Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bir haftada iki işçinin ölümü protesto edildi
İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki gemi söküm tesislerinde son bir haftada ymeydana gelen kazalarda işçiler 47 yaşındaki Nurettin Durgun ile 22 yaşındaki Ersin Şahin'in yaşamlarını yitirmesi, yapılan yürüyüşle protesto edildi. Suçluların bir an önce cezalandırılması istenerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı göreve çağırıldı.

Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde geçen 27 Mart'ta meydana gelen olayda, Öge Gemi Sanayi adlı firmada çalışan 22 yaşındaki Ersin Şahin, sahada bulunan demir saçları kamyona yükleyen ve geri manevra yapan kamyonun altında kalarak can verdi. Sivaslı olan ve çalışmak için İzmir'e gelen Şahin olay yerinde yaşamını yitirdi. Şahin, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Gemi söküm tesislerindeki diğer kaza ise geçen cumartesi günü meydana geldi. İzmir Gemi Geri Dönüşüm İşletmesi'ne söküm için getirilen Letonya bayraklı 'Kauguri' adlı balıkçı gemisinde çıkan yangın sırasında ambara düşen işçilerden 47 yaşındaki Nurettin Durgun yanarak hayatını kaybederken işçi 28 yaşındaki Yalçın Arzuman da ağır yaralandı. Evli ve üç çocuk babası olan Durgun, Aliağa'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilirken, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Yalçın Arzuman'ın tedavisinin sürdüğü bildirildi.

BİR HAFTADA İKİ ÖLÜME İSYAN

Aliağa Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe, Petrol-İş, KESK'e bağlı sendikalar, Emekli- Sen, Alevi Kültür Dernekleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emek Partisi, CHP, ÖDP yöneticileri, üyeler, Aliağa eski Belediye Başkanı ve 22. Dönem İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, gemi söküm işçileri ve belediye taşeron işçileri katıldı. Gemi sökümlerinde yaşanan kazalara ve kaza sonucu meydana gelen ölümlere tepki gösteren grup sık sık, 'Cinayetler dursun, katiller yargılansın', 'Güvencesiz çalışmak istemiyoruz', 'Susma haykır taşerona hayır' sloganları attı. Petrol-İş önünden Demokrasi Meydanı'na yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı.

10 YILDA BİNLERCE İŞÇİ ÖLDÜ

Emekli Sen Aliağa Temsilcisi Hasan Karaşahin, "Son 10 yılda ülkemizde 17 bin 865 işçi çalışırken iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Dünyanın en moderni olduğu söylenen Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde 6 ay içinde 5 iş kazası yaşandı. Son bir hafta içinde 2 ayrı iş kazasında 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Bir arkadaşımızın bir bacağı kesilmek zorunda kaldı. Bir arkadaşımız yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Bu iş cinayetleri insana ve doğaya değer vermeden, daha çok para kazanma hırsında olan patronlar, onların hizmetinde olan siyasiler yüzünden gerçekleşiyor" dedi.

GEMİ MEZARLIĞI İŞÇİ MEZARLIĞI OLMASIN

Demokrasi platformu adına konuşan Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Ahmet Tüfek de "Biz, insana ve çevreye karşı duyarlı bir üretimin gerçekleşmesini talep ediyoruz. Gemi mezarlığının işçi mezarlığı olmasını ve Aliağa'nın dünyanın çöplüğüne dönüşmesini istemiyoruz. Taşeron sistemi ve esnek çalışma yöntemlerinin yaygınlaştırılarak işçilerin örgütlenmesi ve hak aramasının önü kesiliyor" dedi.

BİRLİK OLUNMALI

Yürüyüşe destek veren Aliağa'nın eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Hakkı Ülkü, "Belediye başkanlarının yasal anlamda bazı yetkileri ellerinden alınmış olsa da buna rağmen yapacakları çok şey var. Birlik ve dayanışma sağlandığı takdirde bu sorunlar çözülür. Yoksa AKP hükümeti ve küreselleşmeyle bütünleşmiş olanlar bu sorunu hiç bir zaman çözmeyi de düşünmezler, bu tür durumlarda birlikte ilçe olarak çağdaş koşullarda çalışmayı el birliğiyle sağlamalıyız" dedi. Açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 05.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 STFA Deniz İnşaat
 DESE Crew Managem..
 TSC Denizcilik
 BAYRAKTAR Denizci..
 ATLAS Gemicilik v..
 DOĞRU Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 T&O Denizcilik
 SOLAR Gemi Kurtar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim