Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Mısır'da rehin 94 sürücü UND tarafından kurtarılıyor
Mısır’a RO-RO taşıması yapan Sisa Denizcilik’ten alacağı olan Gemi acentesi Liman’da bu firmaya ait gemiye binmek üzere bekleyen araçlara 40 Gün önce el koymuştu.

UND Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte çözüm için Mısır’a giden UND Deniz Genel Müdürü Mine Kaya; yaptığı açıklamada

“Çözüm için gittiğimiz Mısır’da 5 gün boyunca sürdürdüğümüz çabalara rağmen maalesef bir adım bile ilerleme kaydedemeden döndük. Türk Büyükelçiliğinin ve Ticaret Müşavirliği’nin de her adımımızda yanımızda olduğu ve destek verdiği girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Rehin alma işlemine sebep olan borç Sisa yetkililerinin ifadesine göre 1 milyon 600 bin, Mısır’lı acente’ye göre ise 2 milyon 700 bin Dolar tutarındadır. İki şirket arasında çözülmesi gereken bu ticari alacak sebebiyle borçla hiçbir ilgisi olmayan ve limanda gemi bekleyen yolcular rehin alınmıştır.

Orada zor şartlarda bekleyen 94 sürücümüz mübarek ramazan gününde sadece bir gemi işletmesinin borcu sebebiyle gerçekten zor şartlara maruz kalmıştır. Her ne şekilde olursa olsun bu sürücülerin mağduriyetine Ramazan bayramı gelmeden bir son verilmesi konusunda UND elinden gelen tüm çabayı sarf etmiş ancak Mısır’daki mevcut durumun da bir sonucu olarak yasal yollarla bir sonuç elde edememiştir.

Gelinen son durumda Mısır’da rehin olan sürücülerimiz ve onların Türkiye’deki ailelerinin sıkıntısını çözmek konusunda kötü niyetli işletmecinin borcunun tarafımızca ödenmesi dışında başka bir seçenek maalesef kalmamıştır.

Derneğimiz, ihracat yükünü fedakârca taşıyan ve İskenderun’dan 60 günden bu yana ailelerinden uzakta olan sürücülerimiz ve ailelerinin daha fazla mağduriyet yaşamaması için sektöre ait olmayan bu borcun ödenmesi için alacaklı acenta ile pazarlıkları yürütmüş ve her bir araç sahibinden 5 bin dolar ücret toplanmış kalan 910 bin Dolar bedelin ise UND tarafından ödenmesine karar vermiştir.

Yapılacak ödeme ile Sürücülerimiz bugün serbest kalacak ve bayramı evlerinde geçirebileceklerdir.

MISIR ÜZERİNDEN TAŞIMALAR DEVAM EDİYOR

YAPMIŞ OLDUĞUMUZ BU GİRİŞİM, MAĞDUR OLAN SÜRÜCÜLERİMİZN KURTULMASI YANINDA MISIR VE KÖRFEZ ÜLKELERİNE YÖNELİK İHRACAT İLE İLGİLİ OLARAK İHRACATÇIMIZDA BİR ENDİŞE OLUŞMAMASI İÇİNDİR.

İhracatçılarımız tedirgin olmasın, yaşanan bu problem genel olarak genel olarak Türk araçlarına ve tüm mısır taşımalarına yönelik olmayıp, sadece daha önce de benzer sorunları ile ihracatçımızın mağdur olmasına sebep olan SİSA denizcilik faaliyetleri ve borçları ile sınırlıdır.

Halen bu güzergâh’ta yıllık 25 bin araç kapasitesiyle faaliyetini sürdüren bir işletme tarafından İskenderun Mısır taşımaları aksatılmadan yapılmakta, Mısır’a ve Mısır üzerinden körfez ülkelerine yapılan ticaret çift yönlü olarak sürdürülmektedir.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

UND olarak, Üyelerimize de yaptığı toplu bilet satışları ile erken tahsilât yapmış ve birçok üyemize karşı da borçlu durumda olan ve 94 sürücümüzün Mısır’da rehin alınmasına sebep olan işletme yetkililerinin bu konuda hiçbir şey yapmaması ve elini kolunu sallayarak Türkiye’de geziyor olmasını kınıyor ve ülkemizin dış ticaretine zarar vererek sürücülerimizin ve araçlarımızın bir ayı aşkın bir süre rehin alınmasına sebep olan SİSA denizcilik yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.


Kaynak: dha
Eklenme tarihi: 06.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELEN Denizcilik
 MİLLER&FLAMA Deni..
 MEFES Denizcilik
 GUNGOR Shipping
 ATLAS GRUP Denizc..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 NİSA Denizcilik
 EGE Su Altı Hizme..
 ERC Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim