Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi ve Yat tasarımı yarışması
Genç tasarımcıları teşvik ederek gemi ve yat sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Gemi ve Yat Tasarım Yarışmasını kazanan kişi 15 bin TL para ödülü yanında yurtdışında eğitim desteğine sahip olacak.

Genç tasarımcıları teşvik ederek gemi ve yat sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Gemi ve Yat Tasarım Yarışmasını kazanan kişi 15 bin TL para ödülü yanında yurtdışında eğitim desteğine sahip olacak.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, yaptığı açıklamada, ekonomik kriz öncesi dünya gemi ve yat sanayi alanında 5. sıraya yükselen gemi ve yat sektörünün, tasarım gücünü gençlerle takviye edeceğini söyledi.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması, genç tasarımcıları teşvik ederek sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Gemi Mühendisleri Odası (GMO) ve Türk Loydu işbirliği ile yürütülen yarışma dört yıl boyunca devam edecek.

Türkiye'deki başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturacak yarışmanın, gemi ve yat sektörünü çok iyi tasarımlarla besleyeceği gibi, pazarda söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncülük edeceğini Bayrak, bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya gemi inşa tasarımı yapan üniversiteleri seçtiklerini, ileriki yıllarda yarışmanın tüm branşlardaki tasarım öğrencilerine açılacağını bildirdi.

Başaran Bayrak ayrıca, 4 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan ve 1.5 milyar dolar ihracat yapan sektörün, ürettiği katma değeri yüksek ürünler yanında özgün ve modern tasarımlarla dünya pazarında söz sahibi olabilecek potansiyel taşıdığına dikkat çekerek, yarışmanın bu potansiyeli artıracağını söyledi.

BÜYÜK ÖDÜL 15 BİN TL

Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki üniversitelerin Gemi İnşa Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümlerinde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrenci gruplarına açık. Yarışmanın finali ve ödül töreni 27 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilecek.

Başvurular arasından jürinin belirleyeceği yarışma birincisi 15 bin TL para ödülüne sahip olacak. İkincinin 10 bin, üçüncünün ise 5 bin TL kazanacağı yarışmada, birinci olan tasarımcının yurtdışındaki eğitim giderleri de en fazla iki yıl süreyle desteklenecek.

Haberx

Eklenme tarihi: 03.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA uluslararası..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 GRANDE Ship Manag..
 SEASON İnşaat Tur..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 ERSAGUN Denizcili..
 NOVA Gemi Acentel..
 KURŞUN Denizcilik..
 KERMANTRANS deniz..
 ÖZSTAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim