Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karakaya baraj gölüne gezi teknesi
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Karakaya Baraj Gölü'nde hizmet verecek olan ve yapımı süren gezi teknesinde incelemelerde bulundu.

Gemi inceleme programına, Vali Doç. Dr. Ulvi Saran ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da katıldı.

Gezi teknesinde incelemelerde bulunan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Malatya gibi çevresinde önemli su varlığına sahip baraj gölü bulunan illerin suya olan ilişkileri ve suyla olan bağlantıları açısından çok daha iyi imkanlarla iç içe bulunması lazım. Genellikle iç sularımızda barajlarımızda sosyal amaçlı, gezinti amaçlı ya da bu çerçevede bir takım faaliyetleri yürütülmesine yönelik tekneler pek yapılmıyor. Teknelerin genellikle ya deniz kenarında ya da doğal iç göllerde olmasına gerekli bir anlayış var ama Malatya'nın Fırat nehrinin önünde baraj yapılması suretiyle de olsa gerçekten çok geniş yüzeyi bulunan bir su yüzeyi var. Bu su üzerinde insanlarımızın gezinti yapabilecekleri, sosyal amaçlı etkinliklerini yürütebilecekleri ve eğlenebilecekleri gemilere ihtiyaç vardır. Bizler Malatya halkına hizmet verme düşüncesi ile Ulaştırma Bakanlığına bağlı olan birimden küçük bir destek almıştık, bu desteğe bir işadamımızın da desteğini katkı ederek 150 kişilik bir gezinti teknesi yapılmasına karar verdik. İlk aşamada bize sağlanan kaynak ile ancak 25 kişilik küçük bir tekne yapılabiliniyordu ve o tekne sadece Valiliğin ihtiyaçlarına cevap verebilir büyüklüğünde olacaktı. Bizlerde bu kaynağa başka bir kaynak daha ekleyerek sadece Valiliğin ihtiyaçlarına değil Malatya halkının ihtiyaçlarına da cevap versin. Malatya yakın zamanda Büyükşehir olacak ve Büyükşehir olma münasebeti ile bu tür farklı imkanlara sahip olması son derece büyük bir önem arz ediyor. Gemimizin şuan için ufak eksikleri var. Çok kısa bir süre içerisinde bütünü ile tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Gemi için yapılacak iskelelerden de bahseden Vali Saran, "3 tane iskele yapılacak. Bu iskelelerde insanların gerek ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile gerekse gezinti amacı ile gemilere inerken binerken kullanacakları yerler. Belki Pütürge ilçesinden alternatif bir hattı olacak burası, kışın Pütürge ilçesinde yolların kapanması halinde gemi ile insanların o yoldan Malatya'ya gidip gelmeleri mümkün olacak" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Malatya'da farklı bir gezi aracı oldu. Malatya'nın hemen kıyısında bir baraj gölü var ama bunu yeteri kadar kullanamıyoruz. Böyle güzel bir geminin yapılması da ve birçok etkinliğe uygun şekilde yapılmış. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir kapasitede bir gemi, kazandırılmış oldu" şeklinde konuştu.

Gezi Teknesinin yüzde 24'ü İl Özel İdaresine ait olmak ile birlikte 3 işadamının daha ortak olduğu bildirildi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 30.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALDEBARAN Gemi İş..
 TANGO Denizcilik
 DOJİ Denizcilik
 FERGÜN Denizcilik
 ATLAS GRUP Denizc..
 VENTO Deniz İşlet..
 DENTAŞ Denizcilik
 ERDOĞAN Shipping
 MİLENYUM Denizcil..
 SAFİR Gemi Tasima..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim