Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Samsun-Ceyhan'da Total sürprizi
Fransız Total, Samsun-Ceyhan'a karşı elindeki alternatif senaryo ile birlikte Ankara'yı mesken tuttu. Grup 'Ben bu işi yapmaya talibim' diyor Total sadece Samsun-Ceyhan'ı değil, Türkiye genelinde petrol işleme lisansı da almak istiyor. Böylece hattan geçecek petrolü Türkiye'de işleyebilecek.

Enerji Bakanı Hilmi Güler'in Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtığı, ancak başta Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener olmak üzere 3-4 bakanın imzasına takılan Samsun-Ceyhan Projesi'ne karşı Fransız petrol devi Total atağa geçti. Çalık Grubu'nun Samsun-Ceyhan Projesi'ne karşı Total Grubu'nun Ticaret ve Taşıma Başkanı François Groh ile Ham Petrol İş Geliştirme Müdürü Antoine Elzir Ankara'yı mesken tuttu. Ankara'daki tüm enerji bürokrasisini ziyaret eden Total'in Samsun-Ceyhan Projesi'ne alternatif bir öneri getirdikleri ve petrol işleme lisansı almak üzere de girişimlerde bulundukları öğrenildi. Total'in Samsun-Ceyhan Projesi ile birlikte petrol işleme lisansı almaya yönelik girişimlerinin arkasında ise, Samsun-Ceyhan arasındaki bir petrol boru hattı inşaasını yüklenmeleri durumunda bu borudan geçen petrolü Türkiye'de işleyip satma isteği yatıyor.

DOLDURMA SORUNU YOK

Geçen yıl 143 milyar Euro ciro yapan, toplam kârı 24 milyar Euro olan Total'in üst düzey yöneticilerinin Ankara'daki temasları uzmanlar için Samsun-Ceyhan Projesi için yeni bir süreç demek. Söz konusu projenin en önemli ayağı boru hattının inşaasından çok içini doldurma garantisi. Her ne kadar Çalık Grubu 'bunun için söz veriyorsa' da 2004 yılı rakamlarına göre dünyanın dördüncü büyük petrol ve gaz şirketi Total de bu noktada öne çıkan bir isim. Günlük 2.5 milyon varil petrol ve gaz üretim kapasitesi bulunan şirket 11.4 milyar varil petrole eşdeğer rezervi elinde tutuyor. 28 rafineri ve 16 bin 900 istasyonu bulunan Fransız Total'in sadece 2005 yılındaki yatırım tutarı 11 milyar dolar düzeyinde. Tüm bu rakamlar alt alta eklendiğinde boru hattının içini doldurmak konusunda Total'in de zorlanmayacağı görülüyor.

Eklenme tarihi: 06.03.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOODHOPE Shipping
 TGS Shipping Serv..
 ÇAYELİ Shipping L..
 PİRANA Dalış Ltd...
 MEDITERRA LINE
 SUNSAİL
 EGETAN Denizcilik
 BAKAN Denizcilik
 GÜLNAK Denizcilik
 AREL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim