Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Chemfleet, Avrupalı armatörlerin gemilerini de işletiyor
Türk armatörlerin gemilerine teknik işletim hizmeti vermek için kurulan Chemfleet, Kuzey Avrupalı armatörlerin de gemilerini işletmeye başladı. Genel Müdür Ahmet Haznedar’a göre kimyasal tanker marketinde yeni işgücü yaratabilirsek Avrupalı armatörler gemilerini getirmeye devam edecek.

“Bu şirketi ilk kurduğumuzda İsveçli bir armatörün bize geleceğini hayal bile etmezdim. Şimdi her şeyi hayal edebiliyoruz. Bir noktayı aştıktan sonra artık her şey yapılabilir” diyerek sözlerine başlayan Kaptan Ahmet Haznedar’ın hedefi bir gemi filosu kurmak değil, denizci yetiştirmek.

“Piyasada onun bunun bahçesinden meyve toplayarak bu iş olmuyor” diyor Haznedar ve ekliyor: “

Onun bahçesinden bir elma, bunun bahçesinden bir elma ile olmuyor, benim kendi bahçem olmalı artık. Türkiye’de biz bir madenin üstünde oturuyoruz. Bu maden gençler. Gemiadamı yetiştireceğiz. Nasıl yapabileceğimizle ilgili çalışmalarım var. Çünkü ben gemiadamı yetiştirmediğim sürece dünya markası olamam. Ben hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum derken, dünya denizlerinde aranan denizcinin yaratılmasını kast ettim. Türk denizcisinin dünya denizlerinde tercih edilen denizci olmasını sağlamamız gerekiyor.”



İsveçli armatörü geri çevirdi

Şuan bir İsveç armatörü olmak üzere sekiz armatöre ait 27 civarında gemiyi işlettiklerini söyleyen Haznedar, programda olan gemileri alarak büyümelerini sürdüreceklerini belirtti. Kimyasal tanker sektöründe yetişmiş eleman eksikliğinden dolayı İsveçli bir armatörün de gemisini alamadıklarını dile getiren Haznedar, şöyle konuştu: “Şimdi artık yeni insan kaynakları yaratmamız gerekiyor.

Ben Filipinli gemicilerle çalışsam önce pazarlığı yapar sonra işe girer, Ama Türklere, ‘çok sıkıştım’ deyince hemen işi yapar, gerisini sonra konuşuruz der. Onun için Türk personelle çalışmayı çok istiyorum. Bu nedenle madeni işletip Türk insanını denize çekmemiz gerekiyor. Artık ben denizcilikten emekli oldum diyebilmeli insanlar.”

Kriz sonrası gemilerinin teknik işletmesinin yapılmasını isteyen Türk armatörlerin sayısında artış olduğunu söyleyen Haznedar, “Türk armatörlerin bize gelmesinin tek sebebi var: kalite ve standardı tutturamıyorlar. Geçmişten gelip çok uzun süredir tankercilik yapan firmaların dışında yeni kurulan ve 3-4 gemi işleten firmaların gerekli standartları tutturması çok zor.

Bunun nedenini Kimyasal tanker marketinde kuralların sertleşmesine bağlayan Ahmet Haznedar, şunları söyledi: “Kuralların sertleştiğini son 5 yılda çok net gördüm. Matrix dediğimiz insanların şirketteki hizmet sürelerini, çalıştığı yöredeki hizmet süresi ve çalıştığı branştaki hizmet sürelerini değerlendiren bir sistem var. Özellikle kaptan ve birinci güverte zabiti için bu hizmet sürelerinin bir kombinasyonu isteniyor. Avrupalılar, ‘ben kaptanımla, birinci zabitimin şirketteki hizmet sürelerinin toplamda 5 yıl olmasını istiyorum’ diyor. Bence bu kurallarla, sermayeyi tek başına her yerde hakim kılmak istemedikleri için sermayenin yanında muhakkak tecrübenin ve bilginin motive edilmesini istediklerini düşünüyorum. Biz büyük bir ekip olarak göreve geldik ve geçmiş birlikteliğimiz 15 yıla dayanıyor. Bunun bize çok artısı oldu. Şimdi kuru yük gemileri için hazırlık yapıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Gelecekte oraya da sıkı kurallar gelecek”

Perşemberotası (Murat Erdoğan)

Eklenme tarihi: 11.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Ayıp ayıp
Yediği kaba sıçan insanlarsınız, hanginizin parası kaldı o şirkette, hepinize yazıklar olsun diyorum. Chemfleette devam ediyorum ve sizin gibi iki yüzlü adamların burada barınamadıpına da seviniyorum. Sizin gibi insanlar diğer çalışanları kışkırtıp ekmeğine mani oluyor. En kötü kriz zamanında diğer şirketler 4 ay maaş vermediler mesela kaşif kalkavan , ama sebaatkar insanları ile çalışıp para kazanmaya devam ettiler, ayıptır günahtır chemfleette kimsenin emeği ekmeksiz kalmadı

Yazan: Sebaatkar - 6.04.2014 09:16:38


gamarotsuz olmaz
18 20 kişiye aşcıdan gamarotsuz hizmet bekliyorlar sqabah 0630,akşam 19,30 allaha revamı bu hey denizciler ne olur birlik olalım birbirimize sahip çıkalım lütfen aşcının yaşama hakkı yokmu allah selamet versin selamün aleyküm
Yazan: yalnız aşcı - 4.10.2013 18:37:40


aq
Yazıyı okudum gözlerim doldu, A.H. insanlar denizden emekli olsun istiyor, Türklerle çalışmak istiyor... **** sen para yapacan diye millet ömrünü gemide geçirecek. Filipinli istemezsin tabi, adamlar gariban, ezik değil! en azından senin ezebileceğin türden değil. ***
Yazan: Yazar - 1.10.2013 18:17:51


VAY CHEMFLEET VAY...
sene 2008. 2.kapt olarak görevdeyim. ayın 15 i olmuş maaşları ne zaman yatıracaksınız dediğim CHEMFLEET bu. Para mara yok inersen in gemiden diyen operasyon müdürünün bulunduğu CHEMFLEET bu. Avluda bizzat kendisiyle konuştuğum A.H olum kriz var sen nediyosun diyen şirket sahibi CHEMFLEET bu.
Yazan: tamer acar - 21.01.2013 22:57:34


Maaşlar
Lütfen artık türk denizcisinin maaşını almadan çalışmasının,sanki bir erdem ve fedakarlık gibi sunan kişi/şahıs/kurumlara itibar etmeyiniz. Sektörde kara çalışanına maaşı vermeyeceksiniz,ardından armatörün 1'den fazla gemisi varsa 1 tanesini satacak,halen olmuyorsa o zaman fleet ten msj gönderip durumumuz zor diyeceksiniz. Kara personeli en fazla 5 gün gecikmeyle parasını alsın,armatör "beklenen" kârından az kazansın,veyahut birazcık "running/voyage" cost" yüksek çıksın,sonra maaşlar ödenmesin. Biraz gözünüzü açın arkadaşlar.
Yazan: ufukkk - 29.09.2012 01:33:02


maas odeyınız
once maasları zamanında ıdeyınız..2 ay gerıden gelen maaslarla turk denızcılıgını ılerı tasıyamassınız..
Yazan: 10ur - 11.05.2012 21:44:42


once maas ları verın
maaslar 2 ay gerıden gelıo once buna bır cozum bulun derım........
Yazan: onurrrrrrrr - 11.05.2012 21:42:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSU Su Dağıtım T..
 TGS Shipping Serv..
 GEMEK Denizcilik ..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 İSTANBUL MARİNE P..
 BLUE DE NIMES
 ARYA SHİPYARD CO.
 KUTUP Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 ESRA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim