Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ukrayna basınında ilginç Varyag iddiaları
Geçtiğimiz günlerde ilk uçak gemisi Liaoning (eski adı Varyag) üzerinde savaş uçaklarını başarıyla havalandıran ve indiren Çin’in gövde gösterisinin ardından Ukrayna basınında; “gemi kelepir”, “uçaklar taklit”, “yöntem entrikalı” şeklinde iddialar yer aldı.

Bütün zorluklarına rağmen Varyag gemisini yürüten Çin’in, uçak gemisini Ukrayna'dan hurda fiyatına almakla kalmayıp, özel jetlerin tasarımından ve pilotların eğitimine kadar her türlü teknolojik desteği Ukrayna'dan temin ettiği öne sürüldü.Ukrayna basını, uçak gemisi için özel jetleri Ukrayna'dan aldıkları T-10K uçaklarını taklit ederek kendi J-15 uçaklarını geliştirdiğini, askeri pilotların eğitiminin de Kırım’daki Deniz Havacılık tesislerinde aldıklarını yazdı.

BOĞAZLARDAN GEÇİŞ İÇİN AMERİKA DEVREYE GİRDİ

Ukrayna basını, 2001’de Çin’in F - 8 uçağıyla havada çarpıştıktan sonra 24 kişilik mürettebatıyla birlikte Çin’in Haynan Adası’na acil iniş yapan Amerikan EP-3 casus uçağıyla ilgili iddialara da yer verdi. Haberlere göre Pekin, ABD ile pazarlık yaparken Varyag’ın İstanbul boğazından geçişini şart koştu. Bunun üzerine ABD de geminin boğazlardan geçişi için Türkiye'ye baskı yaptı. Geminin boğazlardan geçişi, Türkiye ile Çin arasında krize sebep olmuştu. Aylarca süren görüşmeler sonucu Çin, Türkiye’ye yılda 1 milyon turist gönderme ve geminin “gazino” olarak kullanılacağı garantisini verdi. Bunun üzerine Türkiye geminin geçişine izin verdi. Varyag, Sovyetler Birliği tarafından tamamlanamayınca 1998 yılında Ukrayna tarafından 20 milyon dolara Çin'e satılmıştı. Nükleer başlıklı füzeler fırlatmaya da elverişli geminin, 2 bin kişilik mürettebat, 50 uçak ve helikopter taşıma kapasitesi var.

Ukrayna uçak gemisini çok ucuza kaptırdığı için hayıflanırken, Çin ilk uçak gemisi Liaoning'den başarıyla övünüyor. Türkiye ise hala Çin’den gelecek 1 milyon turisti bekliyor .

Beyazgazete

Eklenme tarihi: 08.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KDE Marine
 ERŞEN Denizcilik
 ERDOĞAN Shipping
 KAŞ Diving
 NİKEL Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 EGETAN Denizcilik
 KALYONCU Denizcil..
 KARE Eğitim Ltd v..
 AYSA Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim