Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizleri kirleten gemilere ceza yağdı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta boğazlar olmak üzere Türk karasularını kullanırken çevreyi kirleten gemilere ceza yağdırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuya ilişkin açıklamasında, son 5 yılda denizleri kirlettiği belirlenen 2 bin 575 gemiye 56 milyon lira cezai işlem uygulandığını söyledi.

Türkiye’de çevre duyarlılığının arttığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, Türkiye’nin denizlerini ve boğazlarını kullanan gemilerin kurallara uygun hareket etmeleri için gerekli denetimlerin devam ettiğini söyledi. Boğazlardan yılda 115 bin geminin geçtiğini hatırlatan Bayraktar, “Deniz taşıtları kaynaklı atıkları anlık izliyoruz. Türkiye genelinde 233 adet kıyı tesisi ile gemilere atık alım hizmeti veriyoruz. Buna rağmen atıklarını denizlere boşaltan gemilere gerekli cezaları anında veriyoruz. Boğazlar’da meydana gelecek kazalar sonrası oluşacak çevre kirliliğini önlemek için gerekli olan acil müdahale planımız hazır.” dedi.

DENETİMLER YOĞUNLAŞACAK

Deniz, boğaz ve kıyılardaki kirlilik denetimlerinin yoğunlaşarak devam edeceğini ifade eden Bakan Bayraktar, “Ülkemizde şuan 383 adet mavi bayraklı plaj, 21 adet mavi bayraklı marina ve 13 adet mavi bayraklı yat bulunuyor. Sahillerimizin kirletilmesine izin veremeyiz, Son dönemlerde çevreye yapılan çalışmaların doğamıza, insanımıza ve ülke ekonomimize çok büyük katkıları var.” şeklinde konuştu.

Bakanlığı’nın diğer çevre yatırımları hakkında da bilgi veren Bakan Bayraktar, 2003 yılında 46 geri kazanım tesisinde 4 bin kişi istihdam edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “2011 yılında ise 898 geri kazanım tesisinde yaklaşık 60 bin kişi istihdam ediliyor. Yapılan bu çalışmalar sonucunda elde edilen katma değer 1 milyar lirayı aştı.



Kaynak: Mynet
Eklenme tarihi: 01.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AZAK Denizcilik
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 ADAKENT Gemi İşle..
 CoShip
 GRAND OCEAN
 GM Denizcilik Kur..
 AKUA GROUP Su Ürü..
 DEN-TA Denizcilik
 MCE KARGO
 TRAMOLA Deniz Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim