Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dalgıçlar, mürettebatın eşyalarına ulaştı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin 1 mil açıklarında, fırtına nedeniyle batan 'VERA' adlı kuru yük gemisinin kayıp 8 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Aramalara, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın gemisi de katıldı.

Ereğli açıklarında batan ve 3 mürettebatın kurtulduğu, 8 mürettebatının kayıp olduğu 'VERA' isimli kuru yük gemisinin battığı yer dün tespit edilmişti. Battığı günden bu yana denizden ve havadan yapılan aramalar bugün de devam etti. Arama çalışmaları sabah saatlerinde başlarken, dalgıçlar gemiye dalış yaptı.

Güverteye kadar ulaştıkları öğrenilen dalgıçların mürettebata ulaşamadıkları öğrenildi. Dalgıçlar, geminin güvertesinde mürettebatın giysilerine rastladı. Gemiye ait filika ise sabah saatlerinde battığı yerden 5 kilometre uzaklıktaki Kemer Mahallesi'nde kıyıya vurmuş halde bulundu.

Rusya'nın Rostov On Don Limanı'ndan yüklediği hurda demiri İzmir Aliağa'ya götürürken, geçen salı akşamı Ereğli Limanı'na yaklaşık 1 mil açıkta fırtınaya yakalanarak batan Kamboçya bandıralı kuru yük gemisinin; 7'si Ukrayna, 1'i Gürcistan uyruklu kayıp 8 mürettebatını arama çalışmaları, hem deniz altında hem deniz üstünde devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'ne bağlı dalış ekipleri, boyu 114 metre, genişliği 13 metre olan gemi enkazında güverte taraması yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin gemi enkazına dalış yapmasına izin vermedi. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de deniz kenarında arama çalışmaları yaptı, ancak herhangi bir bulguya rastlamadı.

Geminin battığı şamandıradan, askeri bottan denize dalış yapan ekipler, yaptıkları çalışmada mürettebatın bot, kazak, palto gibi kıyafetlerine rastladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait mayın tarama gemisi de bu sabah başladığı çalışmalarda gemi enkazının deniz altı haritasını çıkardı.

Ekiplerin, çıkarılan haritadan geminin kamaralarına giriş yerlerini tespit ederek, daha koordineli dalış gerçekleştirecekleri öğrenildi. Bu arada, Sahil Güvenlik ekipleri, gemi enkazından 5 kilometre uzaklıkta kıyıya vurmuş filika buldu. Batan gemiye ait olduğu belirlenen filika, Sahil Güvenlik Komutanlığı kıyısına çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir helikopter de havadan denizi tarayarak katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, kayıp denizcilere şu ana kadar ulaşılamadığını açıkladı. Güngör, geminin filikasının bulunduğunu, ancak içinde kimse olmadığını belirterek, "Deniz Kuvvetleri çalışmalara devam ediyor. Dalgıçlar dalış yapıyor. 8 mürettebata şu ana kadar ulaşamadık. Boş filika bulundu ancak içinde kimse yoktu. Biz de sahile yakın tarama yapıyoruz. Çalışmalar devam ediyor." dedi.

Samanyoluhaber

Eklenme tarihi: 03.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 TUBA Denizcilik
 SANOVEL İlaç
 DENİZ-AY Denizcil..
 SEAHORSE Shipping..
 MİRA Denizcilik
 HORİZON LTD.
 ARAS Gemi Kurtarm..
 CENK GROUP
 YAĞMUR Deniz Tasi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim