Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Nautilus gemisi görev bekliyor
Akdeniz ile Ege Denizi’ndeki tarihi batıkları bulup bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye’de bulunan ’Nautilus’ araştırma gemisine, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Suriye’ye gitmek üzere hazır olması yönünde talimat verildiği belirtildi.

Suriye tarafından düşürülen silahsız Türk keşif uçağının bulunabilmesi için bölgeye sevk edilmesi planlanan gemiyle ilgili Türk ve ABD Dışişleri Bakanlıkları’nın temas halinde olduğu öğrenildi.

İstanbul’da demirli

Suriye tarafından düşürülen Türk keşif uçağının bulunabilmesi için Dr. Robert Ballard’ın başkanlığını yaptığı Amerikan Deniz Araştırma Vakfı (Ocean Exploration Trust) bünyesindeki Nautilus araştırma gemisinin de bölgeye gönderilmesi için ABD ve Türk Dışişleri Bakanlıkları’nın görüştüğü belirtildi. Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki tarihi batıkları bulmak üzere yaklaşık üç yıldır Türkiye’de bulunan gemi İstanbul’da demirli.

Hazırlık yapılıyor

BOSAV Başkanı ve Nautilus’un Türkiye’deki sorumlusu kaptan Tufan Turanlı, “ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Vakıf Başkanı Dr. Ballard ile görüşüp, Nautilus’un Türkiye’ye yardımcı olması için her türlü hazırlıkları yapmasını istedi. Dr. Ballard ile kısa süre önce görüştük, Nautilus’un düşen uçağın tam yerinin belirlenmesi ve çıkartılması konusunda çalışmalar yapmak üzere hazırlanmasını istedi. Biz de yaklaşık 5 bin metre derinliğe kadar çok net görüntü sağlabildiğimizi ve görev için hazır olduğumuzu bildirdik. Sayın Dr. Ballard da ilgili makamların gerekli izinlerinden sonra hemen yola çıkabileceğimizi, bu yönde hazırlıklarımızın tamamlanması talimatını verdi. Şu anda Türk makamlarından konuyla ilgili bilgi bekliyoruz. Nautilus zaten üç yıldır Türk karasularında her türlü bilimsel ve kültürel çalışmalara destek veriyor. Türk bilimadamları da Nautilus’ta çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Milliyet


Eklenme tarihi: 25.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 GÜNDEM Denizcilik..
 GÜNGÖR Denizcilik
 BORLU Çevik Akary..
 EFYA Denizcilik N..
 RİMİT Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 JEDI Yacht
 GRANDE Ship Manag..
 SAHA Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim