Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Arkas, 200 milyon dolara 8 gemi alıyor
ALMAN gemi inşaa şirketi Detlef Hegemann’a (DH) 200 milyon dolara 8 gemi siparişi veren Arkas Holding, geçtiğimiz hafta 5’inci gemiyi Bremen limanında yapılan törenle teslim aldı. 25 milyon dolara yaptırdıkları Vivien A konteyner gemisinin teslim töreninde konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Vivien A ile filolarındaki gemi sayısının 13’e yükseldiğini söyledi.

DH’ye sipariş verdikleri toplam 8 gemi için 200 milyon dolar ödeyeceklerini belirten Lucien Arkas, ‘Sadece Almanlar’ın Türkiye’de yatırım yaptığı gibi bir inanış var. Oysa ki bu doğru değil. Bizim yatırımımız Türkler’in de Almanya’da yatırım yaptığına çok iyi bir örnek. Türkler de Almanya’da yatırım yapıyor’ dedi.

20 GEMİLİK FİLO

‘Böylesi bir yatırımı imkanlar uygun olsaydı Türkiye’de yapmayı arzu ederdik’ diyen Lucien Arkas, ‘Ama Türkiye’de bu büyüklükte bir gemiyi inşaa edecek bir tersane ne yazık ki yok. Ancak, Türk bayrağı taşıyan bu 8 gemi, Türk gemilerinin de son teknolojiye sahip, modern ve yeni olabileceğini tüm dünyaya gösterecekler’ şeklinde konuştu.

Lucien Arkas, yaptıkları gemi yatırımının büyüklüğünü anlatmak için şunları söyledi: ‘Detlef Hegemann’a ile 1999 yılından bu yana birlikte çalışıyoruz. Vivien A teslim aldığımız 5’inci gemi. Bu şirketten 3 gemi daha teslim alacağız. 2005 sonunda hedefimiz 17 gemilik bir filoya sahip olmak. Nihayi hedefimiz ise kısa vadede 20 gemiye ulaşmak. Şu anda filomuzda bulunan gemilerin toplam değeri ise 300 milyon dolardan daha fazla.’

Türkiye’nin çok büyük bir genç nüfusa ve önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Lucien Arkas, ‘Türkiye çok hızlı büyüyen bir ülke ve Avrupa’nın yıldızı. Biz de bu büyümeye paralel olarak yatırım yapıyoruz. Türkiye büyüdükçe biz de büyüyeceğiz. Türkiye’deki bu potansiyeli biz 1980’lerin başında gördük. Bizim işimiz taşımacılık. Türkiye ürettikçe, dışarıya sattıkça biz de onları taşıyacağız’ şeklinde konuştu.

14 bin beygirlik gemi Barcelona rotasında

19 deniz mili hız yapabilen 1.221 TEU’luk kapasiteye sahip bir konteyner gemisi olan Vivien A, 14 bin 832 beygirlik motor gücüne sahip. 155 metre uzunluğundaki gemi 24,5 metre genişliğinde. Teslim töreninin hemen ardından Vivien A, ilk iş olarak Barcelona limanına doğru yol aldı.

Vivien A gemisinin teslim töreni sırasında isim verme seramonisi de yapıldı. Lucien Arkas’ın ilk eşi Vivien’in adının verildiği geminin isim annesi Lucien Arkas’ın kızı Claire Arkas oldu.

450 milyon dolar ciro hedefliyoruz

ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, 2003 yılında 350 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirterek, 2004 yılı ciro hedeflerini 450 milyon dolar olarak acıkladı. 1902’de faaliyet göstermeye başlayan şirket, 60 yıldır deniz taşımacılığı yapıyor. Arkas Holding bünyesinde 30 şirket bulunuyor ve holdingin toplam çalışan sayısı 3200.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 26.07.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 SAFİR Gemi Tasima..
 JEDI Yacht
 AKNUR Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 BOSMAR Gemi Acent..
 LİDER Gemi işletm..
 ALMEYDA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim