Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan desteğiyle değil değişimle kazanacağız
Deniz Ticaret Odası’nda başkanlık yarışı, mevcut Başkan Metin Kalkavan ile Sefine Tersanesi’nin sahibi Kaptan Salih Zeki Çakır arasında geçecek. Kulislerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın desteğini aldığını söyleyen Çakır’ın Başbakan’ın oğluna satılan geminin sahiplerinden olduğu konuşuluyor. Çakır, Yıldırım’a yakın olduğunu ama o gemide payının olmadığını söyledi.

Salih Zeki Çakır, Yüksek Denizcilik Okulu Güverte Bölümü mezunu. Ticaret gemilerinde zabit ve kaptan olarak çalıştı. Norveç Oslo Denizcilik Akademisi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde eğitim aldı. 1987-1988 arasında DB Deniz Nakliyat’ta yöneticilik yaptı. 1988-2009 arasında yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda şirketin kurucu ortağı ve yöneticisi oldu.

Oda ve borsalarda Şubat ayında başlayacak seçim maratonu öncesinde kulisler kaynıyor. Herkes İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası’ndaki adaylara odaklanırken asıl rekabet İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası’nda yaşanacağa benziyor.

Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, başkanlık için yeniden aday olduğunu önceki gün açıkladı. Kalkavan, ”Geleceği birlikte planlamak, birlik beraberlik içinde, gemide ahengi bozmadan, denizcilik sektörümüzü bir üst boyuta taşımak için adaylığımı açıklıyorum. ’Vira Bismillah’ diyerek, yarım kalan projelerimizi tamamlamak için yeniden adayım” açıklamasıyla aday olduğunu bildirdi. Kalkavan’ın rakibi ise Kaptan Salih Zeki Çakır.

Binali Bey’i sayarız

Sefine Tersanesi’nin sahibi olan Çakır, 35 yıldır denizcilik sektöründe. Adaylığını açıklamadan önce Türkiye Gemi İnşa Sanayicleri Birliği (GİSBİR) Başkan Vekilliği görevinden ayrıldı. Kulislerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın desteğini aldığı söylenen Çakır’ın Başbakan Erdoğan’ın oğluna satılan geminin sahiplerinden olduğu konuşuluyor. Amerikan tarzı bir seçim kampanyası yürüten Çakır’a iddiaları ve hedeflerini sorduk. Seçim için özel internet sitesi hazırlayan, özgeçmişinden fotoğraflarına her detayı sitede merak edenlerin bilgisine sunan Çakır, sektörün değişim ihtiyacını uzun süredir dile getirdiğini ve bu fırsatı değerlendirmek istediklerini söyledi.

Bakan Binali Yıldırım ile yakın tanışıklıkları olduğunu belirten Çakır, “Sayın Bakanımızın sadece benimle değil, sektörden birçok isimle yakınlığı var. Sevdiğimiz, saydığımız bir yakınımızdır. Bunun benim için bir artı olduğunu ve sektörün menfaatine olacağını düşünüyorum. Bu yakınlığı istismar edecek biri değilim. Kendisinin de bu seçimde taraf tutma eğilimi asla olmadı. Sayın Bakanımızın desteği adil, demokratik bir seçim yapılması yönündedir” değerlendirmesini yaptı.

Güçlü bir ekiple geldiklerini ve kazanacaklarına emin olduklarını söyleyen Salih Zeki Çakır, “Hazırlığımızı yaptık. Ekibimiz güçlü, gönüllümüz çok. Sektör uzun süredir değişim istiyordu. Bu talebi iyi değerlendirmek istiyoruz ve kazanacağımıza inancımız tam. Kimsenin varisi veya mirascısı değiliz. Değişim için geliyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın oğluna gemi satmadım

Başbakan Erdoğan’ın armatör oğlu MB Denizcilik Şirketi’nin sahibi Ahmet Burak Erdoğan’ın 10 milyon 500 bin dolara satın aldığı söylenen Eternal Confidence gemisini satan denizcilerden birinin de Salih Zeki Çakır olduğu iddia ediliyor. Çakır, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Kendisiyle merhabamız var ama satın aldığı gemide payım yok. Kendisiyle hiçbir ticari ilişkimiz de olmadı. Seçim sürecinde bu tür iddiaların ortaya atılmasına şaşırmıyorum... Ticari bir alışverişimiz olsa sattım derdim.”

Gazetevatan

Eklenme tarihi: 24.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEY Denizcilik
 PUTA Denizcilik
 EREĞLİ Denizcilik..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 MEMORIES Yatching
 IMB Shipping and ..
 GAMMA Denizcilik
 NİSA Denizcilik
 TRIMORYA Denizcil..
 OCEAN Shipping Ap..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim