Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Costa Concordia asıl şimdi "Batacak" !
İtalya'da gerçekleşen kruvaziyer kazasıyla ilgili ölenler için kişi başı 2 milyon Dolar tazminat talep edilecek.

ABD'de bulunan Eaves Avukatlık Bürosu, İtalya'da kayalıklara çarparak yan yatan ve 17 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise halen kayıp olduğu kruvaziyer kazasıyla ilgili geminin bağlı olduğu Carnival Corporation'a yüklü tazminat davaları açıyor. Avukat Eaves, 'Her kurban için 2 milyon Dolar talep edeceğiz" dedi.

Toskana bölgesindeki Giglio Adası yakınlarında 13 Ocak akşamı, 3000 yolcusu ve 1200 mürettebatıyla birlikte kayalıklara çarpan Costa Concordia'nın, içinde 2 bin 300 ton mazot bulunduğu belirtilen yakıt tankı dün sabahtan itibaren boşaltılmaya başlandı. 17 kişiye mezar olan kruvaziyerde kayıp olan 15 kişinin aranma çalışmalarına ise 10 gün önce son verilmişti.

Titanik'ten sonra en büyük deniz facialarından biri olan Costa Concordia kazasının ardından yaşadıkları şaşkınlığı üzerinden atan kazazedeler ve ölenlerin yakınları şimdi hukuki mücadeleye başlıyor.

"EN İYİ TAZMİNATI ALACAĞIZ"

Geminin sahibi olan Costa Cruise şirketi, dava açmamaları karşılığında her yolcuya 11 bin Euro tazminat ödemeyi teklif etti. Ancak ölenlerin yakınlarına yönelik herhangi bir tazminat önerisinde bulunmadı.

Kazayı yaşayan yolcular ve hayatını kaybedenlerin yakınlarından oluşan 70'in üzerinde müvekkili bulunan ABD'li Eaves Avukatlık Bürosu, şirketin teklifinin yetersiz kaldığını belirtti.

Roma'da bir basın toplantısı düzenleyen Avukat John Arthur Eaves, Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketi Costa Cruises'ın bağlı olduğu ABD'li Carnival Corporation'ın peşini bırakmayacaklarını söyleyerek, "Costa Cruises'ın önerdiği tazminat miktarı çok az. Amerikan yasalarına göre insan hayatının değeri çok daha büyük. Ölen her kişi için 2 milyon Dolar, mağdurlar için de zararlarının miktarına ve yaşadıkları travmaya göre tazminat isteyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Avukat Eaves, uzun yargılama sürecinin yaşandığı İtalya yerine yargı sürecinin daha çabuk ilerlediği ABD'de hak aramanın daha doğru olacağının altını çizerek, "Amacımız sadece Amerikalı değil tüm uluslardan kazazedelerin en iyi tazminatı almalarını sağlamaktır" dedi.

AYNEN TİTANİK'TE OLDUĞU GİBİ

Aralarında bazı Türk mağdurların da bulunduğu birçok yabancının kendilerine başvurduklarını aktaran Avukat Eaves, "Haklarını ABD yasalarına göre arayacağız. Zaten Titanik kazasından beri aynı yasalar mevcut. Yolcuların maddi kayıpları, yaşadıkları travma, manevi sarsıntıları gibi usurlar gözönüne alarak, tazminatı belirleyeceğiz. Dava süreci 1-2 yıl kadar sürebilir ama bu süre yabancılar için iki katına da çıkabilir" dedi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 10.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 İSTANBULLİNES Den..
 B.A.S.K
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ÖZLER İskele Ltd...
 DENAŞ Deniz Nakli..
 TRİO Denizcilik
 EFE Gemi İşletmec..
 KONVOY Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim