Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Vestland Mira, Yalova'da suya indirildi
Cemre Tersanesi’nin Norveçli Havyard Group için imal ettiği Vestland Mira adlı özel amaçlı platforma destek gemisi suya indirildi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Yalova’nın Altınova ilçesinde bu amaçla düzenlenen törene katıldı. Bağış, törende yaptığı konuşmada, tersanelerin arkasında olduklarını ifade ederek, “9 yıl boyunca hükümet olarak adeta gemileri karadan yürütme azmini ortaya koyduk ve önümüze konan bütün engellere rağmen Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıdık. Ve milletimizin ‘rastgele’ duasıyla çıktığımız bu yolda hamdolsun milletimizin yüzünü ağartmadan, başımız dik, diklenmeden ama dik durarak bu yolculuğu yürütmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiye’nin farklı bir noktada şaha kalkıp gittiğini, bunun da arkasındaki en büyük gücün milletin sağladığı istikrar olduğunu söyledi. 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de birkaç ay öncesine kadar deniz ürünleriyle ilgili bir genel müdürlüğün bile olmadığını kaydeden Bağış, “Sayın Başbakanımızın, tarım bakanlığını yeniden yapılandırma talimatını verdiğinde tarım bakanlığımız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak yeniden yapılandı ve artık Türkiye’de deniz ürünleriyle ilgili ayrı bir genel müdürlüğümüz var. Türkiye kendi potansiyelinin farkına varıyor ve bizim kendi geleneksel köklerimizde olan, Barbaros Hayrettin’den bu yana gururla denizlere hükmettiğimizi söylediğimiz bu sektörde ceddin mirasına yeniden sahip çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önlerine çıkan engelleri aştıklarını belirten Egemen Bağış, “Biz bunu gerçekleştirirken maalesef Türkiye’de bulanık suda balık avlamaya alışmış zihniyetlerin hep önümüze engeller çıkarmaya çalıştığını gördük. Türkiye’dekileri hizaya soktuk, Avrupa’dakileri önümüze engel çıkarmaya çalışan birtakım zihniyetlere de Türkiye’nin ‘kıymetini bilin kaçan balık büyük olur’ diyoruz. Ama çok şükür; Türkiye artık küçük bir balık değil. Türkiye, artık farklı bir noktada. Türkiye azim ve kararlılıkla ilerliyor. Türkiye, şu anda son 5 yıldır Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi. Ve bu hızla gidersek inşallah, 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olurken, Avrupa’nın da ilk üçüne gireceğiz. 2030’lara geldiğimizde ikinci en büyük ekonomisi olacağız.” diye konuştu.

Bağış, Avrupa Birliği sürecine ilişkin olarak Norveç örneğini vererek, şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği sürecinde bize engel çıkaranlara da Norveçli dostlarımız yanımızdayken Norveç’ten örnek veriyoruz. Norveç de müzakerelerinde zorlu bir süreç yaşadı, müzakerelerini bitirdi. Ama sonunda üye olmamaya karar verdi. Türkiye’nin de hangi kararı vereceğini müzakereler bittiğinde hep beraber kararlaştıracağız. Avrupa Birliği gemisi su alıyor olursa Avrupa Birliği’nin bütün ülkeleri batar. Biz, Avrupa Birliği’nin deliklerini kapamaya talip ülkeyiz. Bizim büyüme oranımızla, bizim azmimizle, genç nüfusumuzla, enerji kaynaklarına olan yakınlığımızla Türkiye çok farklı bir noktaya gelecektir."

Gemi indirme töreninde; Dünya Ekonomik Forumu Hükümetler ve Bölgesel Faaliyetler Başkanı Börge Brende, Havyard Group CEO’su Geir Johan Bakke, Vestland Offshore CEO’su Per Vidal Hille ve Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek de birer konuşma yaptı. Gülcek, Bakan Bağış ve Börge Brende’ye birer hediye verdi. Ardından 4300 DWT ağırlığında, 86 metre boyunda ve toplam 5 milyon 753 bin euroya malolan Vestland Mira'yı Orhan Gülcek’in kızı Cemre suya indirdi.

anadoluhaber.net

Eklenme tarihi: 21.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELKENZ Denizcilik..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 STATU Gemi Kirala..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 SAMBURCO Denizcil..
 ETA Petrol A.Ş.
 AYKOP Gemi
 ANGELS PRO ACTION
 DESE Crew Managem..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim