Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Samsun'da fırtınadan kaçıp plaja sığınan gemi mahkemelik oldu
Samsun'da fırtınadan kaçıp halk plajına giren ve buradan çıkmak için de henüz bir girişimde bulunmayan Malta bandralı kuru yük gemisinin verdiği 550 bin TL'lik zarar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara suç duyurusunda bulundu. Şara, Orası geminin barınağı değil. Halk plajı. Kararı şimdi yargı verecek dedi.

Samsun'da, geçen 8 Şubat'ta fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçiren Malta bandıralı 5 bin 786 grostonluk 'Feruz' isimli kuru yük gemisi Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mert plajına sığındı. Dar bir boğazdan geçerek kayalıkları ve duvarları parçalayarak plaja giren 140 metre uzunluğunda 21 metre genişliğindeki geminin halen orada beklemesi tepkileri çekti. Geminin plajdan çıkmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi plaja verdiği 550 bin TL'lik zararın karşılanması için teminat talep etti. Teminat noktasında belediye ve geminin bağlı bulunduğu yabancı şirket arasında sorunlar yaşanması üzerine Büyükşehir Belediyesi dün harekete geçip savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYE TEMİNAT İSTEDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, 'Kasıtlı olarak belediyenin malına zarar vermek ve kasıtlı olarak plajı kirletmek' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek 'Kaptan gemisini kurtarabilmek için gemiyi çalıştırarak bilinçli olarak plajın içine girdi. Burada zararlar verdi. Biz diyoruz ki, derhal çıkartın bu gemiyi. Ama bize olan zararın da karşılanması için bir teminat verin. Neticede zarar mahkeme tarafından tespit edilecek. Karşılıklı mahkeme süreci başlayacak. Bu zararımızı güvence altına alabilmemiz için bize teminat verin diyoruz dedi.

GEMİ BARINAĞI DEĞİL PLAJ

Teminatın verilmesiyle ilgili sorunlar yaşandığını söyleyen Şara, Yazışmalarımız devam ediyor. Orası geminin barınağı değil, plaj. Bilirkişi ve mahkemeler belirleyecek ama 550 bin TL'lik bir zararımız olduğunu biz belirledik. Zabıtamızda orada güvenliği sağlamak için devamlı nöbet tutuyor' diye konuştu.

23 bin metrekarelik alana sahip olan içerisinde aquapark, çocuk havuzu, oturma ve güneşlenme grupları, soyunma odaları, kafeterya gibi bölümler bulunan plajın 5 bin kişi kapasiteli olduğu belirtildi. 23 Haziran 2007'de hizmete giren plajı sezonda yaklaşık 50 bin kişi kullanıyor. Kişi başına 10 TL verilerek girilen plajda gemiyi gören vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Focushaber

*****************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

Samsun'da karaya oturan geminin kurtarılması için İstanbul'dan ekip gitti

Samsun’da karaya oturan yük gemisi suyla doldu ****VİDEO****

Samsun'da iki gemi karaya oturdu ****VİDEO****


Eklenme tarihi: 22.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DADAYLILAR Shippi..
 EGE Denizcilik
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 YALİ Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
 AE Medya Turizm İ..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 CANBAZ Denizcilik
 KAYRAPORT Liman I..
 ER-MAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim