Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Üniversiteye gemi teslimi yapıldı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından satın alınarak araştırma ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne hibe edilen 'Akdemir K' adlı balıkçı gemisi, Foça’da düzenlenen törenle Su Ürünleri Fakültesi yetkililerine teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, Foça Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Yurtseven, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Emel Ak, Foça Liman Başkanı Cihan Duman, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Ege Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerii, öğrenciler, bazı Foçalı balıkçılar ve vatandaşların katıldığı ilk tören Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Katip Çelebi Üniversitesi ve Su Ürünleri Fakültesi’nin tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından konuşan Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Dereli, artan nüfusun sağlıklı beslenmesi için en önemli besin kaynakları olarak nitelediği su ürünlerinin 2011 yılı itibariyle 703 bin 500 ton olduğunu, bunun dörtte üçünün 168 bin 500 ruhsatlı balıkçı tarafından 20 bin 289 tekneyle denizlerde ve iç sularda üretildiğini belirtti. Teslimi yapılan gemi hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Dereli, "1996 yılı yapımı, 70.8 metre tam boy uzunluğunda, 7.5 metre enindeki gemide 544 beygir gücünde Caterpillar marka ana motor, radar, otomatik pilot, GPS, IC Cihazı ve diğer seyir yardımcıları bulunmaktadır. Trol ve gırgır balıkçılığı donanımlarıyla doğal ve kültür balıkçılığı araştırmalarına uygundur. Yaşam alanı olarak kaptan dairesi, 6 yatak kapasiteli üç kamara, yemekhane ve soğuk hava deposu bulunmaktadır. Teknemiz ile Foça’dan kuzeyde Edremit Körfezi’ne, güneyde Kuşadası Körfezi’ne uzanan 100 millik alanda araştırma projeleri yürütülebilecektir. Ayrıca lisans öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerinde yararlanılacaktır" dedi.

SU ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ 7- 8 KİLOGRAM

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay da 25 milyon hektar su alanına sahip Türkiye’de en kıymetli gıda olan su ürünleri tüketiminin 7- 8 kilogramdan yukarıya çıkmadığını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, su ürünlerinin ülke ekonomisi için önemli bir girdi ve gelir kaynağı olduğunu vurgulayarak denizlerden ve iç sulardan maksimum faydayı sağlamak gerektiğini belirtti. Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven de projenin Foça’da haya geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti. Yurtseven, "Bir denizci kenti, özel çevre koruma bölgesi ve Akdeniz fokunun yaşadığı ender alanlardan biri olmamız gibi bölgeyi çok özel kılan nedenleri göz önüne alarak Katip Çelebi Üniversitesi ile bundan sonrada pek çok projede birlikte olmak istiyoruz" dedi.

'İYİ Kİ BU GEMİYİ SİZE VERMİŞİZ DEDİRTECEĞİZ'

Katip Çelebi Üniverstesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, bir nörolog olarak balık ve su ürünleri kullanımını sağlıklı yaşam için sürekli tavsiye ettiğini söyledi. Tahsis edilen geminin çalışmalarına ivme katacağını kaydeden Prof. Dr. Akhan, "Balık üreticilerinin çevresel sıkıntılarını izleyeceğiz. Denizlerimizi korumaya çalışacağız. Sektörümüzle öğrencilerimizi buluşturacağız. İnşallah ikinci gemimizi de alacağız. Amacımız ülkemize ve insanlığa hizmet etmek. İleri de çalışmalarımızı gördükçe sizlere iyi ki bu gemiyi vermişiz dedirteceğiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Galip Akhan, katkılarından dolayı İl Müdürü Ahmet Güldal’a ve kendisi aracılığıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak’a iletilmek üzere teşekkür şildi takdim etti.

DALGIÇLARDAN GÖSTERİ

Daha sonra 'Akdemir K.' gemisinin bağlı bulunduğu Foça Balıkçı Barınağı’na geçildi. Hayırlı olsun dilekleriyle kurdele kesilerek gemiye girildi. Yrd. Doç. Dr. Hakkı Dereli ,gezilmesi sırasında heyete gemi hakkında teknik bilgi verdi. Yaşam yerleri, kaptan köşkü, baş ve kıç güverte, soğuk hava depoları incelendi. Bu arada Su Ürünleri fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Semih Engin ve iki öğrenci dalgıç kıyafetleri ile denizde gösteri yaptı. Okulun flaması ve Türk Bayrağı ile su altından çıkan grup uzun süre alkışlandı. Tören sonrası Balıkçı Barınağı’nda katılımcılara balık ekmek ikram edildi.



Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 14.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ANADOLU Kimyasal ..
 NİKEL Denizcilik
 NES TEKNOLOJİ
 AZAK Denizcilik
 MİLENYUM Denizcil..
 ONEY Denizcilik G..
 GİSAN Gemi
 AY İnşaat Turizm ..
 OMSAN Lojistik A...
 EGETAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim