Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Bu bela gemi bir batsa da kurtulsak !
Kanada'nın Atlantik Okyanusu kıyısındaki St.John limanında, güya geçen yıl Rusya'ya iade edilecek olan bir yolcu gemisi, geçenlerde bir çekici vasıtasıyla Dominik Cumhuriyeti'ndeki gemi söküm tesislerine gönderilirken fırtınaya yakalanıp halat kopardı ve Okyanus ortasında başı boş kaldı.

Kanada ve ABD denizcilik yetkilileri serseri mayın gibi kalan geminin akıbetini Uzay'dan uyduyla izlemeye devam ediyor, ayrıca Sahil Güvenlik gemiye ulaşmaya çalışıyor.

Geçen yılki haberimizde durumunu açıkladığımız, borcundan dolayı icra yoluyla Kanada tarafından el konulan gemi sonunda Rusya'ya iade edilecekti. Ancak bir yıldan beri borcu ödeyeceğini söyleyip ¨devamlı su yapan¨ sözünü tutmamış Rus tarafı bu işi uzatınca, gemiyi Karayipler'deki Dominik Cumhuriyeti'ne göndermek, orada parçalatıp alacağını tahsil etmek kararı çıktı.



Fakat kış ortasında kimin aklına geldiyse, gemiyi limandan bir romörkör vasıtasıyla fırtınalı denize çıkartmak fikri oluştu. Böylece birkaç gün evvel St.John limanı doklarında sessiz sessiz bekleyen Lyubov Orlova adlı 100 metrelik, 270 yolcu kapasiteli gemi yola çıkarıldı.

Bununla beraber kısa süre sonra, Okyanus'ta birden fırtınaya yakalandığı açıklanan romörkör ve arkasına takılı gemi tehlikeye düşecekti. Çekici halatların kopması üzerine romörkör gemiye sahip çıkamadı ve kendi güvenliği için 170 deniz mili yolu geri katedip limana döndü. Ancak bu kez içinde farelerden başkası olmayan geminin Kanada'nın açık denizdeki petrol tesislerine doğru sürüklendiği haberi alındı. Bunun üzerine Hibernia Petrol Şirketi'nin açık deniz kuyusunda alarma geçildi. Hâlen sürüklenen geminin batma ihtimali daha yüksek görünüyor, buysa parasını alamayan Kanada'nın işine gelmemekle beraber, bir başka felakete yol açması durumunda Kanada'nın bundan mesûl kalacağı beklentisiyle, içten içe ¨Keşke bu bela gemi bir batsa da kurtulsak!¨ diye dua ediliyor.
AçıkGazete - Mahmut Şenol

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

Rus Gemicilerin 2 yıllık zorunlu tatili bitti !


Eklenme tarihi: 05.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ


gps
hava raporu veren birsürü cihaz var saçma aptalca aynı zamanda komik dahada ilginç olanı bunu kanada gibi ataları gerçekten üstün denizcilik vasıflarına sahip bir milletin yapmış olması istisna olmalı

Yazan: trajedi komik - 7.02.2013 19:47:05




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ABALCO
 SEASON İnşaat Tur..
 HALİKARNAS Denizc..
 GÜLHAN Denizcilik
 KDE Marine
 SAHA Ltd.
 BATUM Denizcilik ..
 FUDEN
 ORSA Tanker İşlet..
 AQUANAUT Diving
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim