Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'İnkılap Vapuru' davasının ilk duruşması yapıldı
İnkılap Vapuru'nda kaçak kat çıkıldığı gerekçesi ile Yalova Belediyesi'nin tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshettiği Atalay Turizm tarafından 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Davada tanık olarak dinlenen Atalay Turizm Müdürü Sadettin Atalay, "Kaçak kat çıkmadık, belediyeye sunulan projeyi uyguladık" dedi.





2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer de tanık sıfatıyla çağırıldı. Ancak diğer davaların uzaması üzerine Koçal ve Özsümer işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek davaya katılmadılar. Davada Atalaylar Turizm vekilleri Avukat Ali Kemal Gülay ve Mustafa Osmanoğlu ile Yalova Belediyesi'ni temsilen avukat Ali Güler hazır bulundu. Atalay Turizm AŞ'nin avukatları Yakup Koçal ve Ahmet Özsümer'in davaya katılmama gerekçelerini kabul etmediklerini dile getirdiler.

Davada Atalay Turizm Müdürü Sadrettin Atalay da tanık olarak dinlendi. Gemi ile ilgili kendilerinin mağdur edildiğini vurgulayan Atalay, "Yalova Belediyesi ne gemiyi ne de 11 bin metrekarelik alanı bize resmen teslim etmedi. Geminin Yalova Belediyesi'ne ait olmadığını ve ihaleye bu şekilde çıkıldığını bile sonra öğrendik. İnkılap Vapuru'nun gemi tasdiknamesi bile yoktu. Onu bile giderlerini cebimizden karşılayarak biz çıkardık. Ardından gemide tadilata başladık. Bize gemiyi karaya oturtulup çevresi betonlanarak verilmesi gerekiyordu bunu da yapmadılar. Ardından geminin Kıyı Kanunu'na aykırı olması gerekçesi ile karaya oturtulma işlemleri durduruldu. Bize küçük bir sorun olduğu bildirilerek çalışmalara devam etmemiz söylendi. Ardından geminin mühürlendiği haberleri çıktı. Ancak böyle bir mühürleme işlemi gerçekleştirilmedi. Bu konunun da zaten tamamen bir formalite olduğu bizzat belediye yetkilileri tarafından bize iletildi. Biz her hangi bir mühürleme belgesine imza atmadık. Son olarak bize kaçak kat çıktığımız söylenerek kira sözleşmemizin feshedildiği bildirildi. Biz belediyeye sunduğumuz proje haricinde hiçbir çivi çakmadık. Belediye yetkilileri de burada yapılacak her şeyi proje vasıtası ile biliyorlardı. Hatta Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Demokrat Parti'den istifa ettikten sonra bize AKP'ye geçeceğini ve bu sorunu çözeceğini söyleyip sabırlı olmamızı istedi" dedi.

Yalova Belediyesi Avukatı Ali Güler ise Atalaylar Turizm tarafından belediyeye sunulmuş bir proje olmadığını dile getirerek dolayısıyla bu projelerin onaylanmasının da söz konusu olmadığına vurgu yaptı.

Mahkeme Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer'in ifade vermeleri için bir sonraki davaya çağırılmalarına karar verdi. Dava Eylül ayına ertelendi.

medya73

Eklenme tarihi: 02.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HASRETLER Gemicil..
 KAPTAN Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 IBC Güler Dış Tic..
 TGS Shipping Serv..
 ARSLAN Shipping
 İMAMOĞULLARI deni..
 TİM Gemi Mühendis..
 GAMMA Shipping
 AKSAY
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim