Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Venezuela'da Türk gemileri mahsur kaldı
Limandaki Türk gemilerinden biri 80, öteki 51 gündür mahsur. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in rahatsızlığına bağlı olarak ülkede yaşanan siyasi belirsizlik Türk denizcileri de vurdu.

Orinoko Nehri'nde bekleyen onlarca gemi karaborsaya düşmesi nedeniyle gıda sıkıntısı yaşıyor. Limandaki Türk gemilerinden biri 80, öteki 51 gündür mahsur. Mürettebat gıda sıkıntısı yaşıyor.

Venezuela'da içinde bulunduğu siyasi belirsizlik sebebiyle gıda ve yiyecek sıkıntısı yaşanması, limanlarda yükleme için bekleyen denizcileri de sıkıntıya soktu. Devlet Başkanı Hugo Chavez'in rahatsızlığı ve ülkedeki belirsizliğin ardından başgösteren durum nedeniyle gemiler uzun zamandır demirde beklemeye alındı. Pek çok ürünün karaborsaya düştüğü ülkede, demirde bekleyen gemiler kumanya ve su ikmalinde, personel değişikliğinde çok büyük zorluklar yaşıyor. Bekleyen gemiler arasında Çolakoğlu Denizciliğe ait Nuri Bey ve Manta Denizciliğe ait Cihan isimli Türk armatörlere ait gemiler de bulunuyor. Nuri Bey, 9 Kasım 2012, Cihan ise 6 Aralık'tan beri limandan ayrılamıyor.

PERSONEL ZOR DURUMDA

Limanda bekletilen Cihan adlı geminin işletmeciliğini yapan Manta Denizcilik Operasyon Müdürü Mustafa Dülgar, geminin, Çin'e götürmek üzere demir cevheri yüklenmesi için limana yanaştığını buna rağmen yükünü alamadığını ve boş bekletildiğini söyledi. Gemide 20 personelin görev yaptığını belirten Dülgar, "Öteki gemideki personel de aynı sayıda. Mürettebatla sürekli irtibat halindeyiz. Acente aracılığıyla kumanya takviyesi yaptık. Ancak yine de gıda ve su sıkıntısı yaşayabiliyorlar. Herhangi bir sağlık sorunları yok çok şükür. Gemiye ne zaman izin vereceklerine dair bilgimiz yok" dedi.

20 GEMİ BEKLİYOR

Dülgar, limanda farklı zamanlarda yanaşan toplam 20 geminin bulunduğunu kaydederek, "Her zaman yaşadığımız bir sorun değil. Daha önce de Libya'da benzeri surum yaşanmıştı. Ancak bu kadar uzun süre bekletilmemiştik. Bir an önce yüklenip gemimiz bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

Bugün (Nesrullah Sonay)

Eklenme tarihi: 28.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ


hak
once iscının parasını versın sonra işe kalkıssın

Yazan: alı velı - 9.07.2013 08:12:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAŞ Diving
 ALBATROS Yatçılık
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 ORION Denizcilik ..
 CANBAZ Denizcilik
 LİMA Turizm Yatçı..
 AGS Union İnşaat ..
 ÖZSTAR Denizcilik
 NOVA Shipping
 EMEK MARIN Ltd. S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim