Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Büyük kazaları artık bu kurul inceleyecek
Ulaştırma alanında meydana gelen ciddi kazalarla ilgili araştırma kurulu kurulacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kurul üyelerinin Bakanlık, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı temsilcileri ile ulaştırma alanında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden veya ulaştırma alanında herhangi bir çalışması bulunan akademisyenler arasından görevlendirilmesi esas olacak.

En az 5 ve en fazla 7 kişiden oluşacak kurul üyeleri, Bakan oluru ile 3 yıllığına görevlendirilecek. Görev süreleri dolduğunda, Bakan oluru ile yeniden uzatılabilecek.

Kurulun her bir ulaştırma türü için ihtiyaç duyacağı, özel yönetmeliklerinde ayrıca tanımlanan kriterlere uygun nitelikteki uzman görevlendirilmesi Bakanlıktan veya Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarından geçici görevlendirme yoluyla yapılacak. Kaza ve olayların araştırma ve incelemesinde görevlendirilmek amacıyla Kurul tarafından ayrıca uzman havuzu oluşturulabilecek.

Kurulun görevleri

Kurul, ulaştırma alanında meydana gelen ciddi kazalarla ilgili araştırma, inceleme yaparak grup başkanı koordinasyonunda düzenlenen raporları gündeminde değerlendirecek. Raporlarda yer alan hususları karara bağlayacak ve gerektiğinde bu araştırma ve incelemelere bağlı olarak ulaştırma altyapıları ve taşımacılık faaliyetlerinin emniyetinin iyileştirilmesi için teklif hazırlayarak, Bakana sunacak.

Bir ulaştırma türünde meydana gelen ve ulaştırma emniyet düzenlemeleri ve emniyet yönetimi bakımından belirgin etkiye sahip kaza ve olayları özel olarak araştırmak, incelemek ve bütün ulaştırma türlerini kapsayan emniyete ilişkin teklif hazırlamayarak Bakana sunmak da kurulun görevleri arasında yer alacak. Raporun muhteviyatının tamamen veya kısmen yayımlanmasına kurul karar verecek.

Kurul ayrıca, araştırma ve incelemesi yapılan kaza ve olaylara ilişkin raporları gerektiğinde taraflara ve ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderecek, araştırması ve incelemesi yapılan kaza ve olaylar hakkında yıllık istatistikler yayımlayacak.

Ayda bir kez olağan toplanacak

Kurul Başkanlığına görevlendirme, ulaştırma alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında en az müstakil daire başkanlığı düzeyinde görev almış veya en az 12 yıl hizmeti bulunanlar arasından Bakan oluruyla gerçekleştirilecek. Kurul Başkanı, görev süresince, Kurulun aynı zamanda daimi üyesi olacak.

Kararlarında bağımsız olacak Kurula, Bakan dışında hiçbir merciden emir verilemeyecek. Kurul, ayda bir kez olağan toplanacak. Kurul, üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanacak ve yine üye sayısının salt çoğunluğu ile karar alacak. Kurulda çekimser ve vekaleten oy kullanılamayacak.

Kurulun çalışma merkezi Ankara olacak. Gerektiğinde Ankara dışında da kurul toplantıları düzenlenebilecek


Kaynak: haberaktüel
Eklenme tarihi: 07.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEKO Ticaret A.Ş.
 NES TEKNOLOJİ
 AKSU Su Dağıtım T..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 AZAK Denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
 DALICI Denizcilik
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 IMB Shipping and ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim