Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Palmali ile Yardımcı arasında dev anlaşma
Palmali Holding, Yardımcı Grup ile petrol taşıyabilecek 10 geminin yapımı için anlaştı.

Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketleri arasında yer alan Palmali Holding, gemi inşa konusunda Türkiye’de söz sahibi olan Yardımcı Grup ile ‘Armada tip’ diye tanımlanan petrol taşımada kullanılmak üzere 10 geminin yapımı için anlaştı. Anlaşmayı, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov ve Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yardımcı düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Levent'teki The İstanbul Edition Otel’de, dün akşam düzenlenen basın toplantısına, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yardımcı ile Palmali Holding yönetim kurulu başkan yardımcıları Ramiz Mamadov ve Rauf Aliyev katıldı.

Toplantıda konuşan Mübariz Mansimov, “5+5 olarak anlaşma sağladık. Hepsi Tuzla’da Yardımcı Tersaneleri’nde inşa edilecek. Armada tip gemi. Bunlar daha önce Türkiye’de Beşiktaş Tersaneciliği’nde inşa edilmiş bir projedir. Bu projeyi biz Yardımcı Grubu’yla, onların daha önce tersanecilikte yaptığı başarıları ve denizcilik işinde Türkiye’de öncü bir grup olduğunu bildiğimizden güvenip anlaşmayı imzaladık. Gemilerin hepsi Rusya iç sularında, Hazar ve Karadeniz arasında Volga kanalında çalışacak. Armada tip 7 bin tonluk gemiler. 3 sene içinde teslim edecekler” diye konuştu.

YALIKAVAK’TAKİ MARİNA 1 HAZİRAN'DA HİZMETE GİRECEK

Mansimov, bir soru üzerine, Bodrum Yalıkavak’ta yapımı süren marinanın 1 Haziran itibariyle hizmete gireceğini söyledi. Mansimov ayrıca bundan sonra açılacak marina ihalelerine gireceklerini ve yapacakları bir marina projesini yakında herkesin duyacağını söyledi. Mansimov, ‘futbolla ilgili yatırım düşünüp düşünmedikleri’ şeklindeki bir soru üzerine, “Ben sadece taraftarım. Beşiktaşlıyım. Belli sponsorluklar olabilir ancak yatırım konusunda bir düşüncemiz yok” dedi. Mansimov, “Beşiktaş’ın yeni yapılacak stadına isim sponsoru olma gibi bir düşünceniz var mı” yönündeki soruya da, “Öyle bir şey mi arıyorlar?” yanıtını verdi.

BU SİPARİŞ GEMİ SANAYİNDE BAŞKA SİPARİŞLERİN DE ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLACAK

Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yardımcı da “Bizim için çok önemli bir gün. Palmali Grubu’yla Yardımcı Grubu arasında 10 gemilik bir gemi inşa projesi mutabakatına varılmıştır. Bu önemli haberi duyurmak için buradayız. Gemiler, Yardımcı Grubu’nun tersanelerinde inşa edilecektir. Değeri 160-170 milyon dolar civarında. Minimum 3 ve 5 sene içerisinde de 10 gemi siparişini bitirmek üzere anlaşmaya vardık” diye konuştu,

Global krizden sonra Tuzla’daki tersanelerde gemi inşa işinin durma noktasına geldiğini belirten Yardımcı, şunları söyledi:

“Denizcilik sektörünün son 5 yılda yaşadığı krizde Palmali Grubu’nun Türk tersanelerine, işçiliğine, kalitesine güvendiği için onlara Mübariz Mansimov nezdinde şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu, tarihte görülmemiş kriz ortamında bizlere güvenerek hala bu yatırımları Türkiye’de devam ettiriyor olmaları takdire şayan. Bu Armada tip diye tabir edilen gemiler 140 metre boyunda. 16.6 metre eninde. 7 bin detveit ton kapasiteye sahip, petrol ürünleri taşıyan gemiler. Bu 10 gemi 5 yıllık bir periyotla yapılmış olacak. Bu süre zarfında 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu kapsamda yaklaşık 58 milyon lira işçilerimize temin edilecek. Yani 58 milyon liralık bir işçilik bedeli doğuracaktır. Gemi yan sanayine yeni iş olanakları doğuracak. Yan sanayinde yine bin kişiye yeni iş olanakları sağlayacaktır. Bunun maddi karşılığı da 65 milyon liraya tekabül ediyor. Ayrıca Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan mühendislerimize iş imkanları ve yeterli mesleki tecrübe kazanmalarına olanak sağlayacak. Bu proje gemi sanayinde başka siparişlerin de önünü açmış olacaktır. Bu sipariş haberinin diğer siparişlerin de önünü açacağına inanıyorum. İlk teslimat 18 ay sonra. Sonra her 3 ayda bir gemi teslim edeceğiz. 5 yılda 10 gemiyi bitirmiş olacağız.”

U-20 DÜNYA KUPASI ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Aynı zamanda TFF Başkan Vekili olan Servet Yardımcı, 21 Haziranda Türkiye’de start alacak FİFA U-20 Dünya Kupası ile ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:

“FİFA U-20 Dünya Kupası’nın yerel komite başkanıyım. Yani turnuvanın Türkiye’de başkanıyım. U-20, FİFA ile TFF’nin yapmış olduğu ilk proje ve dünya kupasından sonra dünyanın ikinci en büyük organizasyonu. Ve Türkiye’de de ilk defa bir şehir dışında 7 şehirde organize edilecek. İstanbul, Bursa, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Trabzon ve Rize’de 24 ülkenin katılımıyla oynanacak. Şu ana kadar çalışmalar çok iyi gidiyor. Bu turnuva 190 ülkede naklen yayınlanacak. Türkiye ve bu şehirlerimiz için çok önemli bir fırsat. Tanıtım ve reklamı için. Ve bizimde bundan sonraki turnuvalar özellikle olimpiyatlar için çok önemli bir prova olacaktır. Dolayısıyla bu turnuvanın çok başarılı geçmesini bekliyoruz. 190 ülkeden 500 milyonun üzerinde insan bu turnuvayı naklen izleyeceği için ülkemiz için çok önemli bir tanıtım ve itibar olacaktır. O yüzden herkesin yardımını bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından Mansimov ve Yardımcı anlaşmayı bir kez de basının önünde imzalayarak el sıkıştı.



Kaynak: Gerçekgündem
Eklenme tarihi: 15.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 SEA PIONEER Deniz..
 DENTAŞ Denizcilik
 MS Denizcilik ve ..
 RANA Denizcilik
 LİDER Gemi
 KALYON Denizcilik..
 NAUTİLUS Diving
 OCEAN Shipping Ap..
 SANOVEL İlaç
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim