Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bir haftadır Trablus limanında tutuluyor
Fergün Denizcilik tarafından işletilen Malta bayraklı ''Azzurra'' isimli geminin kaptanı Engin Özbek ile ikinci kaptan Ender Yılmazatilla, daha önce Malta'nın Valetta limanı ile Libya'nın Trablus limanı hattında en az 20 sefer yapan geminin geçen haftaki son seferinde limana yanaşmasının ardından Libyalı güvenlik güçleri tarafından gemiden alınarak polis merkezine götürülüp sorgulandılar.

İkinci kaptan Ender Yılmazatilla, normal şartlarda Trablus limanında iki gün kalmaları gerektiğini ancak bir haftadan bu yana herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin limandan ayrılmalarına izin verilmediğini söyledi.

Trablus'ta bulunan bir polis merkezinde iki kez sorgulandıklarını ve sorgularının ardından gemilerine dönmelerine izin verildiğini anlatan ikinci kaptan Yılmazatilla, sorguları sırasında kötü muamele görmediklerini, ancak suçlayıcı tavırlarla karşılaştıklarını belirtti. Yılmazatilla, ''Bana bazı soruları yöneltirken, kendi kafalarında kendi cevapları hazırdı. Sorgulamanın bir önyargıyla yapıldığını biz hemen orada anladık. Bu bizi daha da tedirgin etti ama en sonunda bizi özür dileyerek serbest bıraktılar ve gemiye dönmemize izin verdiler'' diye konuştu.

''Ticari çıkar çatışmasının mağduruyuz''
Geminin limandan ne zaman ayrılabileceğini söyleyen bir yetkili makam bulamadıklarını belirten Yılmazatilla, geminin neden tutulduğuna ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini, sadece tahmin yürütebileceğini söyledi.

Libya'daki ticari bir çıkar çatışmasının mağduru olduklarını ileri süren Yılmazatilla, ''Bizim yolcularımız Trablus'ta küçük esnaf olarak çalışan kişiler. Onlar Malta'dan paletlerle yükledikleri mallarını Trablus limanına getirdikten sonra satan küçük ölçekli esnaflar. Dolayısıyla, daha önce Trablus'ta olmayan bazı ürünleri veya Trablus'ta çoğunlukla satılan ürünleri piyasaya sürdüklerinde burada bir fiyat dalgalanmasına neden oldular. Bu da bir çıkar çatışmasını otomatik olarak meydana getirdi. Sonuçta, bizim burada bulunma nedenimizi ben bu çıkar çatışmasının taraflarının baskısı olarak ifade edebilirim'' dedi.

Bu arada Libyalı liman yetkilileri, AA ekibinin gemiye çıkarak gemi personeliyle görüşmesine izin vermedi. Ancak Libyalı bazı kaynaklar, geminin yaşadığı sıkıntının Malta'dan hemen her çeşit tüketim malzemesi getirerek, Libya'da satan küçük esnafı, Libyalı büyük bir dağıtım şirketinin yetkili makamlara şikayet etmesi üzerine yaşandığını söyledi. Libyalı dağıtım şirketinin, Azzurra isimli gemi ile ülkeye "kaçak mal, son kullanma tarihi geçmiş tüketim maddesi ve alkollü içecek" sokulduğu yönünde şikayette bulunduğu ileri sürüldü.

Stargündem

Eklenme tarihi: 28.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASYA Nakliyat Ve ..
 BYZAS Turizm
 İSKOLDEN A.Ş.
 ARAS Gemi Kurtarm..
 KALKAVAN Group
 ATLAS Gemicilik v..
 ER-MAR Denizcilik..
 CREWMEDITERRENIAN..
 YENAL Gemi İşletm..
 LARA Denizcilik T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim