Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
AB yolunda Türk Denizcilik Sektörü sempozyumu
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'yi ''çaresiz mürettebatın elinden kurtardıklarını'' belirterek, ''Endişeniz olmasın, dümen emin ellerde, gemi doğru kaptanın elinde muasır medeniyetler limanına doğru hızla ilerliyor'' dedi.

Bağış, bakanlığının himayesinde düzenlenen ''AB Yolunda Türk Denizcilik Sektörü Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, denizcilik sektörünü temsilcilerine seslendi.

Kaptan olan babanın evladı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sadece Türkiye'nin değil, insanlığın vicdanına da kaptanlık yaptığını vurgulayan Bağış, ''Hiç endişeniz olmasın dümen emin ellerde, gemi doğru kaptanın elinde, muasır medeniyetler limanına doğru hızla ilerliyor'' ifadesini kullandı.

Türkiye gemisinin fırtına dinlemeden rotasında ilerlediğini, alabora olma riskini de geride bıraktığını belirten Bağış, artık Türkiye'nin farklı bir noktaya geldiğini anlattı.

Bağış, ''Artık Türkiye kimsenin kapısında medet uman bir ülke değil. Başkalarının, kapısında medet umduğu bir ülke haline geldi. Türkiye'yi çaresiz mürettebatın elinden kurtardık'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ''adalet ve vicdan limanında bekleyen bütün insanlığın umutlarını yeşerttiğini'' ifade eden Bağış, bugün bölgesinin umudu haline gelen Türkiye'nin dünya barışı için kilit ülke olduğunu söyledi.

''İstikrar, güven, çalışma''

Türkiye'yi ziyaret eden Microsoft Üst Yöneticisi Steve Ballmer ile dün akşam yameğinde bir araya geldiğini anlatan Bağış, Ballmer'in kendisine Türkiye'nin son 10 yıldaki başarısının nedenini sorması üzerine ''İstikrar, güven ve çalışma'' cevabını verdiğini kaydetti.

Bağış, ''Geçmişte de çalışıyorduk ama istikrarımız yoktu. Ortalama 1,5 yıl süren hükümetlerle yönetildik. 2 hafta bakanlık yapanlar vardı. O ülkede tabii ki bir yere varılmaz. Ama şimdi istikrar, güven ve çalışmayla bu millet hak ettiğini alır'' diye konuştu.

Denizcilik sektörü temsilcilerinin AB'de vizesiz dolaşma imkanı için yeşil pasaport talep ettiklerini hatırlatan Bağış, sadece yeşil pasaportluların değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin Avrupa'ya vizesiz gitmesinin önünü açacaklarını, bunun için çalıştıklarını söyledi.

AB'nin, konu Türkiye olunca ''binbir türlü arıza, sorun'' dile getirdiğini belirten Bağış, ihtiyaçlar söz konusu olduğunda da mutlaka bir çözüm yolu bulunduğunu kaydetti.

Letonya'yı ziyaretinde bu ülkenin cumhurbaşkanının AB'nin bir uzlaşı kültürü üzerinde kurulduğunu, bir konuda uzlaşı varsa en büyük sorunların bile bir gecede çözülebileceğini, uzlaşı olmadığı takdirde çok küçük bahanelerle Türkiye'nin üyeliğine mani olunabileceğini anlattığını aktaran Bağış, şöyle konuştu:

''İşte o uzlaşıyı haklı olmakla değil, güçlü olmakla elde etmek durumundayız. Türkiye güçlendikçe bu süreç de çok farklı bir noktaya doğru gidiyor. 'Dizlerimizin üzerine sürünerek, Türkiye'ye gidip yalvaracağız' diyenler var. Biz kimseyi yalvartmayız, kapımıza gelen kimseyi de süründürtmeyiz. Vakti zamanı geldiğinde, eşit müzakere mücadelesinde elde ettiğimiz haklarla Türkiye'yi inşallah hak ettiği noktaya getireceğiz. Bunu yaparken de denizcilerimizden çok şey öğreniyoruz. Çünkü denizcilerimiz cesurdur, sabırlıdır, çalışkandır, hoş görülüdür ve denizciler Allah'tan başka kimseden korkmazlar. AB müzakerelerinde de biz o denizcilerin dik duruşundan ilham alıyoruz. İnatlarından vazgeçmezlerse, su almaya başlayan AB gemisi çok daha zor fırtınalarda ne yapar, Onu da düşünmeye kendilerini davet ediyorum.''

Orta Asya'dan Brüksel'e

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 3 tarafı denizlerle kaplı Türkiye'nin ''dört tarafı düşmanlarla kaplı'' denilerek içe kapatıldığını ifade ederek, ''Ama dünyada önemli gelişmeler oldu ve onları biz yeniden yakalamaya çalışıyoruz. İşte Türkiye'nin son 10 yılda içinden geçmekte olduğu süreç, Türkiye'nin kendi bölgesindeki diğer ülkelere ilham kaynağı olması süreci aslında denizcilik sektöründe attığımız adımlarla alakalı çok önemli bazı gerçekleri vurguluyor'' değerlendirmesinde bulundu.

''Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez'' dediklerini ve kendi rotalarını koyduklarını anlatan Bağış, şunları söyledi:
''Biz millet olarak bin yıldır batıya doğru ilerliyoruz, Orta Asya'dan çıktık, Viyana kapılarına kadar gittik. Bugün de Brüksel'e gidiyoruz. Bu seferde barış, adalet ve küresel sorunları çözme arzusundayız. Bunu göremeyenler, bir takım endişeler taşıyor olabilir ama onların o ön yargılarını kırmak da yine bizlere düşecek, yine biz çalışkanlığımızla onlara da kendi rotalarını hatırlatarak, AB'nin kuruluş felsefesini hatırlatarak, inşallah onları da doğru yola çekeceğiz. Türkiye, Avrupa'nın kronikleşmiş sorunlarını çözebilecek kilit ülke.''

Güney Kıbrıs'a çağrı

Bağış, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yarın cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını hatırlatarak, yeni yönetimin, Annan Planı'nın reddedilmesinin en büyük mağdurunun Güney Kıbrıs olduğunu fark etmesini temenni ettiğini söyledi.

Egemen Bağış, ''AB'nin dönem başkanlığını yürütürken iflaslarını ilan etme noktasına geldiler. Neden iflas noktasına geldiler- Çünkü yarın ne olacağı bilinmeyen bir adada kimse yatırım yapmak istemiyor'' dedi.

Güney Kıbrıs'ın, dünya deniz taşımacılığında en büyük filoya sahip olduğunu ama Türkiye limanlarına giremediklerini de hatırlatan Bağış, ''Taşımacılıkta ciddi kayıplara uğruyorlar. Barış Planı'nı kabul etmiş olsalardı, ada da istikrar, güven altına alınmış olacaktı. Dünyanın en önemli turizm cennetlerinden biri olacaktı, oraya yatırım akacaktı ama inat nelere mal oldu, onu o çok iyi gördük'' şeklinde konuştu.

Bağış, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ''Gerçekten kurtulmak istiyorsanız, gerçekten barış istiyorsanız, AB üyesi ülkelerin Ercan Havalimanı'na uçmasına koyduğunuz engeli kaldırın, biz de limanlarımızı size açalım'' şeklinde çağrıda bulundu.

Türkiye'nin limanlarının Güney Kıbrıs'a 1987 yılına kadar açık kaldığını anımsatan Bağış, ''Yeniden açarız, limanları açmamız onları tanımamız anlamına gelmez. AB ülkelerinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ercan Havalimanı'na uçması diplomatik tanıma olarak algılanmamalıdır. Nasıl bugün dünyada birçok ülke Tayvan'ı tanımazken Tayvan'la ticaret yapıyorsa, KKTC'yle de bal gibi ticaret yapabilirler. Akıllı olurlarsa Kıbrıslılar çok çok büyük bir refahı birlikte yakalayabilirler'' dedi.

T24

Eklenme tarihi: 23.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİRAGE World Hote..
 ERŞEN Denizcilik
 TUAN Denizcilik
 PARİON Gözetim
 ERDEMLER Denizcil..
 TRUVA Denizcilik
 DENSA TANKER İşl...
 KİRAZOĞLU Denizci..
 STFA Deniz İnşaat
 HORİZON LTD.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim