Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Lüks kruvaziyer, mahsur balıkçılara sadece el sallamış!
İçinde 3 balıkçının olduğu küçük tekne motoru bozulunca Pasifik Okyanusu’na sürüklendi. 16 gün sonra Star Princess adlı lüks kruvaziyer balıkçıların yanından geçip gitti. Gemidekiler, kurtarılmayı bekleyen balıkçılara sadece el salladılar.

Panama'da Adrian Vasquez (18) ve iki arkadaşı, okyanusa sürüklenen teknelerinde yaşam savaşı verirken 16 gün sonra Star Princess adlı lüks kruvaziyer gemisiyle karşılaştı. Balıkçılar, yolcuların kendilerini fark etmesiyle “Kurtulduk” diye sevinip, yardım istediler.

Biri mucize eseri kurtuldu

Gemi, yolcuların balıkçıların fotoğrafını çekeceği kadar yaklaştı. İddiaya göre kaptan Edward Perrin yolculara, “Siz de onlara el sallayın” bile dedi. Fakat gemi durmadı. Birkaç gün sonra balıkçılardan biri, sonra diğeri öldü. Vasquez, 28 gün sonra başka bir gemi tarafından kurtarıldı.

28 gün yaşam savaşı

28 gün yaşam savaşından sonra 23 Mart’ta başka bir gemi tarafından kurtarılan Adrian Vasquez, “Bizi ölüme terk ettiler” dedi. Star Princess’in bağlı olduğu gemicilik şirketi ise “Kaptana bu bilgi iletilmedi. İletilse onları kurtarırdı” diye savunma yaptı.

OLAYIN HİKAYESİ

Üç Panamalı gencin Pasifik Okyanusu'na açılarak balık tutma macerası, ikisinin ölümüne neden olurken, hayatta kalmayı başaran 18 yaşındaki Adrian Vasquez ülkesinden tam 960 kilometre uzakta, Galapagos Adaları'nın açıklarında açlık ve susuzluktan bitkin bir vaziyette bulundu.

Panama'da bir otelde çalışan Vasquez, arkadaşlarının balık tutma teklifini ek gelir kazanabilmek için kabul etti. Üç kafadar, üç metrelik bir tekneyle okyanusa açıldılar. Başlangıçta herşey yolunda giderken, teknenin ihtiyar motoru dönüş yolunda arıza yaptı ve bir anda üç arkadaşın eğlenceli yolculuğu, ölüm kalım savaşına döndü.

28 gün boyunca akıntıyla sürüklenen teknedeki üç geçten yalnızca Vasquez hayatta kaldı. 18 yaşındaki genç, 26 Mart'ta bir balıkçı teknesi tarafından bulunduğunda, susuzluk, yetersiz beslenme ve güneş yanıklarından bitkin bir durumdaydı ve ülkesinden tam 960 kilometre uzakta, Ekvador'a ait Galapagos Adaları'nın açıklarındaydı..

Vasquez'i bulan balıkçılar onu Ekvador sahil güvenlik ekiplerine teslim etti.

Vasquez, ilk olarak, talihsiz olaydan iki hafta sonra 24 yaşındaki Oropeces Betancourt'un yemeyi içmeyi kestiğini ve 10 Mart'ta da öldüğünü anlatıyor. Başlangıçta Vasquez ve 16 yaşındaki Fernardo Osorio arkadaşlarının cesedi teknede tutmaya devam ediyor ancak 3 gün sonra cesetten yükselen kokulara daha fazla dayanamayıp, onu denize atıyorlar.

Vasquez 15 Mart'ta da Osorio'nun ölümüne tanıklık ediyor ve ıssız okyanusta bir başına kalıyor. 3 gün sonra Osorio'nun cesedi de kokmaya başlayınca çaresizlik içinde arkadaşıyla son kez vedalaşıp, cesedi okyanusa itikliyor.

Çiğ balıkla beslenen, Vasquez'in imdadına aniden bastıran sağnak koşuyor. Kana kana su içtiğini anlatan Vasquez, bir miktar suyu da saklamayı başarıyor.

Sahil güvenlik ekiplerinin misafiri olan Vasquez, kendisinden 28 gündür haber alamayan annesini arayarak iyi olduğunu ve yakında evine döneceğini söylüyor. Çalıştığı oteli de arayan Vasquez, 28 gün boyunca neden haber vermeden işe gelmediğini anlatıyor.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 24.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİNMET Deniz İn..
 SERPEN Shipping
 DİZMAN Denizcilik
 SAN-MAR Denizcili..
 PRUVA Yatçılık
 NEGMAR Denizcilik..
 BALU Yatçılık
 ALEV Deniz Taşıma..
 ALFA tanker & ACM..
 İSKELE Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim