Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Venezuela, ABD gemisine el koydu
Venezüela'nın Maracaibo Limanı'nda geçtimiz hafta sonu Amerikan bandıralı bir yük gemisine, silah kaçakçılığı gerekçesiyle Chavez hükümeti kararıyla el konuldu. Alınan karar ve uygulama ABD'de önemsiz bir haber gibi basında ve kamuoyunda yer almakla beraber, siyasî çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Uluslararası Loyd-Denizcilik kuralları gereği arama yapılan gemide özel mallara dokunulmaması gerektiği hâlde Venezüela polisinin tayfalara ait sigara, bira, yiyecek-içecekleri, hatta giysileri dahi yağmaladığı iddiası ise ABD tarafından olayın ardından hemen ileri sürüldü. Amerika, geminin bir an evvel serbest bırakılmasını isterken, tutuklu gemi limana bağlandı, kaptanı ise hapishaneye gönderildi. On üç kişiden oluşan gemi mürettebatı ise gemide mahsur bırakıldı.

Venezüela'nın iddiasına bakılırsa, Ocean Atlas adlı kuru yük gemisinde silah ve cephanelik biçiminde mühimmat bulunuyordu. Ancak Venezüela polisi ele geçirildiği ileri sürülen bu yasadışı malzemeleri basına göstermedi. Bunun yerine sadece geminin video görüntüleri televizyonlarda yer alırken, fotoğrafları da gazetelerde baskıya girdi. Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Amerikan destekli bir silahlı kalkışmaya karşı paranoya derecesinde huzursuzluk ve kuşku duyduğunu dile getiren siyasi değerlendirmecilere göre, Chavez tesadüfî-rastgele gemi aramaları yaptırmakla Amerikan gemilerinden gelebilecek silah ve silahlı milislerin ülkeye girmesine engel olmaya çalışıyor. Bu tür ¨yıldırma operasyonlarının¨ çatışma hâlinde bulunan iki ülke veya ülkeler arasında sıkça görüldüğünü dile getiren uluslararası ilişkiler uzmanlarına bakılırsa, Chavez'in millileştirme programı kapsamında bu gemiye tamamen el koyup ülkesi malı yapmak gibi bir girişimi de olabilecek. Başkent Caracas'daki ABD Büyükelçiliği, gemiyi ve gemi mürettebatını, kaptanla birlikte Venezüela karasuları dışına çıkarabilmek için diplomatik atağa geçerken, Venezüela limanlarına gidecek tüm ABD gemilerine de uyarıda bulunuldu.

Açıkgazete - Mahmut Şenol

Eklenme tarihi: 10.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 ERSAGUN Denizcili..
 GÖCEK Yatçılık
 BEREM Denizcilik
 GÜRMAR Denizcilik..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 AGS Union İnşaat ..
 EGE Sualtı Gemici..
 GÜLNAK Denizcilik
 PAK Kimya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim