Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Düşürülen uçağımız bulundu
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama ile Türk uçağının enkazının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait TCG Çeşme gemisi tarafından bulunduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, düşürülen askeri uçakla ilgili açıklamasında, ''Pilotlarımızın naaşlarının; TCG ÇEŞME'nin dip araması neticesinde tespit ettiği enkazın bulunduğu mevki civarında, Suriye sahilinden 8,6 deniz mili mesafede, 35 48.3079 Kuzey, 35 37.9357 Doğu ve 35 48.2877 Kuzey, 35 37.9274 Doğu koordinatlarında bulunduğu tespit edilmiştir'' ifadeleri yer aldı.

İşte Türk uçağının enkazını ve şehit iki pilotun naaşını bulan TCG Çeşme (A-559) gemisinin özellikleri:

TCG ÇEŞME, 1965 ylında inşa edildi. Su altını araştıran gemi deniz yatağını da ayrıntılarıyla araştırabiliyor. Tam yükle 2550 ton, 87 x 14.6 x 4.6 metre ölçülerine sahip, 15 knots, 14 mil hızla 12.000 mil hıza ve menzilde olan 12'si subay 37 personele sahip, yurtdışında da bazı komşu ülkelerle ortaklaşa araştırmalar yapıyor.

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"26 Haziran'dan itibaren yüzey araması sonlandırılarak, bölgeye intikal ettirilen ve yandan taramalı sonar kabiliyetine sahip, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Çeşme hidrografi gemisinin Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığının uzman personelinin de iştiraki ile deniz dibinde enkaz arama çalışmaları yaptığı hatırlatılan açıklamada, "Uçağımızın düştüğü ve uçağımıza ait olduğu değerlendirilen malzemelerin bulunduğu bölgede yoğunlaşarak yapılan dip taramasında, ortalama 1260 metre derinlikte, toplam 17 hat üzerinde, 8 gün, 5 saat (toplam 197 saat) arama görevi icra edilmiş ve deniz dibinde sekiz ayrı parça tespit edilmiştir. 03 Temmuz tarihinde R/V Nautilus araştırma gemisi ve 3000 metre derinlikten su üstüne çıkarma teçhizatına sahip Dz.K.K.lığımıza ait TCG İnebolu gemisi bölgeye intikal ettirilmiştir. R/V Nautilus araştırma gemisi, TCG Çeşme tarafından sonar ile koordinatları belirlenen mevkilerde 3-4 Temmuz tarihlerinde doğrudan belirlenmiş noktalarda görüntülü dip araması icra etmiş ve uçağa ait bazı parçalara ve pilotlarımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Pilotlarımızın naaşlarının; TCG Çeşme'nin dip araması neticesinde tespit ettiği enkazın bulunduğu mevki civarında, Suriye sahilinden 8,6 deniz mili mesafede, 35 48.3079 Kuzey, 35 37.9357 Doğu ve 35 48.2877 Kuzey, 35 37.9274 Doğu koordinatlarında bulunduğu tespit edilmiştir. Pilotlarımızın naaşları, 05 Temmuz tarihinde denizden çıkarılarak Malatya'ya intikal ettirilmiştir." denildi.

Açıklamada, R/V Nautilus araştırma gemisi ve TCG İnebolu gemisi vasıtasıyla uçağa ait parçaların denizden çıkarılması çalışmalarına koordineli bir şekilde devam edildiği kaydedildi."

Sabah

Eklenme tarihi: 05.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSU Su Dağıtım T..
 HANMAR Denizcilik
 ŞENER Petrol Deni..
 KARYA Shipping & ..
 BANMARİN Denizcil..
 MONO Denizcilik
 AYKIN Deniz Nakli..
 LALE Denizcilik
 ADAMOĞLU Denizcil..
 VBG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim