Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Lübnan'ın enerji ihtiyacını ''Fatmagül Sultan'' karşılayacak
Karadeniz Holding'in yaptığı enerji gemisi Powership Fatmagül Sultan, üç yıl boyunca Lübnan'ın elektrik üretimin %15'ini karşılayacak. Suriye'li sığınmacılar nedeniyle elektirik üretiminde sıkıntılar çeken Lübnan'a gönderilen Fatmagül Sultan Gemisi, 2009 yılında geliştirildi.



Suriyeli sığınmacılar nedeniyle elektrik tüketimi artan Lübnan'ın imdadına Türk enerji şirketi yetişti.

İnşa ve tasarımını Karadeniz Holding'in yaptığı enerji gemisi "Powership Fatmagül Sultan" elektrik üretimine başladı. Üç yıl boyunca Lübnan'a elektrik sağlayacak gemide ülke tüketiminin yüzde 15'ten fazlası karşılanacak. Sözleşmede belirtilen zamandan bir hafta önce 188 MW'lık üretime başlandığını belirten Karadeniz Holding CEO'su Orhan Karadeniz, kapasitenin artırımıyla ülke tüketiminin yüzde 25'inin karşılanabileceğini söyledi. "Fatmagül Sultan"ın üretime başlaması dolayısıyla Beyrut'ta bir de tören düzenlendi.

LÜBNAN'IN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 15'İ KARŞILANACAK

Geminin Lübnan şebekesine bağlı olduğunu vurgulayan CEO Orhan Karadeniz, "Geçen ay sonunda uluslararası uzman denetmenler gözetiminde büyük bir başarıyla 188 MW kapasitede güç üretimi için testler tamamlandı. Bugün ülke kapasitesinin yaklaşık yüzde 15'inden fazla elektriği tek başına bu ilk Powership'imizle üretebileceğiz. Bunlar büyük ihtimalle Lübnan şebekesine yıllardır giriş yapan ilk megavatlar ve biz aynı zamanda ileri teknoloji ve verimlilikle sunduğumuz yüzde 93'lük kullanım garantisiyle daha güvenilir, ekonomik, temiz ve daha fazla saat elektrik aktarabiliyoruz." dedi. Geminin elektrik üretimine başlaması dolayısıyla Beyrut'ta tören düzenlendi. Törene holding çalışanlarının yanı sıra Lübnan Enerji ve Su Bakanı Gebran Bassil de katıldı. Önceki akşam yapılan törenin açılışında konuşan Karadeniz, Fatmagül Sultan'ın ileri teknoloji, çift yakıt sistemi (fuel-oil, doğalgaz), orta hızlı motorlar ve yerleşik yüksek gerilim trafoları ile donatıldığını kaydetti.

FATMAGÜL SULTAN 6. GEMİ

Karadeniz, yerleşik trafoların ev sahibi ülke şebekelerine hemen giriş yapılmasını sağlayacağını belirterek, "Bugün aramızda bulunan sevgili kardeşimizin ismini taşıyan Fatmagül Sultan Powership, 1.000 MW üzerine ulaşan filomuzun 6. üyesidir. Şu anda yapım aşamasında olan üç yeni powership'imiz var. Bunlardan biri söz verdiğimiz gibi 270 MW gücü tamamlamak için birkaç ay içinde Jieh elektrik santraline bağlanmak üzere Lübnan'a gelecek." şeklinde konuştu. Karadeniz, projenin hayata geçmesi için verdiği destekler sebebiyle Lübnan hükümetine teşekkür etti. Tören öncesinde Türk gazetecilerin sorularını cevaplandıran Lübnan Enerji ve Su Bakanı Bassil ise Karadeniz Holding'in 70 firmanın başvurduğu ihaleyi en iyi teklifi vererek kazandığını aktardı. Ülke nüfusunun Suriye'den gelenlerle birlikte arttığına işaret eden Bassil, son iki yıldır talep artışının beklenenin üzerinde olduğunu söyledi. Gaz sahalarına ilişkin ihaleye gittiklerini ifade eden Bassil, bu sürecin durdurulamayacağını aktardı.

POWERSHİP 2009'DA GELİŞTİRİLDİ

Karadeniz Holding, enerjinin yanı sıra finans, gayrimenkul ve turizmde de faaliyet gösteriyor. 1 milyar doların üzerinde bilanço büyüklüğüne sahip olan holdingde 1.200 kişi çalışıyor. Firma Ortadoğu, Asya ve Afrika'nın bazı bölgeleri başta olmak üzere, ülkelerin artan elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2009'da 'Powership' adıyla enerji gemisi projesini geliştirmişti. Gemiler acil ihtiyacı olan ülkelere hızlı çözüm olarak güvenilir ve ekonomik elektrik sağlıyor. Irak'ta bulunan 3 gemi 4 milyon kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyor.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
16.03.2013-Yüzen santraller ile Dünyaya Türk elektriği
18.02.2013-Türk yapımı Enerji gemisi Lübnan'a ulaştı
08.02.2013-Enerji gemisi 'Fatmagül Sultan' Lübnan'a gidiyor
28.11.2012-Pakistan enerji gemileri için 120 milyon dolar istiyor
13.03.2012-Gemide atık su buharıyla enerji üretimi
06.04.2012-Lübnan Türkiye'den 'Enerji Gemisi' kiralıyor
11.10.2011-Karadeniz Holding, 5'nci Enerji Gemisini Irak'a gönderiyor
20.11.2010-Türk gemisi Pakistan'a enerji sağlayacak
03.11.2010-Enerji Gemisi Pakistan'a Doğru Yola Çıktı
03.04.2010-Irak'a Gemiyle Enerji gönderdik
13.08.2010-Dünyanın en büyük enerji gemisi Irak'a doğru yola çıktı
11.12.2009-Elektrik üreten gemi Türkiye'de inşaa edildi




Eklenme tarihi: 06.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALESTA Denizcilik
 İYEM Asya Denizci..
 TCS Denizcilik
 BAASE & ELSEK
 RİZE İPEKYOLU Den..
 GENTA
 ÇETİNKAYA Denizci..
 AREL Denizcilik
 UND RORO İşletmel..
 MARİN Römorkör ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim