Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa gemi söküm tesisleri uluslararası zirvede tanıtıldı
Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO) oda olarak tek katılımcı olduğu, EBY International Summit’in düzenlediği Eurasia MENA Çelik Zirvesi’nin üçüncüsü, 22-23 Ocak 2013 tarihlerinde Sheraton Ataköy Otel, İstanbul’da gerçekleşti.

Ülkenin en geniş katılımlı sektörel zirvesi

23 ülkeden, yerli ve yabancı 150 kuruluştan 300’ün üzerinde yetkilinin katıldığı zirvede Tayvan, Japonya, Hindistan, Umman, İran, Irak, Suriye, Mısır, Fas, Cezayir, Rusya, İngiltere, İspanya, Lüxemburg, Almanya, Avusturya, Belçika, İtalya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan gibi ülkeler yer aldı.

ALTO Meclis Başkanı M. Ender Özer Aliağa’yı anlattı

ALTO da Aliağa’nın yabancı yatırımcılara anlatılması ve tanıtılması gerektiği düşüncesinden yola çıkarak Aliağa’ya yatırım fırsatları ve Aliağa Gemi Söküm Bölgesi hakkında bir sunum yaptı. ALTO’nun sunumu Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’nde faaliyetleri devam eden Mariner firmasının sahibi ve ALTO Meclis Başkanı M. Ender Özer yaptı. Aliağa hakkında detaylı bilgiler veren Özer Aliağa sanayisini, limanlarını, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ni(ALOSBİ), Aliağa’nın yatırım iklimini ve enerji potansiyelini detayları ile aktarırken, Aliağa’da yer alan Türkiye’nin tek gemi söküm tesisi, hurda piyasaları, gemi söküm sektörünün 2011 ve 2012 yılları karşılaştırması ile 2013 yılı beklentileri konularında daha kapsamlı bilgiler sundu.

M. Ender Özer:”Aliağa yeni yatırımlar bekliyor”

Aliağa’nın ve ALOSBİ’nin devletin stratejik teşvik paketi ile yatırımlara daha açık bir yapıya büründüğünün altını çizen Özer: “Aliağa demir çelik sektörü ile son yıllarda büyük yükselişte. Türkiye’de gerçekleşen demir çelik üretiminin %22’si Aliağa’da gerçekleşiyor ve Aliağa bu istatistikle demir çelik üretiminde Türkiye’de 3. sırada yer alıyor. Aliağa coğrafi yapısı ve stratejik konumu gereği, limanları ile ülkenin birçok noktasından gelen yükün uluslararası sulara taşınması konusunda da büyük öneme sahip. 2010 yılında Aliağa limanlarından 7 milyar dolar ihracat yapılırken 2011 yılında 10 milyar dolar ihracat gerçekleşti. ALOSBİ devletin stratejik teşvik paketinin desteğiyle yeni yatırımlar alıyor ve büyüyor. Tükiye’nin tek gemi söküm bölgesi olan Aliağa’daki tesisler de en yeni teknolojileri kullanmaya çalışıyor, doğayı koruma adına önemli yatırımlar yapıyor, yeni yatırımlar da bekliyor” dedi.

M. Ender Özer:”Aliağa uluslararası öneme sahip bir ilçe durumundadır”

Aliağa’nın uluslararası öneme sahip bir ilçe olduğunu vurgulayan Özer, son yıllarda oda olarak uluslararası organizasyonlarda sıkça yer alarak ilçenin önemini ve ilçedeki gelişmeleri anlatmaya çalıştıklarını, Aliağa’nın büyüme hızına ve gelişen istatistiklere baktıkları zaman bu konuda başarılı olduklarına inandıklarını ifade etti

Günaydınaliağa

Eklenme tarihi: 24.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 MORGÜL Denizcilik
 GİRİT Yatcilik
 MALATYA Büyükşehi..
 ALERİA Denizcilik..
 ER-MAR Denizcilik..
 MERYEM ANA Deniz ..
 SANOVEL İlaç
 YANARTAS Travel A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim