Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Greenpeace Shell'in gemisini durdurdu
Greenpeace eylemcileri Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de demirli bulunan Shell'in petrol arama gemisine tırmanarak limandan kalkışını engelledi.

Kuzey Kutbu'nda Shell adına petrol aramak için yola çıkmaya hazırlanan sondaj gemisi, 13 ülkeden toplam 20 Greenpeace eylemcisi tarafından Helsinki limanında durduruldu.

Eylemciler, saat 10.30'da The Nordica adlı gemiye çıkarakgeminin yan tarafına "Shell'i Durdur" yazan bir pankart açtı. Greenpeace'in İskandinavya grubundan gelen eylemciler, Shell'e petrol sondajı için hassas bir ekosistem olan Kuzey Kutbu'nda petrol arama planlarını terk etmesi için çağrıda bulundu.

The Nordica, Finlandiya hükümetinin sahip olduğu Shell adına faaliyet gösteren iki buz kırıcıdan biri. Gemiye çıkan eylemciler kendilerini geminin çeşitli yerlerine kilitledi.

Greenpeace İskandinavya İklim Kampanyası Sorumlusu Sini Harkki yaptığı açıklamada, petrol şirketlerinin Alaska kıyılarında meydana gelebilecek bir petrol sızıntısının çevreyi mahvedeceğini ve bunun temizlenmesinin imkansız olduğunu çok iyi bildiklerini söyleyerek, "Shell'in Kuzey Kutbu'nu tahrip etme pahasına petrol arayışına son vermesi için son birkaç ayda mesaj gönderen 400 bin kişi için burada bu eylemi gerçekleştiriyoruz'' dedi.

The Nordica, Kuzey Kutbu'nda Shell için beş petrol arama kuyusu açmak üzere Alaska'nın kuzey kıyısına doğru yolda olan iki sondaj gemisine destek verecek. Eğer bu yaz petrol bulursa, diğer küresel petrol devleri hemen Shell'in ardından gidecek.

Kuzey Kutbu'nun aşırı soğuk hava koşulları ve kısa süren yaz dönemi nedeniyle, Shell'in deniz buz tutmadan önce delme işlemi için çok kısıtlı zamanı bulunuyor. Dondurucu ve önceden belirlenemeyen hava koşulları ve sondaj alanlarının uzaklığı, petrol arama işlemini ve olası bir petrol sızıntısının kontrol altına alınmasını ve temizlenmesini imkânsız hale getirebilecek.

27 Şubat'ta da yine Shell'e ait bir gemi, 'Zeyna' dizisinin başrol aktristi Lucy Lawless'ın da bulunduğu eylemciler tarafından Yeni Zellanda'da durdurulmuştu.

Medya73

Eklenme tarihi: 01.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ Destek
 İSKENDERUN Deniz..
 ROTA Gemi
 GULET POINT Yacht..
 GRANMAR Denizcili..
 SAN-MAR Denizcili..
 ADATEPE denizcili..
 CENGİZ Denizcilik
 KAPTAN Denizcilik
 KAPTANPAŞA Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim