Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
AB standartlarında ilk balık pazarı Küçükçekmece'de
Türkiye'nin Avrupa Birliği standartlarındaki ilk balık pazarı Küçükçekmece'de açıldı. Pazarın açılışını yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gemi doğru kaptanın, doğru mürettebatın elinde" dedi.

Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Balıkçılık Politikaları Toplantısı"na katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, balıkçılıkla ilgili olarak sadece Küçükçekmece'de değil, Türkiye'nin her yerinde çalışmalar yapıldığını söyledi. Artık kendinden emin bir Türkiye olduğunu belirten Bakan Bağış, "Bütün kaynaklarıyla insanına hizmet veren bir ülke olduk. Bütün insanların birey olarak değer gördüğü bir Türkiye var. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışıyla hareket ettik. Avrupa Birliği sürecini Avrupalılar için yürütmüyoruz. Kendi insanımızın standartlarını yükseltmek için yürütüyoruz. Eskiden balıkçılıkla ilgili bir açıklama yapıldığında Sağlık Bakanlığı ayrı Tarım ve Gıda Bakanlığı ayrı açıklama yapardı. Artık Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın bunun için ayrı müdürlüğü var. Gemilerini karadan yürüten bir ecdadın torunlarıyız. Milletimizin rasgele duasıyla çıktığımız yolda daha çağdaş, daha zengin, daha saygın bir hale geldik. Farklı etnik dillerin konuşulmasını, inançlarını yaşamasını tartıştığımız şeffaf bir duruma geldik" dedi.

Bakan Bağış, dünyanın en zengin firmalarının Türkiye'ye yat yapmaya geldiğini ifade ederek, "Denizcilik sektöründe geldiğimiz nokta çok açık ortada. Bunu 10 yıl önce düşünmek imkansızdı. Avrupa'da alabalığı en çok yetiştiren ülke durumuna geldik. Türkiye kendi ile barıştı. Türkiye şeffaflaştı. AK Parti iktidarı yelkenler fora dedi. Dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girmeye gayret ediyoruz. Battı balık yan gider anlayışı yerine iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir anlayışı hakim oldu.

Türkiye'yi engellemek için uğraşanlara Küçükçekmece'den seslenmek istiyorum. Kaçan balık büyük olur. Türkiye'nin değerini bilin. Bu süreçte papaza kızıp oruç bozacak değiliz. Gemi, doğru kaptanın doğru mürettebatın elinde. Yolunuz, rotanız açık olsun. Rasgele" diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise Avrupa Birliği standartlarına uygun bir balık pazarı açıkları için mutluluk duyduklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından sektör firmaları yaptığı projeleri Bakan Bağış ve davetlilere anlattı. Daha sonra Egemen Bağış ve davetliler AB normlarındaki Küçükçekmece Balık Pazarı'nın açılışına katıldı. Egemen Bağış "Rasgele" diyerek Başkan Aziz Yeniay ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Bakan Bağış daha sonra balıkçılara sertifikalarını verdi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan balık ekmekleri Bakan Bağış ile Balkan Yeniay, vatandaşlara dağıttı.

Haber01

Eklenme tarihi: 23.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADA YATCILIK ve T..
 UND RORO İşletmel..
 NİYANA Denizcilik
 ALEYNA denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 TUNA Denizcilik
 KOÇ Topluluğu
 BATUHAN Denizcili..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 İSTANBUL MARİNE P..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim