Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Asıl dehşet sualtında yaşanmış !
İzmir'in Menderes İlçesi Ahmetbeyli'de batan ve 61 kişiye mezar olan tekne kazasının su altı görüntüleri ortaya çıktı.

Tekneyi ilk kaptanın terk ettiği öğrenilirken, teknenin alt tarafında kaldığı için hayatını kaybeden kadınlar ve çocukların cesetlerinin fotoğrafları balık adamlar tarafından çekildi.

61 KEZ ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANACAKLAR

Facianın ardından başlatılan soruşturmanın ayrıntıları da ortaya çıktı. Gözaltındaki şüphelilerin, soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla ’göçmen kaçakçılığı’nın yanısıra ’bilinçli taksirle adam öldürmek’ suçlarından da haklarında işlem yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerin, hayatını kaybeden 61 kişi için ayrı ayrı bu suçtan yargılanacakları da öğrenildi.

TEKNEYİ İLK KAPTAN TERKETMİŞ

Savcılığın gizlilik kararı aldığı soruşturmada, olaydan kurtulan 46 kişinin tek tek ifadelerinin alındığı ve bu ifadeler doğrultusunda yeni operasyonların düzenlenebileceği belirtildi. Bu arada, 46 kişinin ifadelerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ait misafirhaneye gönderileceği açıklandı.

Öte yandan tekne kaptanı B.Y.’nin yapılan üst aramasında tekneyi 10 bin dolara kiraladığına yönelik sözleşme çıktığı bildirildi. Ayrıca, tekneden sağ kurtulan kaçakların verdiği bilgilerde, teknenin su alıp kayalıklara çarpmanın hemen ardından kaptan B.Y.’nin, denize atlayarak tekneyi ilk terkeden kişi olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, sorguları devam eden 3’ü yabancı uyruklu 4 şüphelinin işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

MÜLTECİ FACİASINDA ULUSLARARASI ŞEBEKE ŞÜPHESİ

İzmir Ahmetbeyli’de, umut yolculuğuna çıkan kaçaklardan 61’inin ölümüyle sonuçlanan tekne faciası ardından jandarmanın soruşturması devam ediyor. Pazartesi gününden itibaren yakınlarına teslim edilecek cesetlerden baba, anne ve 2 küçük çocuklarına aynı anda otopsi yapan adli tıp görevlileri büyük üzüntü yaşadı. Kaçakların açıkta bekleyen gemiye bindirileceği olasılığına karşı, o saatte denizdeki tüm gemiler de takibe alındı. Faciadan kurtulan kaçakların ise işlemlerinin tamamlandığı ve misafirhanelere yerleştirileceği belirtildi.

Geçen perşembe saat 05.30 sıralarında Ahmetbeyli Baradan Koyu’nda yaşanan olayda, iyi bir yaşamın hayaliyle Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçakların bindiği tekne, denize açıldıktan yaklaşık 50 metre sonra aşırı yükün de etkisiyle kıyıya çarptıktan sonra sulara gömülmüştü. 46 kişinin sağ olarak kurtarılması ardından 31’i çocuk 61 kişinin de teknenin alt bölümünden cesetleri çıkartılmıştı. Facianın hemen ardından kaçmaya çalıştıkları sırada yakalanan gemi kaptanı Burhan Yılmaz ve Mustafa Mucuk, işlemlerin ardından dün sevkedildikleri adliyede tutuklandı.

KAÇAKLARIN BAVULLARI DA DELİL AMAÇLI SUDAN ÇIKARTILDI

Facia ardından jandarmanın başlattığı soruşturmanın genişletilerek devam ettiği belirtildi. Gözaltındaki Türk şüpheli H.Ç., Filistin uyruklı M.M. ve Suriye uyruklu S.İ. ile M.K.’nin de sorgularının devam ettiği bildirildi. Bu şüphelilerin, Türkiye’ye yasal yollardan yada kaçak olarak giren mültecilerle bağlantıya geçtikleri, bunların insan tacirleriyle haberleşmelerini sağladıkları ve yine bu kaçakların teknelere ulaşıncaya kadarki transferlerini düzenledikleri ileri sürüldü. Gözaltındaki şüpheliler için, insan taciri şebekenin üst yöneticilerine ulaşmak amacıyla ek gözaltı süresi verildi ve soruşturma dosyası hakkında da gizlilik kararı alındı. Jandarma şimdi 61 kişiyi ölüme götüren insan taciri şebekesinin üst yöneticilerine ulaşmak için çaba harcamaya başladı.

Önceki gün cesetleri çıkarmak için dalan balık adamlar, bu kez soruşturma için gerekli ipuçlarını bulabilmek ve yine kanıt amacıyla kaçaklara ait bavulları da sudan çıkardı. Bu bavullar savcı gözetiminde açılarak içerisindekiler tek tek incelemeyle alındı.

Facia ardından her türlü olasılığı değerlendiren ekipler, teknenin tankında kalan yakıtı da ölçtü. Geminin elde edilen yakıtla çok fazla uzaklaşamayacağını değerlendiren ekipler, kaçakların uluslararası sularda bekleyen gemiye alınabileceği olasılığına karşı da araştırma başlattı. Türk ve Yunan deniz güvenlik birimleriyle bağlantıya geçilip o saatlerde açık denizde kaç geminin olduğu ve rotalarının tespit edilmeye çalışıldığı böylelikle eğer varsa şebekenin uluslararası boyutunun da ilk kez deşifre edilebileceği ileri sürüldü.

ADLİ TIP UZMANLARINI ÜZÜNTÜYE BOĞAN AN

İzmir’de belediyeye ait çeşitli semtlerdeki morglarda bulunan 61 kaçağa bölümler halinde otopsi yapılmaya da devam edildiği belirtildi. Otopsilerin Pazar günü tamamlanacağı, pazartesi gününden itibaren de cenazelerin yakınlarına teslim edileceği açıklandı. Cesetlerin de otopsi sonrasında suda boğulma sonucu hayatlarını kaybettikleri kesinleşti. Bu otopsiler sırasında yürek burkan sahnelerin de yaşandığı ortaya çıktı. Kaçaklara ait cesetlerden baba, anne ve 2 küçük çocuğun aynı anda otopsiye alındığı, bunu sonradan farkeden adli tıp uzmanlarının da büyük üzüntü yaşadığı ifade edildi.

46 KİŞİ MİSAFİRHANEYE YERLEŞTİRİLECEK

Faciadan şans eseri sağ kurtulduktan sonra Özdere Jandarma Karakolu’nda tutulan ve ifadeleri alınan, verdikleri her bilgi değerlendirilen 46 kaçağın işlemlerinin tamamlandığı açıklandı. Bu kaçaklar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne ait Işıkkent semtindeki misafirhaneye yerleştirilecek. Sınırdışı işlemlerinin de yine buradan takip edilecek.
gazetevatan

******************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
07.09.2012 - O kaptanın çok konuşulacak ifadesi
06.09.2012 - İzmir'de göçmenleri taşıyan tekne battı: 58 ölü


Eklenme tarihi: 08.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LARA Denizcilik T..
 DENİZ Destek
 DESTİNA Deniz Taş..
 AVRASYA Dentur
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 FERGÜN Denizcilik
 VERA Denizcilik
 HEDEF Shipping
 OLAY NAUTIC
 ALASONYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim