili..
 ESRA Denizcilik
 ER Gemicilik
 BUTONİ A.Ş.
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 POYRAZ Denizcilik
 ALBATROS Yatçılık
 KEREMPE Denizcili..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 TURKON Holding
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim