Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk limanları Marsilya'da tanıtıldı
İzmir Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu, Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen Seatrade Med Kruvaizyer Fuarı'na katılırken, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Tüm limanlar hep birlikte ilk defa ortak tanıtım yaptık. Kruvaziyer firmaları da limanları bu şekilde tek çatı altında görmekten çok etkilendiler" dedi. Demirtaş, tüm kruvaziyer şirketi yöneticilerinin ortak talebinin Türkiye'deki liman ücretlerinin indirilmesi olduğunu söyledi.


İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO öncülüğünde 3 Temmuz 2012'de kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun amacının Türk limanlarının kruvaziyer turizmindeki faaliyetlerini etkinleştirmek, destek verilerek geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Demirtaş, "Limanlar arasında koordinasyonu sağlamak, ülkemiz limanlarında bulunan kruvaziyer yolcu trafiğini ve potansiyelini artırmaya yönelik olarak girişimlerde bulunmak, dünyadaki organizasyonlara katılmak, Türk kruvaziyer limanlarının tanıtılması ve pazarlaması için ortak bir strateji belirlenmesi de önemli amaçlarımız arasında" dedi.

TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU'NDAN MARSİLYA ÇIKARMASI

Bu amaçlar doğrultusunda Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak ilk defa 27 -29 Kasım tarihleri arasında Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen Med Seatrade Kruvaziyer Fuarı'na platform olarak Türkiye standı ile katıldıklarını aktaran Demirtaş, standda İzmir Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, Çanakkale Liman İşletmesi, Alanya Limanı, Sinop Limanı, Trabzon Limanı, Giresun Limanı, Çeşme Ulusoy Limanı ve Gemi Tedarikçileri Derneği'nin yanı sıra Tura Turizm, Arma Kumanya ve Karavan Turizm'in de yer aldığını söyledi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Marsilya'daki fuarda büyük ilgi gördüklerini belirten Demirtaş, "Çok büyük bir stand olmamasına karşın konsept tasarımı ve ilk defa tüm Türk limanları ile şirketlerinin bir arada olması nedeniyle standımıza ilgi yoğundu. MSC, Costa ve Carnival Corporation yetkilileri Türkiye'nin tüm kruvaziyer sektörünü elinde bulunduran bir platformu ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını ve çok etkilendiklerini açıkça ifade ettiler" diye konuştu. Standda İzmir broşürünün yanı sıra Cruise Türkiye broşürünü de dağıttıklarını kaydeden Demirtaş, Medcruise Başkanı Stavros Hatzakos ile yaptıkları görüşmede Yunanlı olan Hatzakos'un Yunanistan'da böyle bir oluşum olmadığını belirterek Türkiye'deki kruvaziyer platformundan çok etkilendiğini belirttiğini söyledi.

İZMİR'DEN ÇIKIP KARADENİZ'E AÇILMAK İSTİYORLAR

Tüm kruvaziyer firma yöneticilerinin sahil sağlık, römorkör ve pilotaj ile fener ücretlerini kademeli sistem olarak düşürülmesi halinde daha çok gemiyi Türkiye'ye getirebileceklerini söylediklerini aktaran Demirtaş, "İzmir çıkışlı gemi koyma konusunda Costa ve Msc yetkilileri olumlu ifadeler kullandılar, onlar da çok istekliler. Artık gemilerin pozisyonlarını değiştirmeden Rodos veya Pire yerine İzmir'den çıkarmak istiyorlar. Bunun için de havayolu şirketleri ve havayolu firmaları ile özel anlaşmalar istiyorlar. Ayrıca gemilerin buradan Karadeniz'e geçme hedefleri de var, onun için Çanakkale ve İstanbul Boğazı geçişlerinde uygulanan sahil sağlık, römorkaj pilotaj ve fener ücretlerinin düşürülmesi isteniyor. Bu konuların hepsini çözümü için platform olarak önümüzdeki günlerde çalışmalarımız olacak. Bugüne kadar kruvaziyer turizmde en büyük desteğini gördüğümüz Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın yine kapısını çalacağız. Marsilya'daki fuar platform olarak ilk katıldığımız etkinliğimizdi ama son derece başarılı geçti. Bundan sonra da Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak ülkemizin kruvaziyer turizmden aldığı payı arttırması için çalışmalarımız artarak sürecek. İzmir, Türkiye kruvaziyer turizmini kucakladı" diye konuştu.

StarGazete

Eklenme tarihi: 29.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEHTAP Denizcilik
 CSR Denizcilik Sa..
 ATLANTİS Deniz Na..
 SAROS Dalgıçlık H..
 SAMBURCO Denizcil..
 KDE Marine
 YALİ Denizcilik
 VİYA Yachting
 NİSA uluslararası..
 AVŞA ADASI Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim