Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Akgünler Denizcilik'ten haklarında çıkan haber ile ilgili açıklama
KKTC'de faaliyet gösteren Akgünler Denizcilik firması, kıbrıspostası.com isimli internet sitesinde dün yayımlanan "Akgünler Denizcilik firmasına ait gemide hayali ihracat" başlıklı haber ile ilgili olarak bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklama yine aynı internet sitesinde yayımlandı.

Akgünler Denizcilik firması tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Kıbrıs Postası Yazı İşleri Müdürlüğü’ ne,

1- Kıbrıs Postası adlı internet sitenizde “Akgünler Denizcilik firmasına ait gemide hayali ihracat” başlıklı ve imzasız yazıda yeralan hususlarla ilgili açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Söz konusu yazıda yer alan ifadeler, şirketimizi ve armatörümüzü hiç ilgisi olmadığı halde zan altında bırakan, şahsi ve ticari itibarımızı zedeleyen ve telafisi imkansız şekilde zarara uğratan ifadelerdir.

2- Öncelikle haberde yer alan gemi şirketimiz armatörüne ait olup, şirketimiz uzun yıllardan bu yana Kıbrıs- Türkiye ve Türkiye- Suriye ile Türkiye- Lübnan arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan, bölgeye hatırı sayılır bir ticari ve ekonomik katkı sağlayan bir işletmedir. Bu işletmede yüzlerce kişi istihdam edilmekte ve her çalışanın da hakkı son kuruşuna kadar gününde ödenmektedir. Ayrıca resmi ya da özel hiçbir kuruma ve kişiye tahsili mümkün olmayan borcumuz bulunmadığı gibi; hiçbir finans kuruluşunun da doğrudan ya da dolaylı batmasına neden olacak bir faaliyetimiz olmamıştır. Şu an Kıbrıs ve Türkiye’ de tüm finans kuruluşları ve diğer resmi ve özel kurumlarla geçmişte olduğu gibi bu gün de itibarlı bir ilişkimiz mevcuttur. Hiçbir batmış kredimiz ve hileli iflasla sonlanmış hiçbir ticari faaliyetimiz yoktur. Adreslerimiz, ticari işyerlerimiz ve ikametgahımız bellidir. Tüm faaliyetlerimiz kamunun önünde şeffaftır. Yasal olmayan hiç bir işte bu güne kadar yer almadık bundan sonra da almayacağız.

3- Şirketimiz, armatörümüz tarafından yapılan yolcu ve yük taşımacılığının acenteliğini yapar. Şirketimiz ihracatçı firma değildir, bu konuda gümrük işlemlerini yapan firma da değildir. Gemilerimizde taşınan tırların yoklama ve aramasının yapılması şirketimize ve armatörümüze ait bir sorumluluk da değildir. Biz sadece deniz taşımacılığını yapan nakliyeci firmayız. Sözkonusu olayla deniz taşımacılığı dışında hiçbir bağımız yoktur. Haberde bahsi geçen konu deniz taşımacılığı firması olarak bizi değil bizzat ihracatı yaptığını iddia eden firma ve işleme aracılık eden firma ile yine bu şirketin gümrük müşavirini ilgilendirir. Bu firmaların da kimler olduğu Gümrük Müdürlüğü tarafından bilinmektedir. Kısaca ihraç edildiği iddia edilen malların ihracatçısı da gümrük müşaviri de firmamız değildir.

4- Firmamız şeffaf davranarak, bu kanunsuz işlemin tespitini yapan Gümrük Müdürlüğü’ nün ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ nın soruşturmayı rahat yürütebilmesi ve soruşturmanın selameti açısından usulsüz işlem yapan personeli, hukuki sonuç alınıncaya kadar işten el çektirmiş, bu konuda kamu görevlilerine yardımcı olma yönündeki tavrını açıkça ortaya koymuştur. Konu savcılığa intikal etmiş durumdadır. Firmamız bu ve benzeri hiçbir yasadışı işleme karışmadığı gibi; hakkımızda açılmış hiçbir soruşturma da yoktur. Bundan sonra yapılacak her türlü soruşturmada da kamu görevlilerine yardımcı olmaya hazırız. Soruşturmaya da açığız. Konuyla ilgili olarak açığa aldığımız personelin aklanması halinde tekrar şirketteki işine döneceğinden de kimse kuşku duymasın.

5- Sözkonusu haberde haberi okuyanlarca yasadışı işlemi firmamız ve armatörümüz yapmış kanısı uyandıran, firmamızın ve armatörümüzün şahsi ve ticari itibarını zedeleyen ifadelerin düzeltilmesi ihtiyacı doğmuştur. Gerçeğe aykırı olan yayınınızla firmamızın ve armatörümüzün şeref ve hasiyeti ihlal edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

6- Tüm tazminat haklarımız saklı kalmak üzere yukarıdaki açıklamanın yayınlanmasını aksi durumda şikayet ve dava yoluna gideceğimizi bilgilerinize sunarız. 19/04/2013

Akgünler Turizm ve Den.Tic.Ltd.Şti’ ni temsilen
Murat Tokmar
Müdür

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
Akgünler Denizcilik firmasına ait gemide 'hayali ihracat'




Eklenme tarihi: 20.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 THH Shipping
 SEA JOGGERS
 NAKLET Ticaret Lt..
 TUZLA Tersanecili..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 İSTANBUL Denizcil..
 SOLAR Gemi Kurtar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim